• AndreaBD

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    Anonym (jaha) skrev 2021-09-24 17:56:13 följande:
    Det är inget nytt fenomen, det är samma fenomen som gör att kalle plockar upp en pistol och skjuter nisse med 3 skott över knark. Det handlar om människor som av någon anledning, dåliga erfarenheter, utanförskap, etc, etc börjar hata någon annan och agerar sen på det.

    Dock är det ju lustigt hur just incels blåses upp i det absurda bara för nåt teve program. Hur många mord och våldtäkter begår incels varje år? Och hur många begås av icke incels?

    Jag tycker det mest låter som att dessa fruktade incels verkar främst vara en fara för sig själv för jag tippar på att självmordsfrekvensen hos dem är rätt hög.
    Och det är samma slags personer som gör school-shootings. Har ni lagt märke till det? 

    Vi kan ju sammanfatta dem: Incels, school-shooters och kanske även grupper av kriminella. 
  • AndreaBD

    Jag tror att det handlar om unga män som har en ganska felaktig uppfattning av hur världen fungerar. Bara det där med att "få ligga". Om man tänker på att tjejer i regel inte är så sugna alls på tillfälliga sex-kontakter, så borde dessa killar tänka om där. 

    Och att vissa verkar tro att det finns en slags rätt till sex - det är bara absurd. Förr i tiden skulle man vara gift först, då var det kanske enklare att förstå. Men nuförtiden är det inte heller självklart att tjejer skulle fungera som killar och skulle vilja ha tillfällig sex.

  • AndreaBD
    Anonym (jaha) skrev 2021-09-27 10:54:45 följande:
    Om du menar utanförskap så visst, men det är ju knappast unikt för incels.
    Skolskjutarna skjuter ju både kvinnor och män så de verkar inte ha något specifikt emot just kvinnor
    Ja, men allt annat är ju lik, dvs. det är samma typ av personlighet.

    Det har faktiskt förekommit att någon eller några school-schooters har koncentrerat sig ganska mycket på tjejer, men det var inte det jag tänkte på.
  • AndreaBD
    Anonym (jaha) skrev 2021-09-27 12:20:08 följande:
    Utanförskap är destruktivt, men det är som sagt inte unikt för incels, incels är bara en av många grupper människor som hamnat utanför och hittar någon slags gemenskap med andra i samma situation.
    Kanske passar personerna ofta in i flera "grupper"? Dvs. de som har gjort school shootings kanske var incels också.  Sedan kan jag tänka mig att det finns killar på autism-spektrum med där. 

    Utanförskap - visst. När det gäller school-shootings så säger man ju att mobbning är en avgörande faktor. Det ligger säkert något i det. Visst, det man borde göra förstås är att fånga upp dessa i tid, under tonåren. Det är däremot väldigt svårt att påverka en person som är över 20. Om de vill ändra på sin situation, då kan man göra det, men inte om de vägrar.
  • AndreaBD
    Anonym (jaha) skrev 2021-09-27 12:51:03 följande:
    Ja, man söker ju sig ofta till människor man känner en tillhörighet med, oftast är det för att man delar åsikter, värderingar intressen, etc. Eventuella diagnoser kan absolut spela in , för om man beter sig annorlunda än andra människor gör så hamnar man ju lätt utanför, men diagnoser behöver inte vara den enda faktorn, utanförskap finns i många skepnader. Unga killar i förorten som söker sig till kriminella gäng är oxå en slags utanförskap. Utanförskap från det svenska samhället.
    Jo, fast jag kan tycka att det är en helt annan sorts killar som söker sig till kriminella gäng. De kan mycket väl vara sociala och vara charmiga med kvinnor. I motsats till tafatta, mobbade killar. Enskilda av dessa kan hamna i något kriminellt gäng och bli någon slags hjälpreda. Där behandlas dem inte särskilt bra heller förstås. 
  • AndreaBD
    Postman skrev 2021-09-27 13:10:26 följande:
    Det är därför det är viktigt att vi har en bra skola. En skola med många vuxna, en skola som är jämlik och där ALLA kan få den hjälp, stöd och de insatser som behövs. Tex så funkar inte skolan bra för killar idag, där behövs det göras ett rejält omtag. Jag tror det är enorma samhällsvinster om vi kan få en betydligt bättre skola.
    Absolut. Jag är själv lärare, så jag håller med att skolan är väldigt viktigt i det sammanhanget. Då tänker jag nu främst på det sociala. Men ... på vilket sätt funkar inte skolan för killar idag? Vi ägnar ju ungefär 80 % (min gissning, säkert inte mindre) åt killarna. 

    Min son tyckte också att killar har det sämre på något sätt, i skolan. Sedan provade han på att undervisa lite. Och han berättade för mig sedan: Jag trodde ju inte på det. Men jag ser det ju nu. Så gott som ALLA killar leker runt, är okoncentrerade, gör inte det de ska, lyssnar inte och vet inget när man frågar dem. De enda elever som lyssnar och är med och kan svara på frågor, är tjejer. 

    Så vad ska man göra åt det? Nu tänker du kanske att det kanske var ett ämne som inte intresserade killar. Det var naturvetenskap - kemi, fysisk, teknik. Och det var saker som var relativt intressanta ändå. Så vad ska man göra? Jag vet inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (jaha) skrev 2021-09-27 13:22:31 följande:
    Men det kommer ju aldrig ske så länge man bara fokuserar på att flickor lyckas bra och kallar jämställt och skiter i hur det går för killarna.

    Hela den här idiotin med att dela upp människor i kön och tävla om vilket som är bäst eller värt mest är så ofattbart sjukt.
    Vi lägger ungefär 80 % av tiden på killarna. Verkar det rimligt att lägga ännu mer tid på dem? Eller hur tänker du?
  • AndreaBD
    Postman skrev 2021-09-27 13:39:51 följande:
    Jag har inga klara planer på hur man löser det för grabbarna men nog kan det inte ha undgått dig att killar misslyckas mer i skolan. Väldigt stor andel killar halkar efter och går ut med ej godkända betyg. Om ni ägnar 80% av tiden till killarna och de inte får bättre resultat än vad de får idag vill jag nog påstå att det ni gör inte har avsedd effekt. Ni borde då fråga er själva vad ni gör för fel eller kanske ta hjälp externt.

    Att skylla på att killarna inte är intresserade är ett absurd dåligt argument från skolan, då har man inte förstått sitt uppdrag.
    Numera jobbar jag på en specialskola, så vi har bara dem "tyngsta" fallen. Och där har vi faktiskt handledning och allt möjligt för att klara dessa fall. Den viktigaste anledningen till att jag har bytt till en sån skola är just frustrationen över att inte har tillräcklig tid med dem som behöver hjälpen. Men självklart förekommer det även hos oss att någon ungdom bara har bestämt sig att de INTE är intresserade, inte vill, inte tänker göra (trots att de även har terapi samtidigt). 

    Innan dess, på vanliga skolor, tyckte jag att vi knappt hade några som inte nådde målen. Nu menar jag allmänt. Att elever inte når målen i något ämne, det förekommer förstås hela tiden. Och det beror ofta på att eleven har bestämt sig att han inte behöver det här betyget. Sedan har du områden där en hel del inte når målen dvs. så att de inte kommer in i gymnasiet, bara i IV-programmet. Och de flesta av dessa elever kan helt enkelt inte tillräckligt bra svenska, övriga har någon slags psykisk kris. Ofta tjejer faktiskt. 

    När du säger skillnader mellan killar och tjejer så tänker jag faktiskt mer på skillnaderna där eleverna visserligen är godkända, men underpresterar. Så är ofta, och vi vet inte varför.  Min egen son också, han ingick i killgänget i klassen som alla underpresterade. De var godkända, delvis välgodkända, men de kunde bättre. Delvis hade de väl räknat ut att de inte behövde bättre betyg för att komma in på gymnasiet, men det var inte bara det. Och där kan man kanske inte göra mycket. Jag har dock för mig att det inte var så förr i tiden, och att det kanske inte heller är så i andra länder. 

    Min teori är att det antigen beror på för slapp disciplin i svenska skolor (tyvärr, vi lärare har inte mandat att ändra på det), eller på alla datorer, mobiler, m.m. Kanske blir pojkarnas hjärnor lättare överbelastade av för mycket intryck? Ibland får jag intrycket att de har för mycket intryck i huvudet för att kunna koncentrera sig på skolarbete. Och så klart så är ju det som händer på datorn och mobilen mer lockande. Har du tänkt på det? När jag var barn fanns TV, men inte så mycket mer. Numera är barn i skolan inte ens särskilt intresserade av att titta på film. Det finns ju ännu mer spännande saker. 
  • AndreaBD
    Anonym (fdgh) skrev 2021-09-27 15:36:11 följande:

    Propaganda, kom igen, var lite källkritiskt. 

    Det är en viss grupp av människor som använder incel-ordet. Nämligen fe******na


    ??? Det är väl dessa män själva som har hittat på ordet! 
  • AndreaBD
    Postman skrev 2021-09-27 13:39:51 följande:
    Om ni ägnar 80% av tiden till killarna och de inte får bättre resultat än vad de får idag vill jag nog påstå att det ni gör inte har avsedd effekt. Ni borde då fråga er själva vad ni gör för fel eller kanske ta hjälp externt.
    Du utgår ifrån en annan verklighet. Jag måste verkligen förklara det. De eleverna som finns PÅ PLATS, som vi hjälper med skolarbete -  jag tror inte jag har varit med på det på 20 år att de inte skulle bli godkända. Därför säger jag att det inte är vi som gör något fel. De som inte blir godkända i ämnet - de går inte dit. Sedan finns det alltid ett antal som har en kris. Det är ju vanligt i puberteten. De brukar ju inte heller vara i skolan då. Sedan finns det ungdomar som inte kan tillräckligt mycket svenska än, för att de inte har varit i Sverige så länge än. För att inte prata om några "hemmasittare" - ofta elever på autismspektrum som vägrar gå i skolan och som då ligger flera år efter, om de skulle ändra sig. 

    Några ovanliga individer kan man få - svår ADHD så att de inte kan koncentrera sig tillräckligt för att få tillräckligt gjort. Det är dock sällan så illa. Eller nån med autism som envisas med att skola är onödigt.

    Men generellt när det gäller de som ÄR i skolan och där elev och/eller föräldrar samarbetar med skolan  - det brukar inte hända att de inte skulle bli godkända. T.o.m. flera lätt utvecklingsstörda har jag haft, som blev godkända. Och som verkligen också klarade kraven. 

    Du måste också förstå att statistiken blir förstörd av att elever struntar i ett ämne, för att det ändå bara räknas 16 ämnen. Så, om de har 17 ämnen, vilket en del har, så bryr de sig ju inte om att bli godkända där. 
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen