Inlägg från: Anonym (Svägerska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svägerska)

    Svägerskan :(

    Min svägerska, min mans syster, är inte så förtjust i mig. Hon visar inget intresse, villl aldrig prata med mig. Vet inget om mig. Frågar inget. Vart ihop i 16 år + och gifta några år, ändå har hon aldrig visat intresse. Hon vet inte vad jag jobbar med, vet inget. Pratar alltid om henne. Men inget om mig.eller våra barn. Överreagerar jag?7

  • Svar på tråden Svägerskan :(
  • Anonym (Svägerska)

    Inte första två åren, men det startade så fort vi fick första barnet. Har alltid varit trevlig och försökt mitt bästa.

    Du resonerar ju helt rätt. Brukar kunna skaka av mig det, men när man blir ignorerad och utfryst i vissa sammanhang så kan jag inte låta bli att fundera..


    Walker90 skrev 2021-10-21 13:59:42 följande:

    Jag blir lite fundersam: hur går det här dig att känna? Är det känslor du haft hela tiden under er relation?

    Har du försökt ta första steget för att lära känna henne? Är det viktigt för dig?

    Min makes familj är helt ointresserad av mig och mitt liv, de har alltid varit det men det rör mig inte i ryggen. Det är min man jag är gift med, inte hans familj.


  • Anonym (Svägerska)

    Tvärtom, hon är mycket omtyckt, är väldigt social och trevlig mot alla (utom mig) i sociala sammanhang.


    Anonym (qqq) skrev 2021-10-21 14:07:10 följande:

    hon kanske är så mot de flesta, inte bara dig? 


  • Anonym (Svägerska)

    Men du, det råkade bli dubbletter av min tråd! Varför så bitter?


    Anonym (E) skrev 2021-10-23 20:11:01 följande:

    Räckte inte förra tråden....? Du behöver inte prata med henne. Hon har inte valt att du skulle komma in i periferin av hennes liv, acceptera det.


  • Anonym (Svägerska)

    Bra och relevant fråga. Men, är nog inte ute efter att hon ska intressera sig för mig, är väl mer känslan som uppstår när man blir behandlad som luft. Sedan finns det en del direkt otrevliga och nästintill elaka inslag också. Som att hon ogillar mig starkt. Jag vet inte, är ju människa med känslor.


    Anonym (Sanna) skrev 2021-10-23 20:06:47 följande:

    Varför är det viktigt för dig att hon intresserar sig för dig? Jag själv ser det som ett ickeproblem. Det skulle däremot bli problematiskt om hon är otrevlig emot dig och beter sig illa. Annars, släpp det.


  • Anonym (Svägerska)

    Hon har flera barn, så är inte där skon klämmer. Vi ses mycket sällan, så det borde inte beröra mig så starkt som det gör. Känner mig väl oskyldigt dömd eller vad man ska säga. Min man ser och upplever samma som mig, men tycker att jag inte ska bry mig. Brukar inte fundera så mycket, men vi sågs nyligen och det var ett kallt möte om man säger så. Är själv en varm och omtänksam person, så det känns ju.


    Anonym (Malin) skrev 2021-10-23 20:15:55 följande:

    Har hon barn? Jag tänker på att du skrev att det började när ni fick barn, det kanske är så att hon och hennes man kämpat länge med att få barn och så kunde hon inte hantera att du/ni blev gravida och fick barn. Det är inte ok, men en möjlig förklaring.

    Om ni ses sällan skulle jag strunta i hur hon beter sig, jag skulle vara ungefär likadan tillbaka. Mest prata med hennes man och din man när ni ses.

    Men om ni ses relativt ofta - kan du på något sätt markera när hon ignorerar dig? Nu vet jag ju inte hur hon gör men du skulle ju kunna gå fram till henne och säga: Vi har inte pratat på hela kvällen, hur är det med dig nuförtiden? En liten markering samtidigt som du öppnar för att ni ska prata med varandra. Alternativt det mer direkta: Hej hej, jag finns också här. Det är som att jag är osynlig för dig när vi ses. Har jag gjort dig något?

    Vad säger din man om detta? Det är ju hans brors fru.


  • Anonym (Svägerska)

    Är bara att se klockslag när trådarna skapas.. visste inte ens om att det fanns två trådar tills nyligen! Så jo, aningen bitter är du!


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 20:28:33 följande:

    Jag är inte ett dugg bitter. Det verkar snarare som att du måste starta en ny tråd för att du inte fick de svar du ville i den förra.


  • Anonym (Svägerska)

    Ja, det har dom väl i grunden. Men hon har ju fasat ut relationen med honom mer och mer sedan han träffade mig. Mycket märkligt. Han förstår inte varför hon är som hon är, men för han är hennes beteende gentemot mig tillräckligt för att han ska sluta bry sig något vidare.


    Anonym (X) skrev 2021-10-24 10:39:38 följande:

    Har din man och hans syster en nära relation?

    Om de har det kanske han kan svara, om inte förstår jag inte varför du skulle räknas för henne.


  • Anonym (Svägerska)

    Denna OCH den andra tråden startades samtidigt, samma klockslag! Hur vet jag inte, men dubbletter blev det. Tro det eller ej


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 20:36:22 följande:

    Klockslag...? Jag pratar om den tråden du startade för någon dag sedan, inte att du råkade få dubblett av den här. Och nej, jag är fortfarande inte bitter, men du verkar rätt så upprörd vid det här laget.


  • Anonym (Svägerska)

    Nej, de är startade exakt samtidigt, har inte skrivit två trådar! Vart får du ens det ifrån? Står ju datum och klockslag, är identiskt innehåll i båda trådarna. Har även förtydligat det i den andra tråden eftersom du var snäll och uppmärksammade mig om det.

    Fattar du vad jag menar nu?


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 20:48:53 följande:

    Suck, nej det är inte dubbletter. Det är två olika trådar startade på två olika dagar. Fattar du vad jag menar nu? Hur som helst så måste du acceptera att svägerskan inte vill vara din kompis, och gå vidare med ditt liv.


  • Anonym (Svägerska)

    Du måste blanda ihop mig med någon annan. Kan du länka? Jag har verkligen inte skrivit tre trådar! Kollade ?mina favoriter? nu och ser bara dessa två. Är ny på familjeliv dessutom.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 20:57:04 följande:

    Därför att du startade en tråd några dagar innan med exakt samma innehåll, jag menar nu inte att orden skulle vara kopierade utan att innehållet är exakt samma.

    Jag har inte några som helst problem att fatta att den här tråden har en dubblett, jag pratar om en tredje tråd som startades innan de här "tvillingtrådarna" - fattar du nu?


  • Anonym (Svägerska)

    Tack! Har bara skrivit en tråd (som blev dubblett), men kommer nog aldrig skriva något här igen känns det som nu ???? blir citationstecken när jag skriver med emojis också! Svåra saker detta.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:02:52 följande:

    Jag kan göra ett försök att se om jag hittar den!


  • Anonym (Svägerska)

    Då blandar du ihop mig med någon annan. Finns uppenbarligen fler personer i min situation då.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:07:40 följande:

    Ja det gick ju åt skogen... FL får så många nya trådar att det är en snårskog när man försöker gå bakåt, men den är inte mer än en vecka eller så äldre än den här iaf och hade fått rätt många inlägg.


  • Anonym (Svägerska)

    Förstår! Men så är inte fallet här. Så illa bryr jag mig inte om svägerskan. Japp, är från mobilen.

    Jag söker inte medhåll utan vill mest förstå varför. Men lägger ner det nu. Hon får väl vara kall mot mig då. Trist bara. Är själv uppväxt med splittrade släktingar, hade gärna sett att mina barn fick en god relation till släktingar.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:13:30 följande:

    Du skriver från telefonen va? Då blir emojis frågetecken.Ja det var exakt likadant så det var därför jag undrade. Det är en typisk grej som händer då och då, ts får inte de svar hen vill utan startar en ny tråd och tror att de ska få medhåll på "rätt" sätt.


  • Anonym (Svägerska)

    Du har säkert rätt, men jag förstår ändå inte. Själv älskar jag mina syskonbarn massor, även svägerskans barn. Helt fantastiska är dom. Problemet är ju att hon verkar avsky mig så mycket att hon även ogillar våra barn. Finns liksom ingen anledning till det. Den enda hon visar känslor och kärlek mot är min man. Får väl vara glad för det lilla.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:24:27 följande:

    Jag tror inte det finns så mycket att förstå. Hon har inte valt att få in dig i sitt liv, hon har antingen inget intresse av att lära känna dig eller så ogillar hon dig utifrån det lilla hon sett. Alla kan inte vara kompisar liksom. Det betyder inte att hon inte kan ha en god relation till era barn, men klart det försvårar om ni vuxna inte riktigt umgås.


  • Anonym (Svägerska)

    Hon är väldigt extrovert dock, älskar att synas och höras, att lära känna andra, socialisera sig. Lägger till mina vänner som vän på Facebook. Skriver trevligare till dom än till mig, osv. På den nivån är det. Men för all del. Vet inte om hon avskyr mig men det är absolut så det känns. Utifrån hur hon är som person annars. Vet inte om det beror på att jag är på hennes revir kanske.. hon är inte så glad i den andra broderns fru heller. Jag har klarat mig lindrigt undan jämfört med henne.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:34:30 följande:

    Det här är vad jag förstår iaf: alla kan inte älska alla. Alla är inte såna som har någon som helst ambition av att socialisera sig med andra. Hon kanske inte alls har nåt behov av att lära känna varken dig eller barnen. Alla har liksom inte den där känslan av att vara mottagande mot andra.

    Det är en sak att hon verkar ogilla dig, men avskyr hon dig verkligen...? Känns inte så på beskrivningen. Och att hon bara pratar om sig själv är väl som många andra att hon är så självkär att det bara blir så, rätt vanligt.


  • Anonym (Svägerska)

    Tänker du att min man borde fråga henne? Är så osäker om jag ska lägga ner någon energi i detta eller bara ta skiten.


    Anonym (Malin) skrev 2021-10-24 21:39:29 följande:

    Tycker väl inte att man riktigt kan svara på det här sättet heller. När jag träffade min man så fick jag hans föräldrar och hans syskon med "på köpet". Jag var trevlig, lärde känna dom, bjöd regelbundet in till middag, födelsedagsfirande etc. Jag kom ihåg deras födelsedagar och grattade. Även om de gjort något speciellt, fått nytt jobb, körkort etc.

    Det liksom ingår. Jag hade såklart kunnat ställa mig med armarna i kors och sagt att jag bryr mig inte ett vitten om din morsa och dina syskon, jag känner tillräckligt med folk redan!

    Men jag bryr mig ju om min man. Jag bryr mig om de som han bryr sig om. Dessutom vill jag inte försvåra relationerna med hans sida genom att börja bete mig illa. Självklart behöver man inte bli bästa kompisar, men vara trevlig, uppmärksam, visa att man kommer ihåg saker kring dom etc är väl något minimum.

    Sedan är saken såklart en annan om det skulle vara så att någon på hans sida är på gränsen till outhärdlig. Då får man backa, endast ses när alla är tillsammans och sällan. TS vet förhoppningsvis själv om det är så att hon kan ha gjort något eller inte. Hennes man borde isåfall veta mer, eller kunna fråga kring det.


  • Anonym (Svägerska)

    Han säger att jag ska strunta i henne och inte ta åt mig!


    Anonym (Malin) skrev 2021-10-24 21:42:54 följande:

    Vad säger din man om detta att hon ogillar dig såpass mycket att det spiller över på era barn? Ni måste ju ha diskuterat detta?


  • Anonym (Svägerska)

    Vi är långt ifrån främlingar så är inte där skon klämmer. Haft många djupa samtal med varandra. Hon har tre barn med tre olika män, så hon har lätt att skapa nya relationer. Blev ju relevant att nämna det nu. Och nej, jag har aldrig dömt henne för det. Alla tre pappor är fina människor.


    Anonym (E) skrev 2021-10-24 21:45:57 följande:

    Klart man kan säga det. Alla känner inte det där sociala tvånget att vara trevliga mot främlingar. Alla tänker inte som du gör heller.


  • Anonym (Svägerska)

    Precis. Jag är ju inte värst utsatt uppenbarligen. Men vad gör man enligt dig då?


    Anonym (Malin) skrev 2021-10-24 22:05:28 följande:

    Så för att sammanfatta: Hon ignorerar dig tydligt när ni ses, men lägger gärna till dina vänner på sociala medier. Hon är även otrevlig mot era barn och ignorerar dom med. Hon är ännu värre mot den andra broderns fru.

    Och ni alla tassar på tå kring denna kvinna? Varför?


Svar på tråden Svägerskan :(