Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Mina pojkar 2 skrev 2021-08-25 22:33:02 följande:

    Hej! Jag följer gärna med i tråden! Har haft två täta missfall, tog en del prover efter det som visade att jag hade problem med köldkörtel (hypotyreos) äter levaxin nu, Gyn läkaren tror att det är därför jag fått missfallen. Men nu är värdet bättre och förhoppningsvis haft ägglossningen denna månad. Är på Äl+ 10 och väntar nu tills jag kan ta ett graviditetstest :) har haft molande mensvärk två dagar efter ägglossning som kommer och går hela tiden och att det ilar i livmodern, känns som växtvärk/ trångt. Lycka till alla


    Hej och välkommen hit :) ledsen att höra om missfallen. Hoppas att levaxinet ska hjälpa och att ni får till en lyckad graviditet. <3 Jag har också haft molvärk sedan någon dag tillbaka. Är på äl + 6 tror jag (om äl räknas från dagen man fick positivt ältest). Är det ett graviditetssymptom? (Hoppas!)
  • Lövsångerska1991
    Sheltie skrev 2021-08-26 07:40:43 följande:

    Tog ett digitalt test imorse och har tydligen plussat?! 

    BIM-lista

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)1/9 Jenek18 (30 år, första försöket med första barnet)3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet??/?? toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)


    Åh stort grattis! :) hade du några symtom?
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-08-26 09:23:37 följande:

    På de sista två bilderna ser jag strecket. Är det en sticka från rfsu? Vet tyvärr många som fått spök med deras :( men det kan ju va ett äkta streck också! Tog du något imorse? Annars ta ett imorgon bitti. Är det positivt så kommer strecket bli starkare till dess :) hoppas!


    Varför får man egentligen spökstreck? Hoppas att det ska vara ett riktigt streck nu förstås, men tycker det känns jobbigt att man inte kan veta säkert. Ska ta ett testa tidigt på lördag tänkte jag.
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-26 10:03:41 följande:

    Så kul att de börjar plussas i tråden, grattis till er som fått plus och till er andra så håller vi tummarna för ett plus nästa gång! :) Jag har 1.5 vecka kvar till bim men är ganska säker på att de inte blir ett plus och det känns faktiskt helt okej, iallafall i nuläget, kan inte lova att jag inte börjar leta symtom nästa vecka när de närmar sig.


    Jag känner mig också lite säker på att det inte blir något för mig med nu. Men jag vet inte vad för känsla jag skulle ha om det vore positivt heller. Har lite pms liknande symtom, ibland tänker jag att de är lite annorlunda än vanligt, men inget direkt tydligt isf. Min kompis sa att hon tyckte hennes gravidsymtom var som hennes pms symtom. Känner mig lite deppig faktiskt, som att jag inte förtjänar att bli med barn. Urlöjligt för har inte ens gjort första testet och många har försökt jättelänge. Tror det är för att jag varit hemma sjuk hela veckan. Tiden går extra långsamt och varit ensam mycket. Jag är väldigt glad för er skull, ni som har plussat :) <3
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-08-26 10:47:07 följande:

    Kan bero på hur tester är tillverkat, nån i en grupp berättade att hon testade med vatten och fick svagt streck så då lös teststrecket upp svagt så fort det blev fuktigt. Sen kan det dyka upp streck när tester torkat av nån anledning. Jag vågar ex inte använda cb tidiga test efter jag fått väldigt tydligt streck med dom utan att det va något :/

    Vissa märken av tester verkar mer benägna att ge streck oavsett resultat. Ex cb tidiga test och rfsu :/ restlagrets blå stickor har jag använt hur många som helst av och aldrig ens skymtat något om jag inte varit gravid.


    Okej. Är just clearblues tidiga som jag beställt, lite dumt. Men då är jag lite beredd på det. Är testet väldigt svagt kan det vara ett spökstreck.
  • Lövsångerska1991

    God morgon!

    Vill börja med att säga att jag känner att jag skrev ett dumt inlägg tidigare som kan ha framstått som okänsligt, eller mest barnsligt. Ber om ursäkt för det, särskilt om någon blev illa till mods. Ibland hoppar det liksom grodor ur mig.

    Sen undrar jag vad ni har för erfarenheter av tetslagrets testa tidigt stickor? De ska kunna visa positivt väldigt tidigt har jag hört. Beställde ett 10-pack av dem.

  • Lövsångerska1991
    chouette skrev 2021-08-27 08:42:06 följande:

    Känner mig också lite modfälld och än så länge bara första försöket med syskon. Fick ju någon slags spökstreck i onsdags vilket fick upp hoppet väldigt mycket, men nu har det bara varit blankt. Testade imorse och kunde inte se någonting. Känner dessutom lite menskänsla så min magkänsla om att det hade gått vägen börjar ruckas nu :( Är dock bara ÄL+10 än så länge så kan fortfarande vara någonting. Men det är okej att ha känslor och känna sig besviken även om andra har kämpat längre eller har det tufft. Alla har rätt till sina egna känslor.


    Tack för ditt svar! Började tänka att jag kanske skrivit något väldigt fel, liksom egoistiskt och på sätt och vis var var det det, blev för dramatisk. Handlar mer om en känsla av att ständigt bli drabbad av saker, har ofta otur och har haft det kämpigt i många år med psykisk ohälsa, och därför blir det som att jag förväntar mig att även detta ska gå dåligt.

    Ser att du har BIM den 31:a, tycker inte du ska ge upp hoppet helt än. Upplever du att det är precis samma menskänsla du får nu som innan mens? Jag har ömma bröst, men tycker att det började tidigare än vanligt och att de känns lite annorlunda, men det är troligtvis inbillning. De känns liksom mer ömma när jag går runt (utan bh) än när jag väl känner på dem med händerna. Och de är inte superömma. Iom att jag är hemma sjuk går jag dessutom runt utan bh vilket jag vanligtvis inte gör. Så då känns det kanske annorlunda.

    Så störigt att det kan bli spökstreck, det borde inte få förekomma!
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-08-27 09:35:32 följande:

    Kan inte svara för andra men själv reagerade jag inte på att du skulle ha skrivit något olämpligt. Kände kanske snarare sorgsenhet för din skull för att du kände att du inte skulle förtjäna ett plus.

    Livet är orättvist, och hur svårt eller lätt man har att få barn är också orättvist. Kan inte sticka under stolen med att jag kunnat bli väldigt ledsen när jag läst inlägg på familjeliv med kvinnor som blivit gravida utan att ens försöka, eller kvinnor som försökt få barn och sen lyckats snabbt men ångrat sig och börjat prata om abort högt och lågt i grupper där andra försöker och kämpar, när vi försökt och misslyckats om och om igen. Och när vi sist trodde vi lyckades fick vi mattan bortsvept under våra fötter på kub och lämnades i ovisshet i flera veckor innan vi tillslut fattade ett beslut om vår bebis framtid. Vi har haft otur och ja livet är inte rättvist och det är inget jag kan klandra andra som vill (eller kanske inte vill) ha barn för.

    Det är svårt att styra sina tankar och lätt att hamna i en negativ spiral, speciellt när man går in för att skaffa barn. Det kan ta upp hela ens tillvaro om man låter det. När man är hemma sjuk och inte har något annat som tar ens uppmärksamhet är det extra svårt att inte låta tankar skena.

    Det kommer säkert bli bra! Ni kommer få ett plus så småning om hoppas jag :) om det inte går på första eller andra kanske det går på tredje. Tror det viktigaste är att inte sluta leva för allt annat som ger glädje och ta tillvara på stunder dom gör att man mår bra. Att det tar upp till 1-1,5 år är inte helt ovanligt även om det sällan är de scenarion som visas här på familjeliv. Men denna plattformen är bara en liten del av verkligheten.

    Oj vilket långt inlägg det blev! Men hoppas du mår bättre snart och håller tummarna att du får plus förr än senare :)

    Tyvärr ingen erfarenhet av deras tidiga tester. Men deras vanliga stickor tycker jag är bra så hoppas deras tidiga test håller samma standard!


    Tack för ditt fina svar! <3 Skönt att du inte blev upprörd av mitt tidigare inlägg. Kände mer att jag har ju ingen aning om det kommer bli lätt, svårt eller inte alls. Det är ju så mycket värre att som för dig och flera andra förlova ett barn, eller att det tar lång tid, som du säger. Låter galet med någon som planerar att skaffa barn och sedan vill göra abort. :/

    Du har helt rätt i att man måste fortsätta leva. Även OM jag nu skulle vara gravid nu så förändras ju inte livet totalt riktigt ännu, det syns inte på ett bor månader och man fortsätter gå till jobbet, handla mat, kolla tv med sambon, träffa familj och vänner osv. Livet går ju på som vanligt, fast att man nog känner sig lite förtrollad kan jag tänka mig? :) Längtar dock mycket efter att köpa gravidböcker och kanske någon sån klassisk dvd film som Nio månader, känns liksom dumt att göra det innan vi vet om det kan bli något. Men jag ska försöka komma på positiva saker jag kan göra i väntan på väntans tider! :)

    Hur mår du idag? Har du kontaktat en barnmorska för ett inskrivningsmöte?
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-08-27 10:51:47 följande:

    Jahapp, då var det jag som fick uppdatera här då. Mensen kom två dagar innan beräknat BIM, uppskattar det ändå så slipper jag gå och vänta i onödan. Cykeln var bara 27 dagar och förra månaden 28.

    Men otroooligt segt nu, kan inte fatta att det gått ett halvår sen jag fick tillbaka mensen efter att ha slutat med minipiller! Otroligt lång tid i sammanhanget, tycker jag. Ska beställa ägglossningstest nu, har inte kört med det innan för jag har inte velat göra ett för stort projekt av det. Litat på min kropp och flytningar (och lite appen). Men nu är det dags!

    BIM-lista

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    1/9 Jenek18 (30 år, första försöket med första barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    23/9 bez (31 år 2:a försöket, 1:a barnet)

    25/9 Willow89 (32 år, sjätte försöket med första barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    ??/?? toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)


    Vad tråkigt att mensen kom, men skönt som du säger att den ändå inte var sen för då hade förhoppningarna säkert blivit högre. Ägglossningstest är väldigt bra tycker jag. Min kompis trodde att hon visste när hon hade ägglossning, hon räknade ut ungefär var den borde ligga, och det blev ingen graviditet de första fyra försöken. Sedan köpte hon tester och det visade sig vara ett helt annat datum än hon tänkt. Det försöket lyckades och de har nu ett friskt litet barn :)
  • Lövsångerska1991
    Sheltie skrev 2021-08-27 11:06:28 följande:

    Jag tog inte illa vid mig, utan kunde känna igen mig lite i känslorna för liknande hade jag vid första cykeln som vi försökte. Man är orolig och nojar sig att det inte kommer gå och att det ska ta väldigt lång tid att få ett barn och för mig har längtan efter ett barn funnits där långt innan vi ens började försöka så i mitt huvud har hela barn-situationen pågått mycket längre än vad den egentligen har. Samt så gick jag all-in med tester och allt redan första månaden just pga den stora längtan och oron att det skulle vara något fel. 

    Nu har jag haft turen att plussat redan på andra försöket, men det är ingen garanti på att det kommer gå hela vägen. 

    Ville egentligen bara säga att dina känslor och tankar är inte ovanliga att ha och du är inte ensam <3 


    Skönt att du inte heller blev illa till mods! Det är precis samma här att min barnlängtan funnits väldigt länge. Först hade jag inte rätt partner att skaffa barn med och sen när jag hittade rätt så var jag 28 och vi var ju ändå tvungna att lära känna varandra först och så där. Men jag kände att det liksom började bli bråttom att åtminstone börja försöka. Min sambo var inte lika stressad över det, eller ja inte stressad alls, så jag har fått vänta in honom. Dessutom var det lite annat som behövde ordnas också för att vi rent praktiskt skulle våga börja sätta igång, sälja en lägenhet bl.a. Och covid försenade också planerna lite grann. Skönt att äntligen vara vaccinerad!

    Hur som helst, hoppas att jag också ska få till en graviditet snabbt :) och det hoppas jag för alla här så klart! Hur känner du dig nu när du äntligen har det lilla fröet där inne? Klart det inte finns några garantier, men tror att man ska försöka tänka lite positivt också. Eller jag vet inte, jag skulle nog bli galen om jag bara tänkte att det inte skulle gå vägen. Samtligt ska man kanske vara beredd. Jättesvårt. Men enligt statistiken så leder 1 av 4 graviditeter till tidiga missfall, så är det 3 av 4 som inte gör det och det är ändå rätt bra odds :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?