• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91
    LJM91 skrev 2022-06-18 17:02:47 följande:

    Så himla tråkigt att höra Fyrklöverns, men det måste samtidigt vara skönt att få svart på vitt hur läget är. Skönt också att det känns bra med en paus från verkstaden, förhoppningsvis ger det ny kraft inför att ni får börja försöka igen. Passa på att njuta av allt livet utan barn erbjuder, sovmorgon lediga dagar och att all ledig tid faktiskt är ens egen. Så försöker jag tänka när väntan och längtan känns överväldigande <3


    Helt enig med sovmorgon osv. Va barnvakt förut, 1 åring. De va jobbigt och vi får passa på att njuta också. 
  • Dalarna91

    Då kommer den en mindre intelligent fråga. 
    Vi hade sex igår kväll. Nu när jag va på toaletten så är det sånt sekret som man kan dra mellan fingrarna. 
    Kan det vara sperma? De har gått 24 timmar sedan vi hade sex och tycker det borde ha kommit ut under dagen. 

  • evelinagra1
    Dalarna91 skrev 2022-06-18 21:26:49 följande:

    Då kommer den en mindre intelligent fråga. 
    Vi hade sex igår kväll. Nu när jag va på toaletten så är det sånt sekret som man kan dra mellan fingrarna. 
    Kan det vara sperma? De har gått 24 timmar sedan vi hade sex och tycker det borde ha kommit ut under dagen. 


    Åå svart att säga.. har du tagit något ägglossningstest?
  • Fyrklöverns

    Tack tjejer <3 Jag kommer njuta ett par månader av att inte behöva stressa kring tester och tajma samlag osv. Ska passa på att njuta av vin, resa lite och som ni säger vara tacksam över sovmorgon och all annan frihet utan barn. 

  • Fyrklöverns

    Dalarna: Jag har varit med om att sperma kommer ut flera dagar efter. Svårt att särskilja den från äl-sekret men har märkt att äl sekretet är mycket segare och bryts inte när man drar det mellan fingrarna, det är också mer genomskinligt jmft med gammal sperma. 


    Evelina: Skulle faktiskt säga att det kan vara bra att bli sjuk efter ägglossning då ägget sägs kunna fästa lättare om kroppen är upptagen med en infektion. Då är den mindre handlingskraftig för att stöta bort ägget. Så hoppet kan möjligtvis vara starkare nu :) 

  • LJM91

    Evelina, varför tänker du att hoppet är ute för att du blev sjuk? Eller menar du att temphöjningen berodde på det?

    Dalarna, svårt att säga om det är sperma eller sekret, kan nog vara vilket som eller lite av varje xD efter att vi har haft sex kan jag uppleva att lite sperma finns kvar morgonen därpå, men kanske inte så pass länge som 24 timmar efter.

  • evelinagra1

    Jasså fyrklöverns kan det vara så? Jag började ju googla och läste helt tvärtom haha..

    ljm : haha jag vet inte, kändes bara som att det är svårare att bli gravid om man är sjuk, sen fick jag exakt samma i april, samma tidpunkt i cykeln - feber och ont i kroppen.. då hade jag bara feber i en dag så får väl se hur jag mår imorgon Tungan ute

  • Dalarna91

    Tog ägglossning test i fredags kväll som va negativt. Men vet inte om de va för sent på kvällen och utspätt med lite vin. Har bara ett test kvar beslutsångest när jag ska ta det. 
    Svårt att veta om det är sekret eller sperma... Men de va väldigt segt mellan fingrarna och kunde dra ut det. 

    Evelina; har ingen aning om det gör det lättare eller inte för ägget att fästa sig. När man ha feber är det en infektion i kroppen och vita blodkropparna går ju på "attack" där infektionen är. 
    Man har ju hört bägge versioner är det är både lättare och svårare. 

  • LJM91

    Hoppas det påverkar i positiv riktning evelinagra <3

    Dalarna, förstår att du har beslutsångest. Vilken CD är du på nu?

    Idag tycker jag öppningen på tappen känns större och mer öppen, tyckte också att tappen var högt placerad. Hoppas hoppas att ägglossningen är på gång nu!

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?