Inlägg från: Rosastjärna |Visa alla inlägg
  • Rosastjärna

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    DomkallarmigS skrev 2021-10-26 20:34:13 följande:

    Förstår känslan, känner likadant.. ena sekunden känns det superpositivt och man tänker att "det kommer nog faktiskt gå denna gång" och sen känner man "varför försöker du lura dig själv? Klart du inte är gravid".

    Hade vart skönt om man bara kunde släppa tankarna och bara låta det ha sin gång, man kan ju inte påverka det nu. Men det är lättare sagt än gjort :P


    Usch, jag håller med. Tycker symtomen man känt minskar när man tänker att man ska testa också så att man tappar hoppet lite och blir osäker. Jag har googlat så mycket symtom under våra månader med försök att jag skulle skämmas om min sambo visste. Han är lite mer avslappnad, haha.
  • Rosastjärna
    Bebis2021 skrev 2021-10-26 21:30:30 följande:

    Jahapp, då hade man vul idag, å man borde väl börja vara van vi detta vid de här laget men de är alltid lika jobbigt ändå, borde vara i ca 6+4 ungefär, en läkare kollar och ser hinnsäck, gulesäck, sedan lång tystnad, förstår såklart att de inte är positivt, hon ser inget annat, men hon hämtar en till läkare som är mer erfaren, denna läkare ser samma sak men även en fosterstruktur dock mindre än v 6+4 å Inget hjärta kan ses, hinnsäck mäter ungefär storlek som vecka 6+0, dom vill nu avvakta två veckor för att se om de går att se mer eller konstatera ett mf. Känner mig så tom å less på detta, fjärde gången i rad och man bara undrar vad tusan är fel? Fick efter tredje missfallet i våras lämna massa blodprover som man tar vid missfallsutredning, men allt var normalt.

    Kort sammanfattning av min historia: två sena ma i bagaget under 2020 (foster dött vecka 12+3 och 16+3), ena pga bakterier och andra pga blodproppar, väntade sen några månader och blev gravid i våras, fick då trombyl men man såg aldrig något foster och i v 10 bedömde man de som ofostrig graviditet, nu några månader senare gravid igen och denna gång fått trombyl och lutinus från plus. Har två barn utan problem födda 15 och 17 (samma pappa) inga mf innan de, har genomgått totalt tre aborter (trots prevmedel). Någon annan med upprepade mf men som har kunnat få barn tidigare? Första gånger kunde jag ändå köpa att det var otur eftersom de var olika orsaker vid dom sena ma, men nu när jag får tidigare mf/ofostrig, vad kan de bero på? Har de skett något med hormo erfarna efter dom två första? Många frågor å funderingar, ursäkta långt inlägg men behövde skriva av mig, hoppas någon orkar läsa och kan komma med tips och råd


    Jag lider verkligen med dig, det måste vara jättetufft! Jag har ett barn och nu ett missfall. Jag har dock en vän som fick ett barn och sedan två missfall och nu ett barn utan komplikationer. Inte lika många missfall som du haft men ändå två på rad och sedan en bebis, hoppas det kan ge dig lite hopp <3 Har man kollat upp pappan också?
  • Rosastjärna

    Hej på er,

    Nu har jag fått min första mens, den kom exakt 30 dagar efter att jag tog mina första cytotec. Brukar ha 28 eller 30 dagars cykel. Lite mini-klumpar så tänker att det absolut sista kommer med ut nu. Har mer värk än innan graviditeten men tycker nog att själva blödningen är mindre. Ska börja tempa inför äl och håller tummarna för att det ska gå vägen för oss. Vore en fin julklapp att kanske hinna se ett hjärta på ultraljud veckan före jul :)

    Men är redan lite orolig över att få fler missfall på rad. Det har varit så påfrestande att gå på upprepade läkarbesök, smärtsamma cytotec-behandlingar och blöda länge. Samtidigt vill man ju så gärna få en liten bebis. Längtar så efter bebis-gos och att få se min sambo med bebisen <3

  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-11-03 06:51:57 följande:

    Skönt att mensen kom igång ändå även om man såklart helst vill ha ett plus... Men nu vet du att kroppen är i rullning igen. Min första mens var också klumpig och hade mensvärk vilket jag aldrig haft innan ma. Samma med andra mensen.

    Är också så orolig för fler missfall :( om nu ens blir gravid igen. Svårt att vara positiv i en sån här situation.


    Det var en så märklig mens. Typ slemmig. Den pågick i 6 dagar (brukar ha 3-4) men nu är den över och jag bör ha äl på onsdag. Har börjat tempa nu så hoppas kunna bekräfta att äl skett efteråt. Tycker äl-testen är lite knepiga att verkligen få helt positivt på så ska kombinera nu och hoppas att det inte visar sig att jag hoppar över vissa ägglossningar.

    Såg att du passerat bim och haft ett negativt test. Kom mensen sen? :(
  • Rosastjärna
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-07 18:08:58 följande:

    Ingen fara!

    JAg har haft en blödfri dag nu så tänker jag provar ikväll

    Lusten är hög så tönker det kan vara ett gott tecken ändå

    Tycker det är svårt att veta när man Ska börja med ältesten. 9 dagar efter mf?


    Jag hade en blödningsfri dag och hade sex då för vi trodde att det var färdigt ovanligt snabbt bara. Jag var också väldigt sugen just före och den dagen. Blödningen började igen dagen efter och det blev en kur antibiotika av det hela. Vet ju inte till 100 att det berodde på att vi hade sex trots att blödningen inte var färdig men det hjälpte väl inte. Fick sedan svamp av antibiotikan också.

    Fem dagar låter kort tycker jag, har du tagit något grav-test? Om allt är ute osv borde det ju vara väldigt blekt även om det inte är helt negativt. Men verkligen skönt om du redan blött ut! :)

    Gällande äl-test hade jag positivt grav-test fram tills efter första ägglossningen så jag testade inget men min cykel borde ha börjat typ samma dag som jag tog cytotec och började blöda baserat på när mensen sedan kom. Utifrån det är det väl bra att testa äl som om blödningen vore vanlig mens så man inte missar.
  • Rosastjärna
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-07 19:08:33 följande:

    Åå nej låter ju jättejobbigt. Hur upptäckte du att du behövde antibiotika?

    Jag tog ett test idag som var negativt men det var inte i morgonrurinet.

    Jag tönker att ältest nog kommer visa rätt på mig eftersom gravtestet nu var negativt.

    I vilken v hade du missfall? Hur länge blödde du? När upplevde du att äl började igen?


    Läkaren tyckte det luktade infektion på återbesöket. Jag trodde det berodde på att blödningen blev ?gammal? för det hade ju gått 11 dagar då men det försvann redan efter typ två dagar med antibiotikan så hon hade rätt.

    Om grav-test var negativt visar nog äl-testen rätt :) Jag fick troligtvis min ägglossning ca 14 dagar efter att jag tog cytotec och började blöda, och mens 30 dagar efter. Jag tog cytotec i v. 11 men graviditeten hade stannat i v. 5+4. Så själva missfallet var tidigt men det kom ut senare. Inväntar äl igen nu i veckan, tror jag ska köra igång med äl-test imorgon.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-11-07 17:56:18 följande:

    Hoppas du får äl så ni kan pricka in den, håller tummarna! Jag har bara användt äl-tester klokt en gång o det var förra cykeln, men då lyckades jag med testerna faktiskt, fick tydliga äl-symtom precis 24h efter positivt test så verkade stämma, så kör tester nästa cykel också tänker jag :)

    Ja mensen kom igår, 4 dagar senare än väntat. Detta blev alltså 14 dagar efter äl så har kanske inte kort lutealfas vilket jag börjat tro. Cykeln blev dock hela 32 dagar, aldrig haft förut tror jag. Brukar ligga mellan 26-29 så kändes lite märkligt. Mensen är också konstig, precis som din slemmig och dessutim väldigt ljus skulle jag säga, typ åt det rosa hållet. Och detta är ändå tredje mensen efter ma.

    Känner mig lite nere nu för vi prickade verkligen in äl så bra så man hoppades så himla mycket. Men det är väl bara att ta nya tag!


    Har de andra cyklerna varit som innan MA eller också lite längre? Min blev 30 dagar räknat från första blödningsdagen med cytotec. Brukar ha 28-30 så samma längd den här gången om inte cykeln började innan jag fick cytotec.

    Tråkigt att det inte tog sig :( särskilt när det påstås att det ska gå lättare efter missfall. Ser inte fram emot besvikelsen vid varje mens.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-11-08 20:25:05 följande:

    Mjo mensen kom 23 dagar efter cytotec men den räknar jag nog inte som en vanlig cykel direkt, men den första hela cykeln var 26 dagar, så ändå inom det normala. Så blev lite paff nu när andra hela cykeln blev 32 dagar, men det tar väl tid för kroppen att återställa sig.

    Ja besvikelsen blir verkligen så påtaglig när mensen kommer. Man hoppas ju så mycket så att man nästan tror att det har tagit sig! Läste också att det tar sig snabbt för många så jag förväntade mig nästan att det skulle gå på första eller andra försöket. Och nu är man redan på tredje mensen och tiden bara går och går... kan ibland bli ledsen när jag tänker på att jag skulle varit snart sex månaders gravid om det hade gått hela vägen 3 det skär lite i hjärtat.


    Det verkar som att min nuvarande cykel också blir längre. Testat med äl-test sedan i tisdags och det är helt blankt. Blir så frustrerad. Jag kan acceptera om jag inte blir gravid och får mensen men det vore ju trevligt om man åtminstone kunde få ägglossa och ha koll på det. Jag får väl se vad som händer men gissar att cykeln kommer vara längre den här månaden så att allt tar ännu längre tid. Suck.

    Räknade efter jag också, skulle varit i v. 17 nu 3 Så himla tråkigt! Och jag trodde absolut inte att det var så vanligt med mf, praktiskt taget varenda vännina jag har pratat med har haft ett eller två missfall.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-11-13 16:06:34 följande:

    Åh frustrerande, man vill ju bara få utslag på äl-stickorna så man vet. Har du fortfarande inte fått något utslag? Vilken cykeldag är du på? Jag ska börja äl-testa i morgon på cykeldag 9.

    Ja det verkar som att det är otroligt vanligt men man pratar liksom inte om det förrän man själv råkar ut för det. Man känner sig otroligt ensam när man råkar ut för mf, tills man tillslut inser att man verkligen inte är ensam. Skönt att man kan ha stöd av andra som gått igenom liknande <3


    Började testa dag 11, brukade ha äl dag 13-14. Är nu på dag 16, testet igår var helt blankt.. Brukade få utslag i ca 3 dagar så kommer testa varannan dag nu så man iaf vet när mensen kan tänkas dyka upp sen. Har inte fått någon höjning av tempen som skulle kunna säga att äl kom tidigare än väntat heller. Min cykel brukar vara 28-30 dagar, nu blir den över 32.

    Vilken tid på dagen brukar du ta testet? Funderar på om jag haft svårt att få helt positivt för att jag testar för tidigt på dagen. Brukar testa vid 12-tiden. Hoppas du får bättre resultat än mig med testen, din cykel verkar ju ha kommit igång ordentligt.
  • Rosastjärna
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-15 07:21:19 följande:

    Fan lusten föll i så vi låg ändå

    Nu är den blinkande idag också så det var ju kanske dumt

    Frågan är hur man ska göra ikväll den bör ju vara fast imorgon tönker jag ?


    Ju mer ligga desto bättre. Vet inte varför det skulle vara dumt, man kan inte få slut på spermier. Plus att de lever i upp till fem dygn :)
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen