Inlägg från: Rosastjärna |Visa alla inlägg
  • Rosastjärna

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    My871 skrev 2021-12-11 23:43:39 följande:

    Hej allihop. Vad bra med en sån här grupp så att vi kan stötta varandra till en ny graviditet:)

    För två veckor sen så fick jag på kub veta att jag fått ett MA. Enligt mina beräkningar så var jag i vecka 10+5 och fostret hade dött i vecka 8+5. Jag fick komma tillbaka för nytt VUL och blodprov en vecka senare för att säkerställa att graviditeten verkligen hade avstannat för jag hade fortfarande högt HCG vid första ultraljudet.

    Vid andra besöket hade kroppen äntligen förstått att fostret inte levde längre, så HCGt hade börjat sjunka. Jag fick då tabletter med mig hem och tog dom för exakt en vecka sen.

    Nu har jag i princip slutat blöda och funderar över när man kan börja försöka igen. Är det någon som vet om det finns några risker med att försöka innan mensen hoppat igång igen?

    Hur vet man att man inte har några rester kvar? Och kan de i såna fall orsaka missfall vid en ny graviditet?

    Frågorna är många som ni märker ;)


    Beklagar ditt missfall!

    Har du gjort ett negativt graviditetstest? Jag har förstått det som att hcg:t inte försvinner helt om det finns rester.

    Jag hade rester och min blödning liksom kom och gick, läkaren sa att stötvis blödning inte var bra. Min mens kom så pass snabbt att jag måste haft äl medan jag fortfarande blödde sista omgången. Hade jag kunnat ha sex vid första äl hade jag nog haft det men jag vet inte om rester kan orsaka nytt missfall, min läkare sa inget om att det var bra att vänta en mens trots att det lät som att det fanns pyttelite rester kvar efter andra omgången cytotec (men som kroppen kunde ta hand om själv).
  • Rosastjärna
    Anonym (Masa) skrev 2021-12-12 12:21:51 följande:

    Jasså har inte alls tänkt så

    Blev gravid så sist

    Men slutade ju förvisso i mf

    Menar du att risken för mf ökar vid kort cykel?


    Jag menar för kort cykel (kortare än ca 28 dagar), så att ägget inte hinner mogna ordentligt innan äl alternativt inte hinner implanteras i livmodern efter befruktning. Men skulle tro att det i främsta hand då innebär att man inte blir gravid alls.
  • Rosastjärna
    My871 skrev 2021-12-12 22:09:23 följande:

    Jag testade mig för tre dagar sen och då var strecket så svagt att det knappt syntes.

    Jag har blött väldigt jämt och i veckan så kom det ut väldigt mycket på en gång. Så tror att allt lossnade på en gång och kom ut.

    Det va hemskt, men ändå skönt att se att tabletterna fungerat.

    Vilken vecka fick du missfallet i?


    Testa igen om några dagar så är det säkert helt negativt :) Ska ni försöka direkt igen?

    Håller med dig om att det var hemskt, känner inte att vården förberedde mig på hur stora klumpar som kunde komma. Blev helt skärrad när första stora kom ut.

    Jag var i v. 11 när vi gjorde ultraljud men graviditeten hade slutat utvecklas i v. 5+4. Mina symtom hade försvunnit gradvis veckorna innan så hade det på känn flera veckor men fick ingen undersökning när jag inte blödde. Så jobbigt att veta att det tog en månad extra i onödan. Nästa gång kommer vi göra ultraljud privat i v. 8.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-12-13 18:01:31 följande:

    Ush känner verkligen igen mig I att man bara känner sig så trött på det hela :( trött på att hålla på med äl-tester (samtidigt som jag inte heller vill låta bli och kanske råka missa), trött på att ligga för att man måste och inte för att man vill, trött på att deppa för att saker och ting inte blev som planerat. Frustrerande att gå igenom detta :( min man får också lite prestationsångest när han vet att äl närmar sig, men han vill ändå ha koll när det är dags och så. Vi har dock hittat sätt som fungerar ganska bra för oss utan att man ska behöva ligga så länge så man får skavsår haha ;) men det är ju inte så romantiskt att ligga längre så att säga.

    Ser också massa besked på sociala medier. Flera som har barn sedan innan och/eller som är flera år yngre än en själv. Håller med om att det känns orättvist. Undrar om det är fler än förut eller om det bara är för att man reagerar på ett annat sätt nu..

    Har du haft din äl än? :) bra att ligga på så man inte missar haha! Jag är på cd10 idag, började äl-testa igår och har haft svagt streck båda dagarna. Hoppas på tidig äl!


    Fick positivt på äl-test idag cd14, så det blir till att ligga idag och imorgon också. Men sedan blir det nog lite paus, haha. Har verkligen prickat in den här månaden iallafall så får hålla tummarna. BIM blev 31/12 nu då.

    Har du fått positivt på äl än? :)
  • Rosastjärna
    Gabriella33 skrev 2021-12-13 21:27:17 följande:

    Tack fina du<3 är glad o kunna ventilera med nåra som förstår iallafall( er ). Fram tills denna graviditet så kändes varje samlag så påtvingat, bara för att man vill så mycket men kanske inte egentligen har lust just där o då. O ja haaatar den känslan.. känns som ja är projektledare för ngt haha o ska styra när de är som mest effektivt o ligga osv? fan asså tillbaka på ruta ett..


    Håller med, det är guld värt att kunna ventilera lite med andra i samma situation! :)

    Här börjar verkligen sexet kännas påtvingat nu. Och jag är projektledaren hos oss så det är ju inte så avslappnat att göra äl-test och planera utifrån kalendern. Men det är bara idag och imorgon kvar nu sedan kan vi vila lite, haha.
  • Rosastjärna
    Emma1b skrev 2021-12-14 17:28:12 följande:

    Känner så igen att vara trött på allt! Igår när jag skulle kissa hindrade jag mig i susta stund och tänkte "stop, finns det nån sticka jag ska kissa på?" Kom på att jag är på öl +4, så nej inget test just nu. Men hela situationen gjorde mig så less, ska man inte ens kunna kissa utan stress påslag?!

    Jag har lyssnat på ljudboken Missfall, med rätt att sörja. Stora drlar är bra, och ger tröst.

    Minns inte om jag frågat i den här tråden, men fler som har testdag runt julafton?


    Fick positivt äl-test idag så min BIM blir 31/12.

    Var lyssnar du på ljudboken?
  • Rosastjärna
    My871 skrev 2021-12-13 09:56:05 följande:

    Usch ja vilken klump det kom vid ett tillfälle och när jag torkade mig så fastnade en klump på pappret som såg ut precis som en moderkaka. Det var chockerande. Och sen bara tillbaka och jobba igen och att låtsas som att inget hade hänt.

    Fy vad länge du fick gå din stackare. Jag va ju i vecka 11 och det avstannade i vecka 8+4, så det var ju inte lika länge.

    Undra hur man kommer reagera vid en ny graviditet. Om man kommer vara mycket orolig då.

    Vi ska försöka direkt tänkte vi. Jag har slutat blöda nu, så första försöket blir idag. Man vet ju inte riktigt när ägglossningen kommer.:)

    Försöker ni nu? När har du ägglossning ? Har du haft mens emellan?


    Ja, det var frustrerande att jag gått så länge och ändå trott att allt var okej där inne.

    Jag har tänkt att jag kommer vara så himla orolig nästa graviditet men vi får se, nu känner jag mig lugn förutom stressen att bli gravid igen. Men det kan ju ändras när jag väl blir gravid, jag är ganska orolig av mig och går och övertänker och känner efter.

    Vi försöker nu, började försöka direkt när jag slutade blöda. Är inne på cykel tre efter missfallet. Första cykeln missade vi för jag blödde nog fortfarande när jag fick äl. Andra cykeln tror jag vi missade för äl var lite sen och jag fick inte till ett positivt äl-test. Men den här cykeln har vi verkligen prickat, vi har haft sex senaste dagarna och jag lyckades få positivt på äl-test idag så det är bara att köra idag och imorgon sedan blir det att vänta :)
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-12-22 15:36:30 följande:

    Förlåt för segt svar, har behövt försöka fokusera på annat ett tag så har låtit bli att läsa i forumet. Har vart skönt att tänka på lite annat även om tankarna ofta vandrar tillbaka till allt detta med missfall och försök till barn. Men känner faktiskt att jag har kunnat släppa hetsen lite vilket har varit skönt :)

    Vad bra atr ni lyckades pricka in äl bra :D jag fick positivt test onsdags så äl var troligen torsdagen den 16/12. Blev ligga hela förra veckan så vi prickade också in bra. Bim är 31/12 för mig också, kul att vi har samma dag :D lite orolig över att man ska behöva vara ledsen o ha mensvärk på nyårsafton men hoppas så innerligt att vi båda slipper det <3


    Skönt med lite mindre stress över bebis-verkstad! Jag känner mig nog lite lugnare nu också men det är nog mest att jag är uppgiven och är trött på all väntan varje månad. Har haft lite svag molvärk typ varje dag sedan äl, så har inte kunnat låta bli att googla kring det och olika temp-dippar osv men har inte googlat lika hysteriskt som tidigare iallafall :?)

    Blev ?bara? sex äl-5, -3 och -2. Hoppas det ska räcka :) Tror att jag blev gravid av sex på äl-2 förra gången så känner mig ändå försiktigt optimistisk.

    Ja, kul med samma dag. Håller tummarna för att vi båda ska få en riktig nyårspresent! Jag har haft en rätt dålig höst på flera sätt så det vore fint med en så bra start på det nya året :D
  • Rosastjärna
    Wave Mother skrev 2021-12-22 19:54:56 följande:

    Det var länge sedan jag skrev i tråden, men jag hade stort stöd av den när jag hade MA i somras, så tänkte uppdatera, om det fortfarande är någon som var med då som läser.

    Jag har precis plussat, på sjätte försöket. Är väldigt orolig, men också glad. Mest av allt förvirrad. Önskar så mycket att det går bättre den här gången.

    Känner med er som går igenom mf/ma just nu <3


    Åh, wow. Vad roligt att höra! Förstår att du är orolig, hoppas att det ska gå bra och att du kan slappna av lite efter hand. Stort lycka till! <3
  • Rosastjärna
    Emma1b skrev 2021-12-22 19:49:23 följande:

    Testade negativt på rfsu testa tidigt imorse, äl+12. Men så länge mensen inte kommer hoppas man ju...Eftersom min senaste bödning, start 18 nov, var mitt ma och hade ÄL 10 dec, så vet jag inte när min BIM är... Blir så avis på dem som har stenkoll på sin cykel!


    Innan mitt MA plussade jag på äl+14-15 och det var rätt svagt tyckte jag. Så jag skulle nog kunnat få negativt på äl+12. Fick två lika starka streck först i v. 5+4.
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2021-12-27 16:57:59 följande:

    Ja det har varit skönt att ha tankarna på annat håll faktiskt. Känner att hela hösten har gått åt att fundera, känna efter och googla, och nu kände jag att det var nog. Och ja, det funkade någorlunda i alla fall :)

    Håller tummarna att det är symtom på ett litet gryn i magen :) Jag känner nog ingenting än så länge. Om vissa kan bli gravida på sex flera dagar innan äl tycker man ju att 2 ynka dagar borde funka haha :)

    Har också haft en ganska kass höst med även annat än babymaking så känner samma sak. Det är vi värda tycker jag <3


    Tog test äl+12, kunde inte hålla mig. Det var negativt och sedan kom mensen den 30:e, en dag tidigt. Såg att din mens var på gång också vid nyår, så tråkigt :(

    Jag tror vi gör ett försök i januari också sedan vill jag nog pausa två månader. Jag önskade mig en januari-bebis men nu blir det oktober av den här cykeln om det blir något. Sedan hoppar vi november och december då. Vet inte alls varför men det känns inte rätt för mig med en så sen bebis. Längtar så mycket så det känns ju konstigt att pausa pga månaden men samtidigt gnager det så i mig att få barn så sent. Ska gå till kurator och prata av mig lite också, det är så himla tufft att månaderna bara går. Och inte mindre än två tjejer på Instagram hade fått barn och berättade det på nyårsafton. När man själv satt där med en oönskad mens...

    Hoppas på ett riktigt fint år för all oss som haft missfall, nu är det vår tur!
  • Rosastjärna
    DomkallarmigS skrev 2022-01-11 17:41:57 följande:
    Ja min mens kom också den 30 så en dag tidigt. Jaja jag fick ha en rolig nyårsafton med lite alkohol så det var väl det positiva i det hela även om jag hellre hade valt en graviditet före, men men nytt år nya tag.

    Förstår din känsla med att man inte vill ha barn sent på året. Jag tyckte februari (som var beräknat bf vid min graviditet) var helt perfekt. När jag fick ma i augusti kände jag mig jättestressad för jag ville bli gravid direkt så barnet skulle födas på våren. Men ja det gick ju inge vidare. Jag vågar dock inte ta uppehåll i försöken ifall att det kommer ta tid... Så vill liksom ta varje chans, det får bli en sen bebis helt enkelt, det är inte hela världen tänker jag. Men jag förstår att ni känner som ni gör, jag hade lite samma känsla förut.

    Idag fick jag positivt äl-test så nu blir det ligga som gäller :)
    Jag skulle just skicka ett pm till dig men din profil var hemlig, vill du skicka ett till mig? :)
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen