Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    [quote=81337911][quote-nick]Kiwikiwi skrev 2021-08-27 11:55:11 följande:[/quote-nick]Känner igen mig så mycket i det du skriver, jag känner också en viss otur som förföljer mig genom livet. De går aldrig lika lätt som för alla andra, men så kanske alla känner? Jag led också av en ganska djup depression förra året som inte togs på allvar av sjukvården och kom äntligen ur den i våras och tror också därför man känner sig ännu mer redo för ett litet barn och få känna helt att livet är tillbaka!

    Jag är på tjejweekend och som jag nämnt tidigare dricks de drinkar osv men igår hällde jag i smyg ut bubblet på rummet och skippade vin till maten och tog alkoholfritt. Skulle på något sätt känna mig lite "ledsen" om jag gjort allt i onödan även om de låter superfånigt att känna så. Men man försöker anstränga sig för de eventuella barnet som kanske blivit till även om chansen är rätt liten på första försöket.[/quot]

    Skickar en kram till dig <3 Depressioner är hemska. Skönt att du kommit ut på rätt sida. Jag har haft depression, men framför allt har jag haft tvångssyndrom i många år, och det är jättejobbigt, men jag har lärt mig leva med det och jag ägnar allt mindre tid åt tvånget, jag fungerar i vardagslivet nu på ett annat sätt än tidigare. Och jag vill bli ännu friskare för det kommande barnets skull.

    Vad skönt att du kunde hitta ett sätt att slippa alkoholen :) tror att det var ett bra val. Jag är lite ledsen för att jag har använt bisolvon, det ska man bara göra i nödfall. Även paracetamol. Haft så jobbigt med hostan och värk i kroppen, men ser äntligen ljuset nu iaf. Men borde väl egentligen vara gulesäcken som ger näring till barnet nu? Om det är något där vill säga.

    Förresten, märkte precis att det var vått i mitt trosskydd, mycket mer än det brukar vara. Kände efter och det är som en väldigt vattnig genomskinlig flytning, inte slemmig. Jag hade inte tänkt på något romantiskt eller så kanske jag bör tillägga. Kan det vara ett graviditetstecken?

  • Lövsångerska1991
    Beckizen skrev 2021-08-27 13:31:12 följande:

    Måste bara börja med att säga att det är super kul ni som plussat! Grattis till er! :D

    Har inte hängt med mycket här i forumet få det varit full rulle senaste veckorna med semester och sen jobb och få till bebisverkstad haha. Har lyckats få till nu varje dag och jag ska enligt mina appar ha äl imorgon. Än så länge känner jag inget och jag brukar få väldigt ont i nedre delen av magen vid äl. Blir mer och mer sugen på att hoppa på tåget med äl test, men har sagt att om det inte blir någon bebis innan årskiftet så kommer jag börja med dem. Har sån längtan efter barn att det typ gör ont i mig när jag ser alla gulliga bebisar. Som tur har min syster en 1 åring jag kan gosa med! :) Men man vill ju ha sitt egna när man väl bestämt sig för att börja!

    Som några innan har skrivit här uppe så känner jag också att jag har extrem otur i livet och att inget kommer lätt för mig och tänkt att det här med barn kommer säkert inte vara någon skillnad. Så bestämde innan vi börja att jag inte skulle stressa eller tänka på det så mycket, fast ändå arbeta för att det ska hända hehe. Men ändå sitter jag här och letar symptom och googlar haha. Aja det är väl för att man vill det så hiiiiimla mycket!!

    Hoppas jag gjort mig förståelig haha. Kände bara för att skriva av mig lite nu när jag såg att många hade samma tankar och känslor som mig. Så glad för det här forumet och att få följa allas resa! :) <3


    Hej :) Det är skönt att veta att man inte är ensam om sina tankar :) det ger lite perspektiv. Kanske har jag inte extrem otur? Det är kanske bara livet, det trasslar till sig för de flesta och så där. För om man skulle vara otursdrabbad, då är det som att tro på en högre makt som bestämt det, och det jag nog inte på egentligen?

    Skönt om du kan låta bli att stressa och bli besatt. Jag har en massa syskonbarn och även vänner med barn och det är mysigt, men har mer börjat känna som ett utanförskap nu på senaste tiden. Som att alla är med i en klubb jag inte får tillträde till?.
  • Lövsångerska1991
    toughshit skrev 2021-08-27 17:20:44 följande:

    Herregud!

    Kunde knappt tro mina ögon nu när jag fick en blinkande glad gubbe på ÄL-testet :O

    Sjukt att jag känner av ägglossningen så mycket. Känns ju som att jag ska få mens när som helst. Jag hade nästan inte ens tänkt ta något test idag eftersom strecken på själva stickorna såg ut att bli blekare varje dag.. Slutade med minipiller den 6/8.

    Jag är så förvånad. Trodde nästan att mensen är på väg, för det känns precis så! (Fast har gjort det sedan i måndags)


    Åh så kul :) lagom till helgen också!
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-08-27 21:48:57 följande:

    Precis som Kiwikiwi skrev så är det ingen fara med paracetamol. Det är ibuprofen man ska hålla sig borta ifrån som gravid :) Så du behöver absolut inte känna någon skuld för att du tagit det. 

    Det kan absolut vara ett graviditetstecken med flytningen. 

    Tufft med ocd men skönt att du hittat sätt att fungera <3 


    Tack för fint svar <3 :) visste att man får ta paracetamol men inte för många, och jag har tagit flera varje dag sen i söndags. Men om det ens är något så är det väl gulesäcken som ger näring?

    Tog test idag och det var helt negativt, men är bara på BIM + 7 typ. Man ska egentligen inte använda clearblue early förrän 5 före förväntad mens, vilket för mig är på måndag. Men tror inte jag är gravid :(
  • Lövsångerska1991
    toughshit skrev 2021-08-28 10:44:11 följande:

    Jaa, helt perfekt ju! Men ÄL sker då alltså inom ca 2-3 dygn?

    Jag föreslog att testa flera gånger nu under lördagen, men karln tycker vi bara ska ha jättemycket sex under hela helgen "så löser det sig nog", haha...


    Jag är lite osäker på exakt när ägget släpper efter att man fått positivt test. Är verkligen nybörjare egentligen, men har försökt läsa in mig. Men jag tror det är bra att få till en gång varje dag inom de två tre dygnen. Jag vet inte varför det skulle vara bra att ha sex flera gånger på en dag, men jag kan ha fel.

    Min sambo och jag måste börja några dagar senare nästa period så att det inte ska bli risk för några skador pga vi hållit på för länge, och att vi därför inte får till det på alla av de mest fertila dagar, som det blev nu detta första försök. Tror inte att det kommer bli något denna gång nämligen. Känns nästan meningslöst att börja en vecka innan ägglossningstestet visar maximal fertilitet för att just de spermierna överlever känns inte lika sannolikt som de som som kommer i närmare anslutning.
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-08-28 10:58:45 följande:

    Ja jag hoppas. Myste söndag, onsdag, torsdag. Inget igår dock. Kanske ska försöka få till något idag också. Ska iväg snart men känner mig lite orolig för det är dricka involverat. Sist jag hade äl och det tog sig så drack jag på äl dagen och det slutade i mf. Känner mig lite orolig.


    Jag tror egentligen verkligen inte att alkoholen vid ägglossningen kan ha påverkat så att det blev missfall. Känns inte som att cellen, som det är i det stadiet kan få något från mamman i det läget. Men om det känns obehagligt så tycker jag du ska försöka att låta bli alkoholen, om det gör att du mår bättre liksom :) Men förstår din oro och liksom sökande på varför det blev som det blev. Men jag skulle tro att det var otur, och det är orättvist, men nu är det snart din tur att få lycka igen! <3
  • Lövsångerska1991
    Sheltie skrev 2021-08-28 10:49:18 följande:

    Förstår dig precis! Det är ju så mycket annat runt om kring som man gärna vill ska vara på plats innan man känner sig redo att försöka skaffa barn. Att vara fullt vaccinerad innan försöken var också en prioritet för mig. Håller verkligen tummarna för dig och alla här inne att ni också snart ska få ett plus! Det känns ganska overkligt fortfarande och har nog egentligen inte riktigt smält det än. Jag försöker tänka optimistiskt kring det hela och har redan börjat planera hur man ska berätta det för de nära och kära haha. Medan sambon är lite mer orolig av sig att det inte ska gå vägen eftersom han vet hur ledsen jag kommer bli om det skulle hända. Men självklart är han också jätteglad, det var till och med han som sa åt mig att boka tid för inskrivning haha :D


    Förstår att det känns overkligt. Tror det ändå är bra att tänka positivt. Just nu är ju allt bra, vad som händer i framtiden kan ingen veta. Spännande att boka inskrivning :)
  • Lövsångerska1991
    Testaren2 skrev 2021-08-28 13:36:02 följande:

    Hej alla! Någon som kan hjälpa mig tyda mina test?

    Vet ej om det är spökstreck eller positivt..


    Läste du av resultatet inom den tid du skulle? I så fall tror jag det är positivt, för jag ser linjer, om än väldigt svaga. :) Skulle prova att testa imorgon igen.
  • Lövsångerska1991
    SakuraBlossom skrev 2021-08-28 13:44:03 följande:

    Hej! Hoppar gärna in i tråden :D

    Jag är 29år och min sambo är 31. Vi försöker med första barnet och är inne på försök 2. Ska ha ÄL om cirka två veckor.

    Jag tempar, tar Äl-test och kikar även efter fertilt sekret :)


    Välkommen hit! :)
  • Lövsångerska1991
    Junii91 skrev 2021-08-28 18:41:52 följande:

    Kul idé! Roligt att få läsa mer om dig (och er andra som kanske vill skriva lite om er). :)

    Jag bor i Umeå, är 30 år och min sambo 33. Vi har varit tillsammans 4,5 år och sambos nästa lika länge. Jag jobbar i vården och min kille kör lastbil. Bor i lägenhet, en 3a. Längtar efter att få göra det lilla sovrummet till ett barnrum om inte allt för länge hoppas jag! :)

    Är inte så duktig på att skriva här men läser allt. I och med att jag jobbar i vården är det mycket jobb och ibland övertid, utbeordring mm.


    Håller med, jättebra idé! Roligt att läsa om er :)

    Jag är 30 år, jobbar som lärare och bor i Skåne med min sambo som är 31. Vi har varit tillsammans i 2,5 år. Bott ihop i ca två år. Tycker om att rita och måla. Skriver dagbok ibland. Har också en hund.

    Jag har många syskonbarn och även vänner med barn, men längtar efter ett eget barn väldigt mycket.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?