Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-08-18 17:36:57 följande:
    Jag skulle varit i vecka 25. Börjat gå på kontroller hos barnmorskan med mera. Tänker att sannolikheten att samma sak händer mig igen är rätt liten. Men kan ju råka ut för massa annat under graviditeten. Känns som att det skulle ta hårdare nu än innan.
    Det låter väldigt tungt, beklagar att det hände dig :( Det är ju inte stor risk att det händer igen, men jag vet inte hur man ska kunna tänka så efter att ha gått igenom det en gång (så känner jag i alla fall, och jag inser att chocken måste ha varit så mycket värre för dig). Håller i alla fall tummarna för att det fort för dig att bli gravid igen, och att allt går bra!
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 20:26:28 följande:
    Ja jag fick inte exakt men tror dom sa ca 7+5. Fick reda på det I 10+4. Dock hade jag det på känn. Så så fort jag slutar anklaga mig själv blir det nog bättre. Jag jobbar vardagar nu och körde första dagen idag efter mf. Gick bra men det första som hände var att en mamma som går hos mig berättade att hon var gravid och skulle ha barn i mars. Samma månad som vi skulle ha haft. Plus att jag träffade två st 1 veckors bebisar som skulle skrivas in. Inte helt lätt att ha mitt jobb men gick ändå bra eftersom jobbet ger glädje. Och en kollega visste om detta så fick gråta ut några gånger.

    Ska dessutom hospitera på bb om 2 veckor. Snacka om att utsätta sig för allt på en gång. Men lika bra att komma in i det. Jag kan ju inte fly liksom.

    Har dessutom anmält mig till två tävlingar i padel en i morgon och en på tisdag. Då har jag två timmar varje gång där huvudet är helt tomt och bara tänker på att slå på bollen. Då kan man få ut en hel del aggressioner.

    Försöker verkligen sysselsätta mig. Skulle dock gärna spola fram 2 månader. Skulle vara skönt.
    Oj, det låter som ett tungt jobb att ha i det här läget. Men bra med kollega som kan stötta. Och jättebra att du har ett sätt att få utlopp fysiskt för allt. Träning har hjälpt mig en hel del också.
  • Wave Mother
    toughshit skrev 2021-08-20 19:20:14 följande:
    Nä, man kan nog aldrig veta säkert, som du säger (:

    Vill så gärna skriva in mig i listan, men vet inte ens när jag har BIM.. Har inte fått första mensen efter mitt pillerstopp ännu :'D Känns inte så värt att ens börja försöka när man inte ens vet om man har ägglossning...
    Det kan vara värt att försöka även om man inte vet när ägglossningen är. Jag plussade direkt utan att få en riktig mens efter att jag slutade med pillren i våras. (Tyvärr slutade det i MA nyligen, men det tog sig i alla fall direkt). Eftersom vi inte visste något om äl osv körde vi bara typ varannan var tredje dag och det verkar ju fungera!
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 06:41:03 följande:
    Känner det samma. Tidigare har jag tänkt att det skulle vara roligt med en ficka, kanske för att jag har en föreställning av att se sig själv mer i en flicka, men jag tycker båda känns väldigt mysigt just nu. Jag vill däremot ha ett friskt barn, och är orolig för att få veta att något är fel ganska långt in i graviditeten. Hur ska man ställa sig till kromosomavvikelser t.ex? Det verkar man få reda på så sent som vecka 15-20.
    Känner också samma! När det gäller kromosomavvikelser osv. kan man ju göra NIPT från ca vecka 10, och borde då få svar runt vecka 12 eller så. (I och för sig bör man kanske göra fostervattensprov också om det är hög sannolikhet för att vara säker, så då kan det ju dra ut längre). 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 06:53:46 följande:
    Okej. Känns ändå tufft hur man än skulle välja om man får ett sådant besked. Men bra om man kan få det så tidigt som möjligt.
    Ja, det är nog tufft när det än kommer. På något sätt känns 12 veckor ändå som en viktig gräns, efter det får jag för mig att är många som slappnar av lite och känner att de kommit förbi de värsta riskerna, och då tror jag det blir en än värre chock att få negativa besked. För oss upptäcktes MA vid UL innan NIPT (var i v 10 eller 11), så jag är på så sätt glad att vi valde att göra det. Annars hade jag kanske fått gå ända till KUB utan att veta.
  • Wave Mother
    knyttets skrev 2021-08-24 07:46:28 följande:


    Här är det ÄL på gång! Var så besviken på ÄL-stickorna förra månaden då jag inte lyckades fånga någon, men tog till mig tipset om att testa både morgon och kväll och nu ser det ut som att jag faktiskt fångat en stegring. Så kul! Blir bebisverkstad närmsta dagarna :)
    Vad kul! Hur tidigt efter mensen började du testa? Och har du testat tidigt på morgonen eller typ efter 10? (Försöker själv hitta äl och har inte lyckats få tydligt utslag på stickor än.)
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 09:20:09 följande:
    Jo det känns faktiskt så, som att man tänker att nu borde det gå bra för det har gått 12 veckor. Det är ju betydligt ovanligare med missfall efter 12 veckor som jag förstår så det är ju förståeligt. Och då blir det ju förstås en chock om det sen ändå händer. Är ledsen för att ni var tvungna att gå igenom MA, men som du säger var det nog bättre att det upptäcktes tidigare. Önskar er all lycka nu vid nästa försök <3 Tror det kommer gå bra denna gång!
    Konstigt nog känns det faktiskt rätt "okej" nu en månad senare, kanske för att jag jämför med tiden alldeles då jag fick beskedet och genomgick avbrytandet, som var tung. Det hade varit mycket värre att få veta detta nu i augusti istället för juli, om jag var i vecka 14. Det har också varit skönt för mig att min partner är "on the same page" med allt runt detta; vi vill båda försöka igen nu så snart som möjligt och har försökt att inte gräva ner oss allt för mycket i det deppiga.

    Tack så mycket! Nu gäller det bara att prova igen, och att försöka ta hand om sig och inte stressa för mycket. Hoppas också att det går fort och bra för dig! Det är spännande nu i gruppen att följa alla som har BIM snart!
  • Wave Mother
    knyttets skrev 2021-08-24 12:05:44 följande:
    Började testa 4 dagar efter sista mensdagen. Har testat på morgonen ca 10-tiden och på kvällen kring 18-tiden. Jag tror problemet förra månaden var att jag testade bara på em ca 15-tiden och att urinen kanske var för utspädd. Har också alltid fått sträck på testerna, trots att de inte är positiva. Det har alltså aldrig varit helt blankt. Det riktigt sista starka tog jag idag tidigt på morgonen i och med att testet var ganska starkt igår kväll. Tänkte testa igen 17-tiden för att se om det ger lika starkt utslag ännu.
    Tack för att du berättar, bra att veta att det fungerar! Jag ska försöka testa kl. 10.00 och klockan 19.00 den här månaden, tror jag. Har som sagt aldrig hittat äl, men har inte hunnit leta så mycket heller, så det blir spännande att se om jag har mer lycka nu med lite mer systematik i testningen. Jag har mens nu, men tänkte börja så snart jag slutar blöda, även om det ju nästan säkert är onödigt. Känns ändå skönt att veta att man inte missar för att man är för sen.
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-24 15:00:38 följande:
    Jag håller också med. Känns bättre nu. Dock har det bara gått 1.5 vecka men ändå känns det helt okej. Nu känner jag mest oro för när äl kommer tillbaka. Nästan så jag skulle vilja ha mens så man kan räkna ordentligt. Men frågan är när livmodern börjar kännas bra igen. Känner mig öm liksom. Gjorde du också det?
    Skönt att det känns lite bättre! Jag tror att jag också började känna mig mindre moloken sådär en vecka eller två senare, när det hade gått ett par dagar efter att jag slutat blöda.

    Jag var också väldigt öm i livmodern i början; men jag tror det var bra igen efter ca två veckor, i alla fall kände jag ingenting då av vanligt leverne. Kanske hade känts om man tryckte hårt på magen. Nu är det helt bra igen med det i alla fall. Jag fick min mens för tre dagar sen nu, 31 dagar efter avbrytandet och det känns typ som vanligt med allt rent fysiskt. Hoppas du blir mindre öm snart!
  • Wave Mother
    Värphönan skrev 2021-08-25 08:39:36 följande:
    toughshit skrev 2021-08-24 21:09:43 följande:
    Vecka 5 +1 dag, alltså första dagen i vecka 6 :)

    Grattis Värphönan!
    Meemelie skrev 2021-08-24 21:46:06 följande:
    Grattis! Håller tummarna för att det går vägen denna gång!
    LJM91 skrev 2021-08-25 07:59:58 följande:

    Stort grattis Värphönan!! Så himla kul :D


    Tack alla! <3 Har aldrig fått plus såhär tidigt eller så snabb stegring som jag hade under gårdagen. Hoppas så att hen stannar kvar hos oss nu men riktigt glad kommer jag nog inte våga vara förrän efter kub när jag fått se att allt är okej. 





    Grattis, vad kul med ett plus!  
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?