Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-01-10 18:34:22 följande:

    Nu fattar jag ingenting. Igår på morgonen hade jag ganska stark utslag men inte lika starkt som kontroll strecket på ägglossningstestet. Tog ett imorse och strecken va lika starkt = positivt. Så då borde jag ha ägglossning inom 48 timmar. Hela helgen har jag känt efter tappen. Men inte känt något utan de va bara väldigt mjukt. Så nu när jag kände då kände jag något nytt, som en hård nästipp. De jag har läst mig till så är livmodertappen stängt nu = är inte längre fertil utan nu är denna gång över.

    Så hur kan min livmodertapp vara stängd och ha ägglossning samtidigt? Om jag tog test igår kväll och om de skulle vara positivt, kan jag ha haft ägglossning så "fort" att det redan har stängt sig redan.

    Lite lång text men fattar ingenting just nu. Hjälp..


    Den kan ändra sig snabbt så det är inte alls säkert att äl redan varit :) för mig är den ganska lågt placerad, nästan som inför mens när jag har äl.
  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-01-11 16:37:23 följande:
    Blir bara mer förvirrad att jag kände en sån hård nästipp. då är tappen stängd. Eller stämmer inte det?
    Det beror ju på om hålet i "nästippen" är öppet eller inte :)
  • Värphönan
    Bez skrev 2022-01-15 09:30:48 följande:

    Tog test i morse BIM-1 på testlagrets stickor. Tog 2st och båda visa svag linje!

    Har vart med om spök innan så vågar inte riktigt ta ut nått men visst borde väll inte 2st ge spök? Aldrig testat med testlagret innan.

    Visst ser ni oxå?


    Har tagit säkert 50 test med testlagrets stickor och aldrig fått streck om jag inte varit gravid. Därför vågar jag säga GRATTIS! =D
  • Värphönan
    Pinkfloweer skrev 2022-01-16 22:18:11 följande:

    Tror ni det "räcker" att ha sex 3 dagar i rad innan positivt ägglossningstest och på själva dagen som ägglossningstestet är positivt eller behövs det imorgon också för att "säkra upp" vad tror ni ?


    Det beror väl lite på hur långt efter positivt äl-test ägget faktiskt släpper. Om det hade varit jag och möjligheten funnits hade jag kört på idag också eller imorgon. Ägget släpper ju nånstan 12-48h typ efter positivt test och sen är det befruktningsbart i upp till 24h till.
  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-01-16 14:55:06 följande:
    Har haft mf i september. Sitter och tänker men är lite osäker om jag har fått andra eller mer symtom nu. Har alltid haft murring mellan äl och BIM. Aldrig haft ömma bröst. Men ibland får jag känsliga bröstvårtor men hade det innan mf.

    Vad är murring för något? :) aldrig hört om.


    Om du skulle ta ett testa-tidigt så ta inte från CB bara vad du än gör. Sett sååå många här (ink jag själv) som får ogiltiga test på deras analoga, speciellt på deras tidiga.

  • Värphönan
    evelinagra1 skrev 2022-02-23 20:32:09 följande:

    Jag använder mig av NC ägglossningstest och det står i instruktionerna att man ska läsa av efter 5 minuter men när det har gått 5 minuter så är det bara svagt svagt men väntar jag i 10-15 minuter så blir det såhär starkt? Kan jag lita på resultatet efter 10-15 min eller är testet ogiltigt då? 


     


    står det att det ska avläsas efter 5 minuter så ska man inte gå på det som är efter 10-15 minuter. Sen är det ju väldigt svagt ändå så långt ifrån positivt hur man än räknar.
  • Värphönan
    Sophiee92 skrev 2022-02-27 18:50:46 följande:

    Tack för era svar angående ägglossningstestet. Det är nog så som ni skriver att min lh ökning bara kom väldigt snabbt. Blev bara så fundersam för jag hade blinkande gubbe i 3 dagar förra månaden och trodde att det här testet alltid visade blinkande innan fast. Men kanske inte så ovanligt ändå som ni säger :)

    LJM, hur går det för dig? 


    När jag började testa för nära inpå äl så fick jag aldrig blinkande gubbe utan gick från ring ena dagen till fast nästa :) Jag blev gravid så det funkade!
  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-02-25 10:13:16 följande:

    Tack alla. Ska försöka njuta och inte tänka så mycket. Kanske inte ska testa något i första taget igen. Hoppas alla får ett pluss snart <3


    Å stort GRATTIS! Äntligen plussat igen =)


    Håller tummarna att det går vägen denna gången men förstår din oro <3
    Jag har varit gravid sen oktober 2020 bortsett från 4,5 månader. Inne på tredje graviditeten nu och först efter kub kunde jag slappna av, innan mådde jag verkligen skit och kunde inte glädjas alls. Tyckte snarare att det va jobbigt när alla andra skulle peppa. 


     


     

  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-03-25 16:18:05 följande:

    Då kommer jag nog tillbaka. Va på ultraljud igår som visade att det slutat växa 6+2. Ny ultraljud nästa torsdag men tvekar det är goda nyheter. 
    Hoppas alla har det fint och plussar snart :) 


    Beklagar Gråter Håller ändå en tumme för att det är goda nyheter på torsdag. Vilken vecka borde du varit i nu annars?
  • Värphönan
    986247391 skrev 2022-03-29 06:30:18 följande:
    Jag tvivlar på att det kommer synas något på bilden, men jag kunde inte hålla mig från att ta ett test imorse när mensen inte hade kommit. 

    För första gången ser jag utan tvekan ett sträck, det är svagt som skjutton, men det finns där. Innan har testen varit totalt blanka.  Törs inte riktigt ropa hurra än, men ska testa igen imorgon och se! 


    är det från testlagret? :)

  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-04-03 09:57:28 följande:

    Ljm91; det va otroligt jobbigt att sätta in tabletterna vaginalt, kom lite tårar. Är lite nedstämd men känner hopp om progrestron krämen så är mer taggad nu också. Så hoppas verkligen den hjälper. 
    Hoppas gyn hör av sig snart så du kan få svar på dina frågor. Har lite beslut ångest om jag ska köpa ägglossningstester. Jag känner ju inte av ägglossningen. Ska köpa grav tester så jag kan börja med progrestron behandling. Så funderar på att köpa tidiga tester också. Vill inte ta någon chans att starta för sent för att få ytterligare ett missfall. 
    Skulle vara så roligt om vi alla plussade snart. Följde med bf november, men va inte likadant. Jag ansåg att man hetsade varandra med att lägga upp tester osv (en gjorde det). Snacka om att orsaka stress. 
    Oj, blev lite långt inlägg xD


    Vad för tester ska läggas upp i en grupp där alla redan är gravida? 
    Skumt beteende.. 


    Tråkigt att det inte gick vägen denna gången heller :( Hört att man börjar med progesteron efter äl typ och fortsätter ett tag framåt? Längesen jag läste på om det så har säkerligen glömt mycket. 

  • Värphönan
    Kanelkringla skrev 2022-04-10 11:40:52 följande:
    Förstår det, skönt att det ändå känns okej<3 jag var med i en sådan grupp men jag ska nog inte heller vara så aktiv där. Alla jämför symtom och allt och de skapar bara stress eftersom jag inte har så mkt symtom!:)

    Tänker att mycket av symptomhetsen är för att de själva känner sig osäkra och behöver få bekräftat att det är ok och normalt. 


    Eller ibland kan man må bättre av att veta att man inte är ensam om att krama toaletten 13 gånger om dagen. Inte för att man blir glad av att någon annan mår dåligt men ja. 


    Samtidigt då så finns det de som är oroliga för att de inte har symtom och blir stressade av att alla andra känner ditten och datten så det är nog en svår balansgång det där i grupperna. 

  • Värphönan
    LJM91 skrev 2022-04-14 13:57:25 följande:

    Kan inte citera.. Jag har googlat en massa på livmodertappen, hur den ska kännas och vilket håll den ska peka åt och hur hålet ska vara och gud vet allt xD det är ganska spännande läsning, men svårt att känna skillnaden ibland tycker jag. Min har aldrig varit mjuk som läpparna som det står att den är vid ägglossning och mens, men absolut mjukare än vanligt liksom. Är väl säkert olika från tapp till tapp också, som allt annat :P


    Ja det är lite klurigt innan man lärt känna sin egen tapp. Och den kan skifta jättemycket i position från morgon till kväll osv. har själv märkt att den är tydligt öppen och framåtriktad på mig när jag har äl. Medans strax innan mens kan jag typ inte då den alls förrän nån dag innan det är dags att börja blöda.


    Som gravid nu är den väldigt "läpp"aktig och känns som den sitter rätt långt ner å känns sjukt tydligt.


    Man lär sig en del om sin kropp när man planerar barn =)

  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2022-04-18 10:26:20 följande:

    En fråga till alla. Kanske lite dumt.. 
    Vi hade sex igår kväll, gick på toaletten under natten och sen imorse. På morgonen kände jag tappen och då va de fortfarande väldigt halt och det som kom med fingrarna ut va trådliknande. Men kan det ha varit sperman som ligger kvar? 


    När jag haft sex vid mest fertila period har sperman kunnat ligga kvar där inne i typ 1-2 dagar och bli som en stor klump ibland och ibland som en jääääääättelång tjock tråd som kommit ut. Men det kan också va sektret för det blir ju också ofta trådigt i den perioden.
  • Värphönan
    Willow89 skrev 2022-05-17 17:38:30 följande:

    Hej! Jag slutade skriva här i oktober, mitt sista inlägg var väldigt deppigt. Mådde rätt så dåligt så försökte ändra tankesätt kring att bli gravid, lugna mig lite.

    Jag plussade förra veckan efter 13 månader!! Imorgon går jag in i vecka 5+0. Är salig men känns nervöst att inte veta om det kommer gå vägen eller inte!

    Jag vet att jag älskade när jag läste om andras symptom och såg att ni även pratar tempkurvor och implantionsdippar. Så jag tänkte att jag skriver mina här,  kanske är några av er som mig!

    Mitt främsta symtom var att jag började må sååå illa och fick sura uppstötningar från äl+9 vilket höll i sig i någon vecka. Spydde även ett par gånger.
    Hade även svullen mage av och till samt några dagar med lös mage (sorry for TMI).
    Men det främsta var att jag ALLTID får väldigt ömma och svullna bröst nästan hela perioden äl-mens, men denna gången fick jag inte det. Hade några tillfällen när det typ brände till men inte mer än så. 
    På BIM hade jag en helt otrolig mensvärk men fick aldrig mens, det var nog det största tecknet. Plussade morgonen efter.

    Idag är jag på BIM+4 och mina symptom nu är en enorm trötthet, mina bröst började ömma för någon dag sen och så är jag helt sjukt svullen, kan knappt knäppa mina jeans. Är också såååå så varm och om jag inte äter ofta börjar jag må illa.

    Bifogar en bild på min tempchart där det ser ut som jag fått en dipp vid äl+9 (samma dag som jag började
    må illa). 

    Hejar på er alla!! 


    Å stort GRATTIS! =D Håller tummarna att allt går vägen :) 


    Själv fick jag precis ett litet mirakel för ett par veckor sen. Hon är helt underbar och fantastisk på alla sätt å vis. Det va en tuff resa för oss dit men äntligen är hon här. 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?