Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-11-04 13:56:11 följande:

    Jag tänker att många människor i västvärlden tar kosttillskott trots att man ej har någon brist. Man kissar ut överskottet. Så länge man tar den dosen som står så är det inte farligt.


    Tack. Vet du om det verkligen förbättrar ens chanser? :)
  • Lövsångerska1991

    Hej!

    Nu har jag fått svamp i underlivet (eller är typ 90 % säker på det) och vill behandla med Canesten (framför allt sån vaginator som funkat för mig en gång tidigare när jag hade svamp). Läste nu på FASS att man ska rådfråga läkare om man ska använda canesten om det är så att man planerar att bli gravid, tror man är gravid eller vet att man är gravid. Jag har ägglossning om ca 10 dagar. Vet någon om det påverkar chansen att bli gravid för att jag använder medicinen nu och några dagar framåt? Tänkte bara använda vaginatorn och inte krämen.

  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-11-05 14:14:07 följande:

    Ring till ditt närmsta mvc och rådfråga? Kanske för sent att få svar nu men kolla verksamt ämne i canesten och jämför mot janusinfo. Där har man bättre info för vad man kan använda som gravid än vad det står på Fass. 

    Att man ska rådfråga vården vid graviditet står på nästan alla läkemedel för att läkemedelsföretagen ska kunna friskriva sig då de inte forskat tillräckligt på det.

    blev själv nyfiken och sökte upp och fick att det är grönt ljus vid graviditet. Det kan påverka östrogennånting så att långvarig användning bör unvikas.

    Förtydligande angående lokala svampmedel och graviditet - Janusinfo.se

     

    Tänker att det är värre att smitta din partner med svampen så att ni båda har den? än att ta vagiatorer vid en cykel för att bli av med svampen :)


    Tack för ditt svar :) Blev att jag köpte Pevaryl istället för det verkar man kunna använda under graviditet. Tror att det borde vara lugnt. Annars kan vi ju inte ha sex alls, om jag inte behandlar tänker jag.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-11-05 14:46:44 följande:

    Svamp är inte trevligt. För 3 månader sen fick jag först urinvägsinfektion, sen svamp i underlivet. De va mitt i ägglossningen svampen kom. Hade sex för man vill gärna ha barn men de gjorde mer ont. Så smart val att behandla svampen :)


    Åh nej! Det är så jobbigt sånt där. Jag hoppas det ska räcka med bara vaginator-grejen för köpte ingen kräm då jag tidigare haft kräm och tyckte den brände så mycket.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-11-05 15:52:33 följande:

    Brukar också bara använda vaginatorer men denna gång körde jag bägge. Va lite värre svamp än vad det brukade vara.


    Okej. Jag börjar med vaginator ikväll, sen får vi se om jag behöver köpa kräm med. Blir nojig att det ska vara något annat fel på mig pga det här, är jätteorolig hela tiden för allt just nu. Tolkar in allt som eventuell sjukdom som kan skada fertiliteten för livet typ. Håller på att bli en sån där galen besatt person? hoppas jag blir gravid snart, orkar inte med den här ovissheten och att gå runt och känna mig sjuk och smutsig typ för att jag får för mig att jag har en massa fel (hypokondrisk).
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-11-05 18:20:38 följande:

    Svamp har inget med fertilitet att göra. Jag va också orolig med mitt ex att jag va infertil osv. Så jag gjorde en utredning men då hade vi prövat ca 6 månader. Så just nu måste du bara slappna av lite och inte tänka på "tänk om". Det är det farligaste man kan göra.


    Är mer rädd att det inte ska vara svamp utan något annat med precis samma symtom. Men jag tror det borde vara svamp. Hade sex igår och när jag sen skulle tvätta med sån där intim-wipes så fanns bara en kvar och jag fick inte bort all gegga, tror det blev fel ph. Vad för trött för att duscha. Försöker verkligen att inte tänka ?tänk om?. Men får panik bara nu när du skriver att det är farligast av allt!XD Det blir som att jag blir stressad av risken av att bli stressad och stressad av att jag vet att jag behöver ta det lugnt och inte kan det riktigt. Tanken på att inte stressa gör mig alltså stressad i sig för vet att jag har mycket stress i livet jag inte kan göra åt plus min oroliga läggning. Försöker nu lura mig själv att det inte gör så mycket om de tar tid eller om vi inte kan få barn, det går så där?
  • Lövsångerska1991
    LJM91 skrev 2021-11-05 23:16:49 följande:

    Kunde inte hålla mig från att ta ett test idag, är förmodligen på ÄL+12 och 4 dagar före BIM. Testet var negativt, inte ens tillstymmelsen till streck gick att ana. Blev direkt deppig och kände att det är kört denna månaden också :( tycker att det borde synas 12 dagar efter ÄL om det hade blivit något..


    Skickar en kram <3 det är så jobbig känsla när det testet blir negativt. Man hinner alltid få lite hopp, även om man bestämt sig för att inte tänka så mycket på det eller om man kanske inte tror att det blivit något egentligen. Sen vet man aldrig, vissa har fått plus först efter BIM. :)
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-11-05 19:25:56 följande:

    Nu när jag försöker tänka på barn och sånt så börjar jag tänka på på annat exempel hus.


    Det är smart. Vet inte riktigt vad jag ska tänka på, vi har precis flyttat och blir nog här i många år XD får kanske komma något projekt av något slag.
  • Lövsångerska1991
    ttcjuliaa skrev 2021-11-06 18:05:35 följande:

    Så himla ledsen just nu.. Fick starkt streck på äl-stickan imorse och ännu starkare nu för en timme sen. Vi har haft sex 3 gånger den här veckan men han har inte lyckats få utlösning. Sexet är helt kravlöst och jag lägger ingen press på honom men blir ju såklart ledsen när han bara slaknar utan anledning. Jag mår dåligt för att jag inbillar mig att han inte tänder på mig men han förklarar att det är jobbstress som sitter i huvudet.

    Tror inte det blir något ikväll heller.. Han dricker öl och har spelkväll med grabbarna, och här ligger jag på kammaren med gråten i halsen. Känner mig så misslyckad och patetisk.


    Förstår stressen och att du känner dig ledsen. Men fick du starkt utslag för någon timme sedan så har ni fortfarande tid på er, t.ex imorgon. Om det inte kan bli något ikväll vill säga, kanske din kille är avslappnad sen när han kommer hem?
  • Lövsångerska1991
    Chilins skrev 2021-11-07 10:34:02 följande:

    Nu kanske jag vågar mig tillbaka hit? jag plussade på första försöket i september, en månad senare åkte jag in akut med enorma magsmärtor som visade att ägget fastnat i en äggledare (utomkvedshavandeskap). Det blev operation där ena äggledaren togs bort och efter det tog jag paus från allt här.. längtan efter ett barn är stor och jag kunde inte läsa om alla som försökte då vi inte fick försöka. Jag skulle få en mens innan vi skulle försöka igen så det har mest varit en enda lång väntan. Nu är jag, till min stora lycka, inne på slutet av min första mens efter detta. Så nu får vi snart försöka igen! Jag måste börja om med att ?tracka? min cykel men jag är så glad att kroppen funkar normalt igen. Ville bara skriva av mig och säga att nu kommer jag tillbaka till er. Stor kram på er alla som aldrig ger upp


    Välkommen tillbaka! :) förstår att du behövde en paus från allt ett tag. Härligt att mensen är tillbaka igen och att ni kan börja försöka igen. Vet man varför det blev utomkvedshavandeskap? Du behöver inte svara om det känns för privat, är själv orolig för att få ett sådant om jag blir gravid. Stor kram tillbaka <3 håller tummarna för att det ska gå superbra för er nu!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?