• Elinelisabet

    Under IVF-behandling - vill ni följas åt?

    Ma1986 skrev 2021-12-20 08:37:35 följande:

    Elinelisabeth: har symptom som molvärk till och från, trötthet, spända och ömma bröst, men som du säger kan allt det vara biverkning från Lutinusen. Däremot är jag blir ovanligt andfådd, har tränat 4 ggr/veckan i flera år så inget fel på konditionen.

    Väldigt märkligt förslag att få barngrejer när man inte är gravid. Typ som att få hundsaker fast man inte har hund? 

    Jonisa: Så tråkigt att du fick avbyta, lider med dig i denna frustration och väntan väntan väntan. 

    Jag har berättat öppet för mina vänner och mamma. Kanske lite för detaljerat känner jag nu, men har blivit bemött väldigt fint av alla så vet inte varför jag kände så. Har inte sagt något till min chef, har arbetat hemifrån en del av dagarna jag haft tider på kliniken, bla ägguttaget. I övrigt är min chef motsatsen till "micromanager", har inga synpunkter öht på mina arbetstider och skulle _aldrig_ fråga något om jag sa att jag skulle komma in senare pga läkartid. Så det är väldigt skönt.

    Tydligen standard. Lättare att komma fram än att försöka nå någon på telefon antar jag 

    //

    Detta är vårt första försök. Fick dock vänta 3 mån från remissgodkännande/ inskrivning tills behandlingen påbörjades.


    Märkligt att du är så andfådd, men det bör väl ha med behandlingen eller embryot att göra. Jag känner inte av så mkt längre, mer än vansinnig pms.

    Ja, ett väldigt okänsligt förslag. Hon ville ju väl, men det satte extra press på mig.
  • Elinelisabet

    Hej på er :)

    Idag, ruvardag 10, tog jag ett första test, och det visade fan positivt. Ett svagt extra streck, men nog var det ett streck. Har aldrig någonsin fått en tillstymmelse till dubbelstreck förut, så det kändes så himla otroligt. Vet inte hur jag ska reagera riktigt, men antar att det betyder att embryot har börjat sätta sig i livmoderslemhinnan. Sen är det ju det där med att testa tidigt, för risken att kroppen stöter ut embryot igen lagom till den riktiga testdagen är väl rätt stor som jag förstått. Men så här långt har jag aldrig kommit förut, så är jätteglad för det. Min mens kom redan på ruvardag 13 förra IVF:en, så känns bra att jag "hann" testa innan den eventuella besvikelsen. 

    Ma1986: Jag har haft rätt intensiv mensvärk emellanåt de sista dagarna, men ingen blödning. Som du skriver är ju inte blödning nåt ovanligt, det behöver inte vara negativt. Fick du nån närmare förklaring till varför det blöder?
    Förstår ändå att det kändes riktigt jobbigt för dig, blod i trosan förknippas ju typ alltid med mens eller missfall. Hoppas verkligen att du kommer behöva berätta för din nya chef att du är gravid :) 

    Jonisa: Jag känner med dig, så jobbigt att du har behövt ta sprutorna i onödan! Men, räknas detta som ett försök eller stryker de denna omgången? Hoppas verkligen att det inte räknas! Du kan ju inte hjälpa att de planerat dåligt och inte kan behandla klart dig pga juluppehåll. Förresten, det där med att ha tagit sprutorna i onödan, jag vet inte om man kan se det så riktigt. Vet verkligen inte om det ligger nån sanning i detta, men min svärmor vars goda vän är barnmorska, sa att hormonerna man tar liksom har förmågan att kicka igång hela systemet. Att man liksom börjar väcka det som slumrar därinne. Som sagt, vet inte om det stämmer, men kanske är det så att sprutorna man tar vid en IVF gör det lättare att lyckas nästa IVF. Hoppas!

    Jag vet, så konstigt med barnsakerna. Jag upplever att de som själva inte gjort IVF tror att IVF är en barngaranti, vilket ju inte är fallet. 

  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-22 13:35:28 följande:
    GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Så glad jag blir av läsa o, ditt positiva resultat! Hoppas det är en tidig julklapp! Håller tummarna att det fäster ordentligt, ett första steg är iaf ett positivt test, äntligen! När kommer du att testa igen?

    Nej det fick jag inte, jag frågade inte heller. Känner att jag måste fråga mer :) Har nu fortsatt molvärk, men inget mer blod men man sitter ju på nålar som ni vet. Framförallt när man ska gå på toaletten och varje gång typ ber till högre makter om inget mer blod :( Sen tänker jag att det spelar kanske ingen roll, antingen blir jag gravid eller ej. Kan ju alltid försöka mig på en Googling. Haha tack, ja ;)
    TAAACK :) Åh ja, låt det vara en tidig julklapp. Bästa julklappen någonsin isf.
    Jag ska testa igen på julafton, vill hinna götta mig i känslan i alla fall en dag till, om nästa sticka visar negativt. Köpte sånt där storpack med tester, 8 st i en förpackning, haha. 

    Åh, jag hoppas verkligen att du också får ett positivt resultat. Jag har läst så många  olika berättelser om blod/inte blod, krämpor/inte krämpor under ruvardagarna. Det verkar vara så otroligt individuellt och dessutom skilja från gång till gång, så man kan nog inte utläsa något egentligen. Antingen blir man gravid eller så blir man det inte. Det är inget man kan styra själv, om man inte super och slåss då vill säga ;)
    Men man sitter ju på nålar som du skriver...
  • Elinelisabet

    God jul :)

    JAAAAA, så roligt att läsa detta! Har tänkt på dig Ma1986. Wow vilken grej. Stort stort grattis! Ja hur smälter man nåt sånt. Jag har testat två ggr till och fått lite starkare streck, men fortfarande ganska svagt. Antar att alla test från apoteket är lika tillförlitliga, men tror ändå jag ska köpa ett digitalt också så jag får läsa ordet Gravid :) Men nu ska jag hålla mig till den riktiga testdagen i övermorgon. Vad tog du för slags test?

    Tack Jonisa :) Det känns ofattbart än så länge, och så oroar jag mig lite för att det ska skita sig. Kan inte riktigt tro på det.

    Nu hoppas vi att du får ta nya tag så snart du är redo för det!

  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-25 18:19:05 följande:

    Vad glad jag blir att du blir glad för min skull :) Nu är nästa nervösa väntan inför UL?

    Jag fick ett test från klinken, men en liten pipett man droppade urinen på, på själva testet. Positivt var antingen rött eller oss streck. Men framgår inte det på instruktionen om ljus strecken är pos/neg?

    De där med gubbarna har ju bara en lite läsare i sig som läser om det är ett eller två streck så nog inte bättre men värt att testa om du fått otydliga svar


    Ja men det är ju helt fantastiskt att du också testat positivt :)

    Åh vad lyxigt med test från kliniken, jag fick köpa själv jag. Jo, det står att strecket kan vara olika starkt beroende på hur mkt hormon som börjat utsöndras. Men de är noga med att skiva ut att man kan testa fr o m att mensen skulle kommit för att få ett korrekt resultat, antagligen för att gardera sig mot supertidiga missfall. Men, testet är positivt, ingen tvekan om det.

    Nojar mest för att jag har lite molande mensvärk, men å andra sidan vet jag ju inte hur det ska kännas. Kan vara all julmat också som lagt sig tuuungt i magen, haha.

    Känner du av nåt?
  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-26 18:55:13 följande:

    Men vad härligt att det är positivt! Jag vet dock inte när jag skulle ha min mens; oregelbunden cykel samt att behandlingen rubbet väl den? Eller är det 14 dagar efter ägguttaget?

    Ja har molvärk, småkramper och lite huggande ?smärta?. Inget gör ont utan bara att det känns. Jag antar allt detta beror på Lutinusen men ska höra så fort kliniken öppnar igen på onsdag eller om de hinner ringa innan. När jag var gravid med MA, som kände jag inget i magen såhär tidigt. Hade lätt molvärk och illamående nån vecka. Visst tar du också Lutinus?


    Jag har visserligen ganska regelbunden, men nu har väl behandlingen rubbat den som du skriver. Tänker att om den kommer så sker det nog dagarna kring testdagen. Men får man ett tidigt missfall kanske det dröjer ytterligare lite. Jag gissar mest :)

    Ok, det låter lite som mina symtom också. Tror också det beror på Lutinusen, iaf huggen. Så kände jag senast. Yes, tar Lutinus nu med. Vaknade inatt med intensiv mensvärk och den har inte gett med sig. Blir orolig och kollar efter blod hela tiden. Det känns ju som att jag har mens. Men läste att det är vanligt med molvärk pga att livmodern växer, så hoppas att det är det.

    Skönt att få snacka lite med kliniken i veckan. Min öppnar redan imorgon, så tänkte ringa då.
  • Elinelisabet
    Mina pojkar 2 skrev 2021-12-28 02:47:58 följande:

    Hejsan! Jag undrar om något fått menopur som behandling? Hur har det gått för er?

    Jag har haft gonal-f men blev totalt misslyckat. Fick 16 äggblåsor men alla var tomma utan 4 st men ovisst om de var mogna. 1 av dessa blev befruktade men slutade utvecklas dagen efter. När jag får mens ska jag prova menopur som behandling. Är mitt sista försök fyller 40 i februari, känns otroligt nervöst.


    Hej! Nej, menopur har jag aldrig fått. Hur skiljer det sig från gonal-f? Vad tråkigt att det inte gick vägen senast, 16 äggblåsor lät ju ändå lovande. Vilken besvikelse! Förstår verkligen att det känns nervöst att det blir sista försöket för dig. Har du gjort två tidigare försök via regionen?
  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-28 09:19:41 följande:

    Elinelisabeth: fick du tag på kliniken idag?

    Väntar frtf på återkpppling imorgon. Har haft två små blödningar idag och igår morse, blir ju orolig direkt men inget något kan göra något åt. För lugna mig i att det tom stod på informationsbladet vi fick efter ET, att man kunde ha små blödningar men det är ju så negativt laddat. 


    Ja jag pratade kort med dem igår och fick inbokat ett vul i slutet av januari. Sköterskan jag pratade med sa att ?mensvärken? jag känner av är normal, vilket var lite lugnande. Sen har jag dessutom ett stort myom i livmoderväggen som ju också växer när livmodern gör det, så att min växtvärk är lite extra intensiv är tydligen inget konstigt. Men nu oroar jag mig för att jag blivit förkyld, har legat i hög feber hela natten. Läste nånstans att hög feber kan skada embryot. Alltid nojar jag över något :( Måste verkligen försöka släppa greppet lite.

    Usch vad oroligt med blödningarna, och så jobbigt att du inte kan få prata med någon förrän imorgon. Men ja, det är nog som du skriver, att man kan ha små blödningar, att det är normalt. Det är ju om det börjar störtblöda som man kan misstänka att kroppen gjort sig av med embryot. Hoppas klinken kan ge dig lugnande besked imorgon!
  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-28 09:22:51 följande:

    Hur gör ni alla med träning under den här perioden?

    Jag tränar regelbundet styrketräning, och satte igång igen 10 dagar efter ägguttaget med lägre vikter och färre rep. Känns väldigt skönt att träna, mår inte alls bra fysiskt av att inte kunna träna. Har fått några småblödningar, dock inte i samband med träningen men man blir ju orolig ändå, trots läkaren gett ok till träning.  


    Jag har varit lite rädd för att träna under behandlingen, bara gått promenader. Men så hade jag en PT-timme kvar på gymmet som höll på att brinna inne, så jag körde ett pass typ fem dagar efter äggplocket. Så himla dumt egentligen, förklarade ju att jag gjort ett ingrepp och inte fick ta i, men PT:s är ju ett släkte för sig och driver på en ändå. Jag tog inte i så mkt, men ändå kändes det för mkt. Tror verkligen att det är bra att du tränar om du mår bra av det, men att du känner in och inte pushar dig själv, typ skippar tung benpress och sånt. Mår din kropp bra är det också en bra plats för en liten bäbis tänker jag. Jag ska sätta igång och gymma så smått efter nyår, mår ju bättre av att träna. Men med lägre vikter och färre rep som du skriver.
  • Elinelisabet
    Ma1986 skrev 2021-12-28 12:34:39 följande:

    Elinelisabet: Spännande med UL, men långt till slutet av januari. Vilken v är du då i?

    Sa de något om hur länge till du skulle ta Lutinus?

    Skönt att du fick lugnande besked av kliniken. Hoppas på detsamma imorgon, jag pratade med dem om samma i onsdags och redan då sa de att det kunden hända igen.

    Tråkigt att PTn inte lyssnade. Har en väldigt bra PT, har ett pass på måndag bokat. Funderar på att säga att jag är gravid, är det för tidigt? Han är iaf noga med, oavsett anledning, att om jag inte är 100, alltid köra ett lugnare pass med fokus på teknik tex.


    Jättespännande, men lång väntan. Tror det är i början av vecka 9 om jag räknat rätt. Ja, fr o m testdagen ska jag bara ta Lutinus två ggr om dagen, morgon och kväll, tills paketet tar slut. Är så trött på Lutinus nu!

    Ja, han snackar mest och har inte riktigt förmågan att lyssna min PT. Din låter ju toppen! Nej, det är inte för tidigt att berätta i detta sammanhang tycker jag. Det är bara bra att han vet så att ni kan anpassa träningen därefter.

    Om blastocyster fortfarande klassas som embryon eller ej vet jag inte, men tror det. Det är väl embryon som nått ett nytt stadium? Tror det dröjer ytterligare några veckor innan det är ett foster. Men jag har även läst att feber kan orsaka fosterskada, så det är nog känsligt med hög feber ett bra tag till. Sen har väl folk i alla tider blivit sjuka när de varit gravida, utan att det för den sakens skull hänt nåt, men lätt att oroa dig ändå. Tänkte först inatt att jag skulle rida ut febern pga att det ju inte kan vara bra att proppa sig full med värktabletter så här tidigt, men så läste jag att har man över 38 kan det ta skada därinne och man rekommenderas därför att ta febernedsättande. Nån alvedon vid enstaka tillfällen kan väl inte skada.
Svar på tråden Under IVF-behandling - vill ni följas åt?