Inlägg från: Rosastjärna |Visa alla inlägg
  • Rosastjärna

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Dalarna91 skrev 2021-10-08 21:41:42 följande:
    Ja, men tror inte de är något som händer ofta.
    Rewner skrev 2021-10-08 21:02:57 följande:

    Oj! Det lät ju verkligen extremt!

    Tack för tumhållning!

    Det är verkligen speciellt att vänta när man inte vet hur länge man ska vänta. Håller tummarna för att din ägglossning snart är igång.


    Jag har köpt i d vitamin och Vetegroddsolja (e vitamin). För att "max" för att bli gravid igen. Testa bara Vetegroddsolja förra månaden, då jag blev gravid. Omöjligt att säga om det va pga det eller inte. Men testar igen. Sen läste jag att många tar en hög dos d vitamin strax innan äl. Sen finns det flera saker men börjar med dessa :p
    Jag blev gravid på fjärde försöket, det var faktiskt också första försöket med D-vitamin-boost före ägglossningen :) Så jag tror verkligen på D-vitamin, haha. Kommer köra samma boost denna gång om jag lyckas hitta första ägglossningen nu efter missfallet. Jag tog 30.000 IU en eller två dagar före.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-10-08 23:23:01 följande:
    Haha ja vad som helst kan ju vara ett symtom i ens huvud när man så gärna vill att det ska vara det!

    Skönt att din blödning blev så kortvarig, om nu allt är ute det vill säga! Hormonet kan väl vara högt ändå eftersom det är så nyligen antar jag men hoppas på låga värden på måndag, håller tummarna! Min mens har inte varit nådig,oj oj oj vad blod det har kommit idag. Men har avtagit mycket nu ikväll så hoppas den snart är avklarad :)
    Började blöda igen dagen efter, sedan paus dagen efter det och sedan lite rödbrunt idag. Suck.. Men allt kommer väl ut då åtminstone hoppas jag :) Eftersom det var så lugnt med bara lite ljusbruna flytningar igår så blev det premiär-sex i alla fall. Är taggad på att försöka pricka ägglossningen så inväntar blodprov på hcg på måndag! Har laddat upp med både äl-test och grav-test.

    Usch, jobbigt att det blöder mycket. Det är ju en av de största fördelarna med att vara gravid, att slippa mensen helt. Men då borde ju kroppen vara helt igång nu, och har fått återhämta sig en hel cykel, så du kan räkna med äl om ca. 2 veckor som vanligt. 

    Håller tummarna för att det tar sig för er den här cykeln! <3
  • Rosastjärna
    Dalarna91 skrev 2021-10-09 19:54:08 följande:
    Jag tog hcg prov igår, så får väl svar på måndag. De va på 43 i måndags. Har tagit ältest varje dag och de har varit negativt. Hade känningar i äggstocken i veckan och igår och idag va det ljus rosa när jag torkade mig på morgonen. Ingen aning varför.. blir mest frustrerad att inte veta vad kroppen håller på med.
    Jag håller med, väldigt jobbigt att inte veta vad som händer. Man vill ju bara kunna komma igång och försöka bli gravid igen. Tycker det är så ovisst och man har inte koll på något alls jämfört med innan missfallet.

    Fick du svar om ditt hcg?

    Jag var på återbesök idag och det var lite rester kvar. Suck... Som om inte det var nog fick jag även antibiotika för infektion och nu var det över tre timmar sedan jag tog de nya cytotec och det har inte börjat blöda än. Känner att min kropp kämpar lite för hårt för att behålla den här graviditeten.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-10-10 13:56:32 följande:
    Jo det är nog inte helt ovanligt att det kommer lite stötvis efter cytotec. Jag tyckte det var lite stressande att man verkligen inte hade någon aning om när äl skulle komma efter, man vill ju inte råka missa den liksom. Så bra att du laddat upp med lite tester, hoppas du lyckas hitta äl snabbt (kan ju tyvärr bli dyrt med många tester när man inte har någon aning).

    Ja nu är det mer som vanlig mens som tur är, dock längre vanligt, är inne på dag 6 och brukar vanligtvis ha 3-4 dagar. Men det är väl vanligt efter missfall. Tack, hoppas också min kropp blir återställd efter detta :) ska också äl-testa denna cykel men även ligga mycket direkt jag slutat blöda :)
    Från vad jag förstod läkaren idag på återbesöket så var det inte optimalt att det kommer stötvis. Jag har blött lite varannan dag och det visade sig vara rester kvar plus infektion. Idag är jag så less på alltihop. Det kommer inte vara så roligt att försöka igen känner jag, mer traumatiskt att gå och oroa sig för att få missfall och komplikationer igen. Och som kvinna är det ju jag som får ta allt, min sambo får ju inte ens följa med på läkarbesöken och ta emot de dåliga beskeden :( 

    Så jag hamnar väl lite efter er med min cykel, återbesök igen på fredag och hoppas att allt ska vara ute då iaf! Det är åtminstone väldigt skönt att ha den här tråden att ventilera lite i.

    Har du/ni andra haft bra stöd från er partner i det här? 
  • Rosastjärna

    Hej tjejer,

    Har inte varit inne och skrivit på ett tag. Spännande att läsa allt ni skrivit sedan sist. Jag ligger ju lite efter er.

    Jag minns inte hur långt jag uppdaterade er, hade ju rester kvar och fick cytotec en andra gång och det blödde jättelite efter det så jag var så himla orolig att behöva skrapa, men läkaren tyckte allt var ute ändå. Men fick fortfarande svagt streck på grav-test vid undersökningen och även några dagar efter. Det var i söndags. Nu har jag fått ömma bröst i onsdags som blivit mer och ner ömma för varje dag. Idag jättesvagt rosa på trosskyddet. Funderar på om det slank igenom en ägglossning medan jag fortfarande blödde och hade hcg i kroppen och att det är mens på g.

    Har ni fått några såna symtom nu efter missfallet? Aldrig någonsin haft spottings förut men kroppen kanske är ur balans pga missfallet :)

  • Rosastjärna

    På den privata klinik som finns här kostar ultraljud 1000 kr. Jag kommer göra ett nästa graviditet för att lugna ner oron lite :)

  • Rosastjärna
    Dalarna91 skrev 2021-10-23 18:36:40 följande:

    Hej igen! Minns jag hade lite rosa flytning på papper när jag torkade mig för 2 veckor sen. Men annars dom vanliga symtomen, känningar och murring i äggstock/livmoder efter ägglossning. Igår hade jag press och tryck i livmodern, känslan att den blir större. Och i förrgår hugg i underliv, svårt att förklara. Men inget idag. Tog gravtest som va negativt men de är alldeles för tidigt att ta. Väntar på samtal från läkaren efter tog hcg prov i torsdags då jag är under uppföljning med misstanke på utomkvedshavandeskap förut. Hade 9 i hcg förut så drömmen skulle vara att det är stigit pga ny graviditet. Men chansen är nog liten. Kan du bara gravid på nytt kanske?


    Jag antar att det skulle kunna vara möjligt men det känns osannolikt. Men nu när du säger det så hade jag lite värk i en äggstock för ca 2 veckor sedan vilket brukar vara mitt enda symtom på äl och jag har haft som stickningar i underlivet ett tag. Funderar halvt på att ta ett test imorgon på morgonen bara för att slippa ens fundera på det. Hade sex en enda gång lite före värken i äggstocken så det skulle ju verkligen vara en lyckoträff. Tänker mest att det är osannolikt pga hcg men cykeln verkar ju kunna starta medan det är lite hcg kvar, och alla hemsidor säger olika nivåer x) Självklart glömde jag fråga min läkare på återbesöket, hon sa bara att jag skulle få mens om 4-6 veckor om jag inte blivit gravid igen.

    Fick tyvärr inget blodprov pga att grav-testet på återbesöket var så svagt. Hade du fått positivt på äl-test så måste du ju haft mer än 9 hcg kvar då iaf och ändå varit igång :) Vilken dag har du bim?
  • Rosastjärna
    Dalarna91 skrev 2021-10-23 19:51:56 följande:

    8/10; hcg 9. Positivt ägglossningstest 14-15/10. Bim 29/10. Vi fick bara till Sex 14e kväll och 16e morgon. Så får se om det räckte. Jag har läst att hcg under 50 ska det vara men såklart fanns det fall med lite över men få tal det jag läst mig till. Tar du ett test imorgon får du säga hur det gick :)


    Jaha, då är jag med. Hoppas det tar sig för er nu då, det ska ju räcka att ha sex en gång men förstår om du känner dig lite nervös över det. Har du något symtom än på mens eller graviditet?

    Jag satt och räknade i kalendern igår och tittade på potentiellt datum för äl och bim. Om brösten går att lita på, och innan missfallet hade jag ömma bröst exakt 7 dagar före bim och endast då, så tycker det är konstigt om de ömmar utan orsak flera dagar nu. Brösten började i onsdags eller torsdags, så bim är ju isf 27-28, nästan samma som du. Gjorde ett grav-test igår kväll som var supersupersvagt men ändå två streck. Vågar dock inte lita på det eftersom jag inte fått helt negativt test efter missfallet. Senaste testet förra söndagen var svagt och har inte testat mer. Så det kan ju vara hcg från förra graviditeten.

    Så jag får avvakta till nästa vecka och se om det kommer fler symtom eller en mens. Om ömmandet fortsätter och ingen mens kommer så tar jag nog ett test typ 29:e eller något sånt. Men det känns så osannolikt att bli gravid innan jag ens trott att cykeln varit igång med tanke på oturen med missfall och rester och infektion. Så jag är ändå lugn men varvar nog upp mig mitten på nästa vecka.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-10-25 14:16:22 följande:

    Åh, hoppas att det är en ny graviditet :) man hoppas ju att alla symtom är det när det lika gärna kan vara något annat. Men hoppas kan man alltid göra!

    Jag hade äl nu i helgen och det kändes som bara den! Fick positivt test i fredags och det molade i magen typ hela dagen, och i lördags så smärtade det brutalt i höger äggstock under typ 15 min. Har aldrig någonsin känt av äl tidigare. Har dessutom haft mensvärk under båda mina mens jag haft efter ma och har aldrig haft det förut. Så jo, känns verkligen som kroppen är ur balans efter missfallet.


    Ja, jag hoppas såklart men försöker vara lugn. Har mått lite illa igår och idag men vågar inte lita på det, känns som det symtom som är lättast att inbilla sig. Har känt mig mer hungrig också typ igår och idag men det kan vara att jag ätit dåligt, lite osäker. Brösten har fortsatt ömma iaf. Men det gör de innan mens också. Så försöker sitta still i båten, om brösten är som innan så är det mens idag eller imorgon så det är bara att vänta :?)

    Vilket datum blir bim för dig? :)
  • Rosastjärna
    Dalarna91 skrev 2021-10-26 16:21:36 följande:

    Hcg är 0 nu.


    Var blodprovet så tidigt så att det kan vara möjligt att du är gravid ändå eller betyder det att det inte gick vägen den här månaden?
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen