• Ma1986

    Under IVF-behandling - vill ni följas åt?

    Elinelisabet skrev 2021-12-22 13:02:42 följande:

    Hej på er :)

    Idag, ruvardag 10, tog jag ett första test, och det visade fan positivt. Ett svagt extra streck, men nog var det ett streck. Har aldrig någonsin fått en tillstymmelse till dubbelstreck förut, så det kändes så himla otroligt. Vet inte hur jag ska reagera riktigt, men antar att det betyder att embryot har börjat sätta sig i livmoderslemhinnan. Sen är det ju det där med att testa tidigt, för risken att kroppen stöter ut embryot igen lagom till den riktiga testdagen är väl rätt stor som jag förstått. Men så här långt har jag aldrig kommit förut, så är jätteglad för det. Min mens kom redan på ruvardag 13 förra IVF:en, så känns bra att jag "hann" testa innan den eventuella besvikelsen. 

    Ma1986: Jag har haft rätt intensiv mensvärk emellanåt de sista dagarna, men ingen blödning. Som du skriver är ju inte blödning nåt ovanligt, det behöver inte vara negativt. Fick du nån närmare förklaring till varför det blöder?
    Förstår ändå att det kändes riktigt jobbigt för dig, blod i trosan förknippas ju typ alltid med mens eller missfall. Hoppas verkligen att du kommer behöva berätta för din nya chef att du är gravid :) 

    Jonisa: Jag känner med dig, så jobbigt att du har behövt ta sprutorna i onödan! Men, räknas detta som ett försök eller stryker de denna omgången? Hoppas verkligen att det inte räknas! Du kan ju inte hjälpa att de planerat dåligt och inte kan behandla klart dig pga juluppehåll. Förresten, det där med att ha tagit sprutorna i onödan, jag vet inte om man kan se det så riktigt. Vet verkligen inte om det ligger nån sanning i detta, men min svärmor vars goda vän är barnmorska, sa att hormonerna man tar liksom har förmågan att kicka igång hela systemet. Att man liksom börjar väcka det som slumrar därinne. Som sagt, vet inte om det stämmer, men kanske är det så att sprutorna man tar vid en IVF gör det lättare att lyckas nästa IVF. Hoppas!

    Jag vet, så konstigt med barnsakerna. Jag upplever att de som själva inte gjort IVF tror att IVF är en barngaranti, vilket ju inte är fallet. 


    GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Så glad jag blir av läsa o, ditt positiva resultat! Hoppas det är en tidig julklapp! Håller tummarna att det fäster ordentligt, ett första steg är iaf ett positivt test, äntligen! När kommer du att testa igen?

    Nej det fick jag inte, jag frågade inte heller. Känner att jag måste fråga mer :) Har nu fortsatt molvärk, men inget mer blod men man sitter ju på nålar som ni vet. Framförallt när man ska gå på toaletten och varje gång typ ber till högre makter om inget mer blod :( Sen tänker jag att det spelar kanske ingen roll, antingen blir jag gravid eller ej. Kan ju alltid försöka mig på en Googling. Haha tack, ja ;)
  • Ma1986

    God Jul på er!

    Ja du Jonisa... det verkar ha varit en nidblödning, för idag fick vi en sen julklapp; ett postivt test! Har inte alls smält det och kommer nog inte våga ta in det innan vi varit på ett första ultraljud. Men helt klart fantastiskt ofattbart (!!!) och ett steg till i rätt riktning.

    Elinelisabeth har du testat igen?

  • Ma1986

    Vad glad jag blir att du blir glad för min skull :) Nu är nästa nervösa väntan inför UL?

    Jag fick ett test från klinken, men en liten pipett man droppade urinen på, på själva testet. Positivt var antingen rött eller oss streck. Men framgår inte det på instruktionen om ljus strecken är pos/neg?

    De där med gubbarna har ju bara en lite läsare i sig som läser om det är ett eller två streck så nog inte bättre men värt att testa om du fått otydliga svar

  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2021-12-25 19:35:16 följande:

    Ja men det är ju helt fantastiskt att du också testat positivt :)

    Åh vad lyxigt med test från kliniken, jag fick köpa själv jag. Jo, det står att strecket kan vara olika starkt beroende på hur mkt hormon som börjat utsöndras. Men de är noga med att skiva ut att man kan testa fr o m att mensen skulle kommit för att få ett korrekt resultat, antagligen för att gardera sig mot supertidiga missfall. Men, testet är positivt, ingen tvekan om det.

    Nojar mest för att jag har lite molande mensvärk, men å andra sidan vet jag ju inte hur det ska kännas. Kan vara all julmat också som lagt sig tuuungt i magen, haha.

    Känner du av nåt?


    Men vad härligt att det är positivt! Jag vet dock inte när jag skulle ha min mens; oregelbunden cykel samt att behandlingen rubbet väl den? Eller är det 14 dagar efter ägguttaget?

    Ja har molvärk, småkramper och lite huggande ?smärta?. Inget gör ont utan bara att det känns. Jag antar allt detta beror på Lutinusen men ska höra så fort kliniken öppnar igen på onsdag eller om de hinner ringa innan. När jag var gravid med MA, som kände jag inget i magen såhär tidigt. Hade lätt molvärk och illamående nån vecka. Visst tar du också Lutinus?
  • Ma1986

    Elinelisabeth: fick du tag på kliniken idag?

    Väntar frtf på återkpppling imorgon. Har haft två små blödningar idag och igår morse, blir ju orolig direkt men inget något kan göra något åt. För lugna mig i att det tom stod på informationsbladet vi fick efter ET, att man kunde ha små blödningar men det är ju så negativt laddat. 

  • Ma1986

    Hur gör ni alla med träning under den här perioden?

    Jag tränar regelbundet styrketräning, och satte igång igen 10 dagar efter ägguttaget med lägre vikter och färre rep. Känns väldigt skönt att träna, mår inte alls bra fysiskt av att inte kunna träna. Har fått några småblödningar, dock inte i samband med träningen men man blir ju orolig ändå, trots läkaren gett ok till träning.  

  • Ma1986

    Elinelisabet: Spännande med UL, men långt till slutet av januari. Vilken v är du då i?
    Sa de något om hur länge till du skulle ta Lutinus?
    Skönt att du fick lugnande besked av kliniken. Hoppas på detsamma imorgon, jag pratade med dem om samma i onsdags och redan då sa de att det kunden hända igen.

    Tråkigt att PTn inte lyssnade. Har en väldigt bra PT, har ett pass på måndag bokat. Funderar på att säga att jag är gravid, är det för tidigt? Han är iaf noga med, oavsett anledning, att om jag inte är 100, alltid köra ett lugnare pass med fokus på teknik tex.

  • Ma1986

    frts: vad jobbigt en förkylningen, jag har både tänkt på risken med det och nya corona (trots jag är vaccinerad). Min väns BM sa att embryon är känsliga mot värme. Men då är min fråga hur länge är embryon embryon? De som sätter in 5-dagars kallar ju dem blastocyter? Är det något annat? Nån som vet?

  • Ma1986

    Elinelisabeth: hur har det gått med din feber? Och hur känns det annars?

    Jag hade kontakt m kliniken och fick enbart lugnande besked och att allt jag upplevde var normalt. Ska på UL/VUL om redan två veckor, så både nervöst och spännande.

    Jonisa: tack gulliga du! Hoppas det är din tur vid nästa behandling. Imponerad av din insikt i att kroppen måste vila och inte stressar in i en ny behandling. Själv hade jag varit väldigt otålig.

  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2021-12-31 09:07:09 följande:

    Tack snälla Jonisa! Jag håller helt med Ma1986, så bra att du låter kroppen få vila emellan. Du verkar ha en så sund inställning, trots två försök som inte gått vägen verkar du ändå så positiv i allt.

    Ma1986: Vad skönt med lugnande besked och fantastiskt att du får gör UL såpass tidigt. Hur känner du dig nu? Märker du av något? Har du blött ngt mer?

    Min värsta feber har lagt sig, men har lite kvar. Verkar vara halsfluss så har varit helt utslagen i veckan. Vet inte vad som är sjukdom och vad som är gravsymyom. Det molar lite fortfarande, men det gör inte lika ont som innan. Vill bara bli frisk nu!


    Känns överlag bra, men känner ju in allt? mindre kramper och hugg, lite molvärk kvar och börjar kanske bli lätt illamående. Tack och lov, ?ta i trä? så inget mer blod.

    Hoppas du kryar på dig snart! Intressant och se vilka symptom som är kvar när du är frisk och slutat med lutinius. Jag skulle förssten äta det tills jag kom på UL. Märkligt att vi får så olika råd.

    Gott nytt er till både dig och Jonisa!
  • Ma1986

    Hoppas på att det går bra. Symptomen har rullat på med tillägg för lätt illamående. Imorse kom dock lite torkat blod men brunt efter, men hoppas verkligen inte det är mer än en lite blödning denna gång.
    Väldigt förväntansfull och orolig inför UL nästa vecka, känns som det är det riktiga "grav-testet" för mig...

  • Ma1986

    Stort grattis Frida, vilken lycka! Måste varit en lättnad att få se att allt ser bra ut.

    Elinelisabeth, vad tråkigt att du frtf är förkyld men antar det också är ett grav.symptom med nedsatt immunförsvar. Krya på dig!

  • Ma1986

    Hur går det elinelisabetj och Jonisa, samt övriga i tråden?

    Vi har nu varit på vårt första UL och fått se ett fint litet foster med tickande hjärta. Svårt att ta in att det är så, men vilken lättnad. Och vad tacksamma och lyckligt lottade vi känner oss; enda embryot som överlevde från första ägguttaget. 

  • Ma1986
    Frida123123 skrev 2022-01-19 17:52:13 följande:
    Åh stort grattis!! Vilken lycka! Vilken vecka+ dag är du i och hur stort var embryo? 
    Tack!
    Är 8+0 och embryot var 16mm
    Hur går det för dig? 
  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2022-01-20 17:31:50 följande:
    Men åh vad glad jag blir att höra dessa positiva nyheter. Det är ju fantastiskt! Vilken lättnad. Har tänkt på dig. Hur mår du? Känner du dig gravid? Jag har inte så mycket känningar faktiskt, illamående är lite bättre. Sover visserligen riktigt kasst och drömmer massor. Skulle eg på första ultraljudet imorgon, men de är sjuka på kliniken så det är framflyttat nästan en vecka. Känns jättejobbigt med denna väntan. 
    Tack tack tack! Vad fint att du tänkt på mig, jag har tänkt på dig också och hoppas du blir ?alla goda ting är tre? nu när även Frida123 hade ett fint UL. 
    Jag mår finfint och känner mig således inte supergravid. Trött, lite lite illamående men framförallt andfådd vid träning som är ?det värsta?. Molande och lätta känningar i livmodern. 

    Vad trist att UL blev framflyttat, hela processen är ju så mycket väntan redan. Enda man kan lugna sig i är att resultat inte förändras för att man måste vänta men jag förstår. Vi fick själva flytta fram vår tid en vecka för jag blev sjuk i covid när vi skulle ha det planerade UL förra veckan
  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2022-01-21 11:57:23 följande:

    Ja, det får vi verkligen hoppas :) Allt känns så osäkert och skört än så länge.

    Det där med andningen verkar vanligt. Tycker själv att min andning känns tyngre och låter lite mer. Härligt ändå att du mår finfint! Blev du dålig av covid? Min man har testat positivt nu och jag väntar på svar, så hoppas verkligen att det inte äventyrar UL i nästa vecka. Vi mår dock bra, jag är bara lite krasslig. 


    Eller hur, man får se det så. Det är ju t o m ?säkrare? att göra det längre fram, eller rättare sagt: ju fler kritiska veckor man tagit sig förbi desto tryggare kan man nog känna sig :)


    Det är ju det? fick en liten blödning idag igen, lite mer än vad det brukar vara. Blir ju orolig direkt, trots UL etc. Har nu kommit typ en varannan vecka. Hur har det varit för er andra, inget alls? 


    Fick en vanlig förkylning av covids, men blev så fruktansvärt trött! Har nog aldrig varit så trött i mitt liv över en period. Säkert i kombo m graviditet också såklart. 


    Så är det verkligen! Vi hade en fin läkare som sa efter UL att hon förväntade sig att det skulle födas ett levande barn utefter resultatet av undersökningen. Så skönt att höra det. 

  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2022-01-21 16:12:30 följande:

    Förstår verkligen att du blir orolig över blödningarna, men tänk ändå att du haft flera innan som inte visat sig vara nåt konstigt. Mot den bakgrunden är ju sannolikheten att denna är i sin ordning större än att den inte är det. Men fattar såklart att du oroar ändå. För mig har det inte kommit nåt alls, men orolig som jag är tänker jag ibland att det beror på att det liksom ligger därinne och gottar sig i väntan på att bara forsa ut. Så dumt! 


    Skönt att du inte blev så dålig av covid. Tröttheten är nog en kombo som du skriver.

    Men gud var skönt att hon sa så. Bra läkare! Förstår att det lugnade er massor. Pratade med en kompis igår som inte riktigt fattar varför jag oroar mig så mkt och inte riktigt kan glädjas åt att jag ju faktiskt är gravid vad det verkar. Men jag tror att det är så här det är för den som kämpat länge för en graviditet och varit igenom IVF med allt vad det innebär. Det är svårt att verkligen tro på att det kommer att gå hela vägen när man haft så mycket motgång. Hoppas att ett fint UL nästa vecka lugnar mig något iaf :) 


    Så är det säkert, tänkte höra på nästa UL om det kan se om jag har tunna/känsliga slemhinnor eller så. Vore ju fint med (ytterligare) än förklaring. Mer än att det är normalt

    Visst är det mycket oro och tankar kring varför turen plötsligt kommit och om turen är för att stanna. Man känner sig stukad efter ha kämpat för barn länge och kanske tappat lite självförtroendet i att man faktiskt kan bli välsignad med ett barn. Men vi har en del bekant som har ett och två barn med IVF så får bara tänka på dem! 
  • Ma1986

    Åh men världens största grattis elinelisabeth! Underbart! Känner du dig lugnare nu när du sett det lilla livet? 


    Jag tränar på som innan, men med lite lägre vikt och färre set. Min PT kommer justera programmet nu också för mer fokus på rygg/core etc. Framförallt andfådd när jag kör ben men det är bara att ta lite längre pauser. Jag tror få gå till gymmet när de känner sig krassliga så klarade du dig från din man kan du nog vara lugn där :)

    Jag är inte alls så försiktig, vilket jag kanske borde vara? min vän som också är gravid tänker mycket som du gör. Jag har fortsatt med hudvård/nagellack etc som vanligt tänker att de typer av gifter tyvärr inte försvinner på några månader ur kroppen. Dvs det jag redan har ligger nog kvar. Följer alla matråd och handlar eko av det som finns eko. Var på inskrivning på MVC och fick bara rekommendation om att ta extra järn så jag litar på det. Men man ska ju naturligtvis göra det som känns bäst och det man mår bäst av. Jag tror det finns så mycket gifter i vår närmiljö, att det jag gissar du läst på Naturskyddsförening handlar om att det KAN ha påverkan och jag tycker personligen att deras råd för mig innehåller mycket knapphändig information och onyanserat  Ungefär som cancerlarmet om chips. Men det är jag det. 


    Kommer du göra KUB/NIP? 

  • Ma1986
    barajag36 skrev 2022-01-28 16:37:20 följande:

    Hej, tyvärr avslutar vår resa här. var i v.8+2 och hade mitt första ultraljud idag och där man dock inte kunde se något i livmodern. Fick lämna ett akut hcg som jag just fick reda på och det var noll. Har inte haft blödning, eller smärta som ska vara/likna ett missfall. Nu ska jag vänta in den blödningen och ta sen nya tag ????


    Vilket tråkigt besked och så tuff det måste varit för dig/er att få veta på UL. Hoppas blödningen kommer snart så att ni kan gå vidare.
    Vet inte om de klassificerades som MA, men det är ju tyvärr samma utgång. Vid min första och enda naturliga grav. var jag på UL i v 11 och fick beskedet att det inte fanns något liv. Så du är inte ensam, men det hjälper ju föga. MA är ju så lurigt, eftersom du skriver vidare i tråden, att man har alla symptom så beskedet kommer lätt som en chock. Men verkligen så tråkigt att höra! Ta hand om dig!

  • Ma1986
    Elinelisabet skrev 2022-01-28 17:26:27 följande:

    Stort tack! 
    Jo men absolut, det känns lugnare nu. Nu vågar jag tro på att det är sant, det låg ju faktiskt en liten figur där inne och rörde sig. Så fantastisk! 

    Låter som vettiga justeringar av träningen. Jag ska nog våga mig på att gå till gymmet ändå. Tar långa promenader varje dag, men känner att jag också behöver lägga fokus på ryggen nu.   


    Det har du faktiskt helt rätt i, gifterna har ju ackumulerats under lång tid. Och det går ju inte att värja sig heller, gifterna finns överallt. Jag tror att jag är onödigt petig, ska försöka ha en mer avslappnad attityd. Hitta nån gyllene medelväg.

    Ja, jag ska göra KUB, så får vi se vad det visar och om
    vi behöver gå vidare. Tänker att jag vill vara så förberedd det bara går om sannolikheten är hög att barnet avviker på något sett. Ska du göra det? 


    Jag hittade en sida 15minutebeauty.com som har listat alla internationella hudvårdsprodukter och om innehållet kan användas vid graviditet. Screenade igenom mina produkter och 95% var inga konstigheter. Tror nog att med lite medvetenhet och sunda val kommer man långt (och säkert)

    Ja vi ska göra KUB och NIP oavsett KUB-resultatet. Tycker KUB är alldeles för låg tillförlitlighet (90% vs NIP 99%) samt att KUB bara ger en sannolikhet men inget svar som NIP. Har man högre sannolikhet än 1/200 finansierar landstinget NIP annars kostar det 6000kr här i Sthlm. 
Svar på tråden Under IVF-behandling - vill ni följas åt?