• Dalarna91

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Då kom mensen igår kväll. Första efter missfallet. En fråga som jag hoppas någon kan svara på.

    Då detta är först efter missfallet så är det annorlunda. Mer koagel och blodslemmigt. Förlåt för detaljer. Är det normalt och varför är det så? :S

  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-29 16:51:01 följande:

    Attans :( nya tag nästa månad <3

    Det är helt normalt att första mensen efter är både kraftigare, längre och med klumpar och slem. Min första mens efter ma var hela 10 dagar lång och det kom en del klumpar. Andra mensen som jag hade nu i oktober var också kraftig så det kan nog ta ett tag innan den blir som vanligt!


    Okej, skönt det är normalt. Men är det resten igen?
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-29 19:11:18 följande:

    Jag är inte säker men jag antar det? BM sa i alla fall till mig både innan "aborten" och under första mensen då jag ringde dem att det var väldigt vanligt. Har också googlat en del och det verkar vara standard. Har även läst att även om man gjort vul och fått ett okej så kan det finnas en del mindre rester kvar som bm/gyn säger kommer ut med första mensen.


    Okej, kanske därför man inte blev gravid denna gång om det var rester kvar. Känns lite bättre att tänka så än att det inte gick :p hur går det för dig?
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-29 20:48:35 följande:

    Ja så kan det ju vara faktiskt! Om det känns bättre för dig så bestämmer vi att det var så haha :)

    Jo jag ska testa i morgon bitti har jag tänkt. Men räknar nästan med ett negativt resultat oavsett om jag är gravid eller ej, eftersom det bara är 7 dagar efter äl. Men ska bli väldigt spännande :) jag har inte haft några symtom direkt i alla fall.


    Jag tog också test på äl + 8. Förstod inte varför då det är för tok för tidigt men det finns dom som plussar redan då :)
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-30 08:40:38 följande:

    Ja man hoppas ju vara den där lilla procenten! Men det var negativt I alla fall, som väntat. Får väl vara nykter på festen ikväll ändå men hade vart roligare att vara det pga gravid än att vara det "IFALL ATT". Men men så är det. Tar nytt test på tisdag eller onsdag tror jag :)


    Tråkigt att det ändå va negativt. Hoppas på positivt till veckan då. Har du några symtomer?
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-30 10:01:13 följande:

    Hoppas jag med :) nej inga symtom direkt. Hade lite molvärk igår men känns som jag lika gärna kan inbilla mig haha. Plus att undrar om jag inte hade det några dagar innan mensen kom sist också (aldrig känt så tidigare dock, aldrig haft mensvärk innan ma och nu efter har jag haft det båda mensarna) så kan ju tyda på både och..


    Jag brukar alltid ha molvärk en vecka efter ägglossning när jag ska ha mens. Så jag vet alltid ganska snabbt om det gick denna gång eller inte Men denna gång va det starkare och kom lite överallt. Mage, ljumskarna osv.
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-10-31 11:12:35 följande:

    Synd att dina lite starkare symtom inte var symtom på graviditet :( men man känner ju efter så himla mycket också när man letar symtom. Jag klassar mig själv än så länge som symtomfri i alla fall haha!


    Man känner efter det minsta lilla. Men denna månad ska jag börja tänka på hus osv så fort graviditet och barn kommer in i tankarna.
  • Dalarna91
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-31 16:41:26 följande:

    Styrkekramar till dig <3!!

    Jag hade ett ma som upptäcktes i v.12 på ultraljud i slutet på mars i år. Det var min första graviditet. Fostret hade dött i v 8+5 om jag minns rätt..blödde nog i ca 1-2 veckor efteråt och fick tillbaka mensen efter 6v.

    Tog däremot ca 5 riktigt aktiva försök för att lyckas bli gravid igen. Går in i v.12 på tisdag och är nu nervös för ultraljudet om ca 1v då de var då de upptäcktes sist :( blev däremot erbjuden ett tidigt ultraljud denna gång så har iaf sett ett hjärta slå i v.8+6. Usch vem hade trott att va gravid skulle ställa till så många jobbiga tankar i huvudet :( men är iaf superglad över att vara gravid igen även om jag inte vågar hoppas på något.

    Men det positiva är ju iaf att man vet att man kan bli gravid och tycker det är bra att folk vågar prata om de för är nog så mycket vanligare än man tror :)!


    Va tråkigt att det hände, men är glad du är gravid igen. Vi har vara försökt ett aktivt halv försök nu. Blir att börja på riktigt igen. Hade tidigt mf i vecka 5. Jag är ganska så öppen om mitt mf. De är ganska vanligt så förstår inte varför man inte kan vara mer öppen om det. Men det är en lättnad att vi kunde bli gravida, gör allting lite lättare
  • Dalarna91
    Rosastjärna skrev 2021-11-02 00:01:02 följande:

    Hej på er,

    Nu har jag fått min första mens, den kom exakt 30 dagar efter att jag tog mina första cytotec. Brukar ha 28 eller 30 dagars cykel. Lite mini-klumpar så tänker att det absolut sista kommer med ut nu. Har mer värk än innan graviditeten men tycker nog att själva blödningen är mindre. Ska börja tempa inför äl och håller tummarna för att det ska gå vägen för oss. Vore en fin julklapp att kanske hinna se ett hjärta på ultraljud veckan före jul :)

    Men är redan lite orolig över att få fler missfall på rad. Det har varit så påfrestande att gå på upprepade läkarbesök, smärtsamma cytotec-behandlingar och blöda länge. Samtidigt vill man ju så gärna få en liten bebis. Längtar så efter bebis-gos och att få se min sambo med bebisen <3


    Va mycket klumpar när jag också hade min första mens efter mf. Men det är skönt att få mens tillbaka och allt är normalt igen. Får hoppas på vi får plus snart.
  • Dalarna91
    Anonym (Masa) skrev 2021-12-04 12:44:28 följande:

    Megamycket mens nu. Brukar man ha det första gången efter mf?


    Jag hade mer blödning första gången efter mf. Och klumpigt. Men minns inte om de varade längre än vad det brukar vara.
  • Dalarna91
    Anonym (Masa) skrev 2021-12-27 16:37:11 följande:

    Negativt för mig.

    Blir mitt 3 försök efter mf i januari

    Är rätt ledsen


    Hade mf i september. Fick mens imorse. Har också försökt nu 3 gånger efter mf och 3 gånger innan. Så är på sjunde försöket nu. Denna gång ska vi bägge ta vitaminer som ska vara bra och äta mer nyttigare. Får se i januari hur det går.
  • Dalarna91
    DomkallarmigS skrev 2021-12-30 19:55:46 följande:

    Tråkigt att mensen kom :( min verkar komma som beräknat i morgon också. Allt tyder på det.

    Vi tragglar på.. hoppas januari är våran månad <3


    Ja får verkligen hoppas de är våran tur snart.
  • Dalarna91
    Anonym (Masa) skrev 2022-01-01 17:57:19 följande:

    Deppigt hoppas 2022 blir vårt år


    Det hoppas jag också. Är på sjunde försöket med ett missfall i september. Hur länge orkar man kämpa känner jag idag.
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen