Inlägg från: DomkallarmigS |Visa alla inlägg
  • DomkallarmigS

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    DrLavernius skrev 2021-10-01 12:00:34 följande:

    Idag har det gått 29 dagar sedan mitt missfall, har inte fått någon mens ännu. Brukar vanligtvis ha en cykel på ca 27 dagar. Vet att det inte går att räkna med att det blir samma direkt efter ett missfall, men det är svårt att inte hoppas.

    Har inte samma symptom som jag hade när jag var gravid förra gången, men det kan ju variera. Förra gången spända bröst, konstig mage, trötthet, molvärk till och från. Nu har jag känt av illamående enstaka dagar, men inte sammanhängande eller direkt tilltagande, och konstig mage. Pendlar mellan att vara övertygad om att jag är gravid och att vara säker på att mensen kommer när som helst.

    Tänkte testa imorgon bitti om mensen inte har kommit innan dess.


    Åh hoppas att mensen inte kommit för att du redan är gravid igen :) hade ju varit underbart. Har du haft några tecken på äl sedan missfallet?
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-01 14:15:30 följande:

    Okej, det verkar skilja sig lite mellan regionerna då. Här bokade de tid när jag fick tabletterna. Tråkigt att du inte kan få komma in på kontroll när du har varit orolig ens.. 

    Oj, hela åtta veckor. Fy så jobbigt! Jag hade ingen aning om vad MA var överhuvudtaget innan jag började googla när mina symtom försvann så jag är lite chockad över hur vanligt det verkar vara. Jag har pratat med tre tjejkompisar om det här och alla tre hade haft minst ett MA. Kommer ha panik nästa graviditet ända tills man fått höra hjärtslagen. 

    Vilken dag ska du göra ditt graviditetstest? :)


    Jo det är lite synd att efterkoll inte är rutin på alla ställen. Kan ju vara skönt för psyket om inte annat. Ja har också förstått att MA är otroligt vanligt! Ändå har man knappt hört om det.

    Det kom en stöt av blod idag också tyvärr :( nu har det slutat igen. Hoppas ju fortfarande att det är nidblödning men jag känner att hoppet minskar och minskar... Men om inget annat oväntat sker så testar jag nog på fredag morgon om jag kan hålla mig :)
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-01 15:01:59 följande:

    Tog andra prover hcg idag; 147. För två dagar sen 170. Dom sa i förrgår att det skulle sjunka med hälften varannan dag. Så ska ett nytt på måndag. Jag hade verkligen hoppats på det hade sjunkit och kan äntligen börja få ägglossning igen men antar jag får bara vänta.


    Men nej vad tråkigt att det inte sjunkit mer. Men om det är något jag fått lära mig av allt det här är det att man måste ha mer tålamod än man tror man ska behöva ha... hur frustrerande det än är! Hoppas det sjunker rejält i helgen!
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-01 16:14:31 följande:

    Det hoppas jag också. Men vet något varför man sjunker sakta?


    Jag har faktiskt ingen aning :( det jag skulle kunna tänka mig är att det finns rester kvar men visst hade du vart på efterkoll o det såg bra ut?
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-02 23:36:30 följande:

    Frustrerande att man inte vet om det beror på missfallet, ny graviditet eller något annat. Hade du nidblödning när du var gravid sist? 

    Spännande och nervöst att det närmar sig. Jag vågade inte testa förrän ett par dagar med utebliven mens och lite illamående. Jag tycker nog de negativa testen är tuffare än att få mensen. Har väntat längre och längre varje månad med att testa. Har du känt något symtom förutom ev. nidblödning? 


    Ja stressen att inte veta vad det är är ju det värsta. Man har ju noll koll efter missfall känner jag :(

    Nej jag hade nog ingen nidblödning förra graviditeten. Och symtom nu, hm njae, har haft lite molkänsla som svag mensvärk lite till och från senaste dagarna vilket skulle kunna vara symtom, eller något helt annat.. Vart ganska trött igår också. Men jag hade inga tydliga symtom såhär tidigt förra grav heller så det är ju positivt i alla fall haha :)

    Ja man vill ju inte se ett negativt test... Får se hur länge jag håller mig! Just nu är jag så stressad varje gång jag går på toa, ska det vara blod på pappret eller inte? Inte hälsosamt för psyket haha
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-03 09:29:35 följande:

    Ja, det va ingen direkt efter koll. Jag fick sånna hugg i höger äggstock så dom ville ha in mig. Men när dom gjorde vul såg allt bra ut i i livmodern. Intelligent som jag är så börja jag tänka att det är kanske en ny graviditet. Chansen för det är nog 0 % men hoppet är där ändå.


    Hm okej men om det fortfarande inte sjunker som det ska kanske dom ska kolla att det verkligen inte finns några rester kvar.. kan inte förstå varför det inte sjunker annars. Men det kanske bara tar längre tid för vissa. Eller så är du gravid igen om du har tur ja ;D
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-03 16:42:20 följande:

    Tror inte läkaren hade rätt i onsdags. Idag har det börjat blöda mer samt med lite koagel. Är rädd jag måste skrapas.få se blodprovet imorgon vad det ligger på.. har beställt d vitamin och Vetegroddsolja som jag ska börja ta när allt är över. Har sån stor barn längtan att jag vill ta det mesta för att öka chansen senare.


    Ja låter ju nästan som att det finns rester kvar :( hoppas du får ordentlig hjälp i morgon. Håller tummarna för dig <3
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-05 14:50:45 följande:

    Fick svaret idag; hcg 43. Så det har sjunkit super mycket och de är skönt. Ska ta ett till på fredag och ser det bra ut så slipper jag sjukhus! Frågade när ägglossningen börja och dom svarade när det är på 0. Vilket jag har svårt att tro på.. har läst det startar under 50. Och folk har blivit gravida på det talet.

    Hur går det för dig?


    Åh skönt att det sjunkit rejält nu! Då kan du snart börja om på nytt :)

    Åh jag vet inte, dåligt tror jag :( fått små blödningar med typ 1,5 dygns mellanrum sedan i onsdags. I förmiddags började det dock blöda precis som mens (har bim ca 7-10 oktober, osäker pga konstig cykel efter ma), blev såååå besviken och grät floder.. sedan upphörde blodet i typ 3 timmar men nu kom det tillbaka precis som mens. Så jag antar att det är mens jag har även om den är märklig. Känner mig förkrossad, hoppades så mycket.
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-05 19:45:20 följande:

    Är rädd jag kommer reagera så också. Speciellt när man läst mycket att många blir gravid mellan mf och mens. Och att det ska vara lättare att bli gravid efter mf. Men tråkigt du fick din mens :( hoppas det går bättre nästa gång. Försökte ni länge förra gången?


    Ja man vill ju så gärna vara en av dom som det tar sig för direkt igen, och att det den gången håller hela vägen. Nu är jag ju troligtvis inne på andra mensen efter ma så det känns riktigt jobbigt just nu. Ska försöka att inte deppa ör mycket utan försöka se framåt istället även om det är svårt ibland.

    Nej inte alls, det tog sig på första! Tog ut min p-stav i slutet av maj och fick ingen mens utan plussade 1 juli. Det var väl för bra för att vara sant att det skulle gå så lätt tydligen :'( hur länge har ni försökt?
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen