Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    nihka skrev 2021-10-25 19:45:46 följande:
    Ja det är ju det som är det lustiga, frågar man vissa så kan de aldrig minnas att de sett nåt sånt, men andra ser det överallt. 

    Du kan kalla det för vad du vill dock man kan ganska lugnt konstatera att begreppet feminist missbrukas rätt flitigt, och bara för att någon kallar någon annan för feminist så behöver det inte betyda att personen är det oavsett hur många sk "spår" och "kännetecken" personen anser sig se. En persons subjektiva åsikter om en annan är liksom inte ett godtagbart bevis för att personens åsikter stämmer.

    Kort sagt, bara för att någon incel på FL påstår att en annan skribent är en feminist så betyder det inte att det är så.

    Nja, vissas hat mot män är som sagt väldigt uppenbar och av någon märklig anledning verkar 99.999999% dessa oxå vara feminister och av någon märklig anledning verkar oxå just dessa alltid hamna i heta diskussioner med män.

    Men visst det kanske bara är ren slump, who knows.Oskyldig
  • Anonym (jaha)
    nihka skrev 2021-10-25 20:02:05 följande:
    Du kan inte tänka dig att bara låta andra människor tända på vad de vill? Tror inte man behöver "programmera" någon utan de flesta klarar nog av att kåta upp sig utan några särskilda insatser från samhällets sida.

    Du har missuppfattat hela genusdebatten. KÖN är inte enbart en social konstruktion, men KÖNSROLLER är det i mångt och mycket. Flickebarn föds inte med en diskborste i handen och pojkbarn med en skruvmejsel.
    Ja precis, varför inte bara låta pojkar vara i fred och vara pojkar istället för att tuta i dem att allt som har med män och manlighet att göra är problematiskt med hjälp av genus BS?
  • Anonym (jaha)
    nihka skrev 2021-10-25 19:36:31 följande:
    Vilka trådar? Jag har bara sett den här tråden om incels. Vilka feminister? Jag ser inga feminister.
    Anonym (Biologi) skrev 2021-10-25 21:25:58 följande:

    Man ser det man vill se.

    Här är ett axplock för den som vet hur sökfunktionen funger:


    Råd till incels
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 80149345-rad-till-incels
    En bra krönika som alla incels borde läsa och ta till sig av. ... /jens-liljestrand/har-ar-mitt-rad-till-alla-dessa-stackars-incels/.
    Incels - Män som inte har sex, nytt hot mot kvinnor. Vad anser ni ...
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 79925029-incels-man-som-inte-har-s...
    Nu har det varit två artiklar. En i Expressen och en i Aftonbladet angående Incels. Dvs män som lever i ofrivillig celibat. - Sida 2.
    Incels - Män som inte har sex, nytt hot mot kvinnor. Vad anser ni ...
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 79925029-incels-man-som-inte-har-s...
    Nu har det varit två artiklar. En i Expressen och en i Aftonbladet angående Incels. Dvs män som lever i ofrivillig celibat. - Sida 10.
    "Mäns hat mot kvinnor - ett växande terrorhot" vad tycker ni om att ...
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 80141370-mans-hat-mot-kvinnor-ett...
    Incels med hat mot kvinnor är ett problem, varför låtsas om annat för? ... Begreppet incel betyder rakt översatt ofrivilligt celibat, ...
    Vänster feminister och deras syn på ensamma killar med social fobi
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 79496651-vanster-feminister-och-de...
    varför skiljer inte ni i vänstern på incels och ensamma killar ... vara incel bara för att man är en ful ensam kille med svår social fobi.
    Kan vi prata om s.k "incels"
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 79210421-kan-vi-prata-om-sk-incels
    Om jag har förstått begreppet rätt så är s.k "incels" ofrivilligt oknullade
    pojkar/män, som är arga på samhället och kvinnor i synnerhet för att ...
    'Hej incels!
    FamiljeLiv.se ? forum ? thread ? 79372007-hej-incels
    Vet att incel har något med oskuld att göra(som jag är :p) men du kanske kan klargöra först vad incel betyder?
    Logiken kring incels med ett kvinnohat
    FamiljeLiv.se ? 81392960-logiken-kring-incels-med-et
    Ja, märkligt hur lätt det är att missa saker när man vill Flört
  • Anonym (jaha)
    nihka skrev 2021-10-26 03:57:05 följande:
    Annars gäller rent generellt att om man vill att folk ska förstå vad man säger får man prata med dem på ett sätt de begriper. Om båda parter anammar det så brukar det gå bra.

    För att återgå till ämnet så är ju problemet med incelvärlden och kommunikation att incelmännen har skärmat av sig i en värld där kvinnor inte existerar annat än det fantasifoster de har skapat och då är det ju väldigt svårt för någon utanför den sfären att ta sig igenom detta raster.
    Ok, så om det är ok att alla kommunicerar på sitt sätt, varför är det då så mycket snack om att män ska skolas om för att kunna kommunicera "bättre"?

    När man pratar om "incelvärlden" så generaliserar man ju ganska brett, det finns många män som lagt relationer på hyllan och fokuserar på andra saker istället precis som många kvinnor gör, men alla är inte nödvändigtvis kvinnohatare. Varför är det ok för kvinnor att skita i relationer med män men inte ok för män att skita i relationer med kvinnor?
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:33:57 följande:
    Det kan ligga något i det. Men, det är bara en situation. Det finns förstås andra där det funkar utmärkt med kvinnor. I politiken t.ex. verkar kvinnor bråka mindre med folk än vad männen gör. 
    Och du inser inte själv hur motsägelsefullt det är att du i ena meningen bekräftar att kvinnor har en tendens att tjafsa mer sinsemellan för att i nästa mening påstå att det inte alls är så utan funkar jättebra?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Eget ansvar???) skrev 2021-10-26 12:16:26 följande:
    Problemet är väl att många män har svårt att söka stöd och hjälp när dom mår dåligt för att det inte anses manligt att prata om sina problem. Många män ser det som ett tecken på svaghet att prata om sina problem. Det här tänket förlorar män en hel del på, en del sitt liv till och med och en del riktar sin frustration mot andra och blir våldsamma. 

    Just i den här tråden verkar ju fokus ligga på de incels som hatar kvinnor och utgör ett hot och inte de som fokuserar på annat i livet och inte hatar kvinnor. Väljer en man bort relationer med kvinnor kan dom dessutom inte klassas som incels då det är ett frivilligt val. 

    Varför skulle det inte vara ok för män att skita i relationer med kvinnor? Vem har påstått det och vilka var argumenten? 
    Precis som många kvinnor tenderar att överdriva åt andra hållet och ska hålla på och trycka ner sina problem och åsikter i halsen på andra. Men varför ska vi bara ta upp extremfallen som exempel för att propagera för att män (som i alla män) ska programmeras om?

    I så fall ska väl extrema kvinnor oxå programmeras om eller?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Eget ansvar???) skrev 2021-10-26 12:16:26 följande:
    Just i den här tråden verkar ju fokus ligga på de incels som hatar kvinnor och utgör ett hot och inte de som fokuserar på annat i livet och inte hatar kvinnor. Väljer en man bort relationer med kvinnor kan dom dessutom inte klassas som incels då det är ett frivilligt val. 

    Varför skulle det inte vara ok för män att skita i relationer med kvinnor? Vem har påstått det och vilka var argumenten? 
    Nja det blir fokus på incel som hatar kvinnor för att vissa lägger fokus just där eftersom det lirar fint med deras allmänt negativa syn på män och tron att alla män i grunden vill kuva kvinnor på det ena eller andra sättet, bla med världsomspännande konspirationer och "sociala strukturer" etc, etc.

    Och även om de nu hatar kvinnor, varför skulle det vara så mycket värre än att bittra bittra kvinnor som hatar män och allt som här ihop med män? Jäkla märkligt att det finns kvinnor som är extremt manshatande och visar det öppet i media (Lady Dahmer, Cissi Wallin, Zara Larsson, etc), men det är tydligen fullt acceptabelt, men att det skulle finnas män som hatar kvinnor är totalt oacceptabelt och något man genast måste ta tag i.

    Hur kommer det sig att kvinnors hat mot män är fullt acceptabelt, men mäns hat mot kvinnor inte är det? 
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:50:40 följande:
    Framför allt så tyckte jag att det var taskigt att flera män här bara hängde på att attackera hen.
    Ja, du är ju en fena på att alltid se vad du vill och blunda när det passar så det är ju klart att du kommer se det som att hon bara ett stackars offer som bara bli attackerad av taskiga män....hur hon själv betett sig mot män och att de sk  attackerna kanske är ett svar på det råkar du ju såklart bara missaOskyldig 
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Eget ansvar???) skrev 2021-10-26 13:28:38 följande:
    TS la fokuset på våldsamma/ kvinnohatande incels i trådstarten så för mig är det rätt uppenbart vad trådens fokus ligger. Så att bli förvånad över att ämnet farliga incels och vad det fenomenet beror på och bli förbannad på det känns lite konstigt tycker jag. 

    Ja det finns absolut kvinnor som hatar män med, skillnaden är väl att kvinnorna inte utför terrordåd och sitter på forum och hyllar män som uppmuntrar och tycker att kvinnorna förtjänar att bli våldtagna och mördade. Jag försvarar inte heller på något vis det manshat vissa kändisar spyr ur sig i media. Men bara för att det finns kvinnor som orättvist hatar män så kan vi inte blunda för att det finns män som hatar kvinnor på orättvisa grunder. 

    Att mäns hat mot kvinnor inte är lika accepterat beror på att männens hat mot kvinnor uttrycks mot kvinnor genom våld. Våld som är så pass allvarligt att flera kvinnor dödas av sina män varje år och att det finns massor av kvinnor som tvingas flytta från sin hemort och behöver skyddad identitet pga. hot och rädsla. Kvinnors hat mot män leder sällan till såna konsekvenser för män. 

    Sedan vill jag understryka att jag tycker att det är jävligt fult att använda sig av uttrycket "alla män". Det är inte bara fult utan även att det uttrycket dödar all vettig kommunikation, vettig kommunikation som behövs för att lösa problemet med allt våld istället för att sitta och försvara sin rätt att gapa ut "alla män" utan att få mothugg. 
    Freddie K skrev 2021-09-24 17:18:40 följande:

    Hej!

    Ja, jag har hört om det här fenomenet. Jag fattar inte bara varför killar blir sura och har ihjäl kvinnor för att de inte får ligga! Jag får inte heller ligga, men jag avskyr inte kvinnor för det. Jag försöker rikta den energin på något jag tycker är roligt istället. Visst, ibland går det väl så där, men mycket av det beror på mig, det vet jag.

    Inga påhopp tack! Detta var bara en fundering från min sida och jag hoppas att vi kan diskutera detta som vuxna och civiliserade människor!


    TS pratar om incelfenomet i sin trådstart, men alla incels är ju som sagt inte kvinnohatare.

    Ja, terrordåd tas ju alltid upp som en bortförklaring till varför det ska vara acceptabelt med manshat.... typ det är ok att hata män och sprida manshat öppet i media så länge man inte utför terrordåd.... men så fort man frågar hur många faktiska terrordåd som utförts av incels så får man aldrig något svar på det. Utan det enda man får då är ytterligare snack om hur ofattbart farliga de är yada yada yada... om man nu ska använda terrorhot som en ursäkt för att normalisera och rättfärdiga hat mot män så vore det ju bra om man kan påvisa att risken då är så stor som man påstår, tycker du inte det?

    Att snacka om våld och bara begränsa det till våld mot kvinnor är ju oxå fel för de som drabbas mest av våld är män, inte kvinnor, räkna hur många män som dör av våld varje år och jämför det med kvinnor, vilka tror du drabbas mest?  Och varför lyfter man då upp våld mot kvinnor som det absolut viktigaste i universum när det faktiskt är män som drabbas mest? Är kvinnors liv värda mer än mäns?



  • Anonym (jaha)
    Anonym (Eget ansvar???) skrev 2021-10-26 15:28:06 följande:
    Freddie K skrev 2021-09-24 17:18:40 följande:

    Hej!

    Ja, jag har hört om det här fenomenet. Jag fattar inte bara varför killar blir sura och har ihjäl kvinnor för att de inte får ligga! Jag får inte heller ligga, men jag avskyr inte kvinnor för det. Jag försöker rikta den energin på något jag tycker är roligt istället. Visst, ibland går det väl så där, men mycket av det beror på mig, det vet jag.

    Inga påhopp tack! Detta var bara en fundering från min sida och jag hoppas att vi kan diskutera detta som vuxna och civiliserade människor!


    Jag uppfattar det inte som att TS även räknar in de incels som inte är våldsamma eller hatiska. TS undrar hur de hatiska och våldsamma männen blivit så våldsamma och hatiska. 

    Jag tycker inte att det är hatiskt mot män att diskutera den riktigt mörka delen av incelfenomenet. Det är i varje fall inte på något sätt min avsikt att sprida manshat. Jag har inte heller skrivit något om hur stort eller utbrett problemet med våldsamma incels är heller. Men det är ett intressant fenomen och det finns incels som gått så långt att dom begått terrordåd även om dom inte är många eller majoritet. Det är en liten del av incelrörelsen som diskuteras. Jag har följt tråden och jag kan inte minnas att jag läst något inlägg om att alla incels är farliga eller hatiska heller. 

    Ja det är flest män som blir utsatta för våld av andra män. Men när det kommer till våldsbrott så brukar man dela upp och avgränsa olika typer av våld och brott tex barnmisshandel, kvinnomisshandel, våld i nära relationer, oprovocerat våld, förnedrings våld mm eftersom problematiken bakom våldet skiljer sig åt. Det handlar inte om att ignorera någon grupp utan om att göra problemet överskådligt. Olika typer av våld kräver olika lösningar. Man kan inte diskutera problemet med oprovocerat våld och rån av män på samma sätt som man diskuterar barnmisshandel eller våld i nära relationer. Misshandlade barn blir inte hjälpta av fler poliser och övervakningskameror på gatorna precis som misshandlade och rånade män inte blir hjälpta av att lärare i grundskolan får gå en kurs om hur man kan se tecken på att ett barn blir misshandlat hemma. 
    Jag har heller inte sagt att det skulle vara hatiskt att diskutera incels, jag  ifrågasätter på vilka grunder man gör incelproblematriken så oerhört stort och farligt som vissa påstår och varför man gör så stor grej av hat mot kvinnor samtidigt man normaliserar och förminskar hat mot män?

    Nja, när man pratar om terrorhot och risk mot samhället så duger det inte att dela upp och avgränsa lite som det passar en bäst för stunden för samhället resurser är inte oändliga och varför ska samhället lägga resurser på ett hot som är mycket mindre när det finns andra problem som kanske är betydligt vanligare men många fler som drabbas? Ska samhället resurser fördelas efter kön eller ska de fördelas där de gör mest nytta? 
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen