Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vad tänker egentligen föräldrar?!

    PH76 skrev 2021-10-21 08:41:57 följande:

    Låter jobbigt och irriterande, jag har inte hört något liknande i mina barns skola. Vi hade föräldramöte förra veckan för killen i 3an och de största klagomålen var att det inte var tillräckligt med läxor eller lite för lätt.

    - Varför har de inte läxor i engelska, till exempel glosor?
    - Gör det att få svårare tal i NOMP läxan?
    - Har skolan slutat att lära ut skrivstil eller i alla fall bra handstil? Kan ni lägga till övningsstenciler som läxor?

    Osv, dessa var bara ett uttrag.


    Men sånt är väl ändå inte ovanligt på ett föräldramöte? Och jag tycker att de tre frågorna ändå verkade rimliga? Att man åtminstone frågar, menar jag. Inte att ni måste göra så som föräldrarna tycker. 
  • AndreaBD

    Jo, jag har också varit med om en del på 20 år som lärare. Dock har jag inte jobbat i vanlig skola dem senaste åren. Jobbar bara med NPF-barn nu. Där vet jag åtminstone att de behöver hjälp. ;)

  • AndreaBD
    PH76 skrev 2021-10-21 18:09:17 följande:
    Jag är inte lärare utan förälder. Nej det är valida frågor, jag menar bara att det var sådana frågor som kom upp under föräldramötet, istället för sådana topics som TS tog upp.
    Okej. Jo, jag tyckte också att det var rimliga frågor.
  • AndreaBD
    Anonym (Jenny) skrev 2021-10-22 06:13:05 följande:
    Jag vet inte om jag kvalar in här, men de gånger jag har bett mina barns lärare om något så har de varit betydligt mer hjälpsamma och tillmötesgående än jag trodde var möjligt. 

    Vi får inte gå in i skolan längre pga pandemin, vilket gör att vi föräldrar inte kan kolla igenom hyllan med borttappade kläder och saker längre. När dottern (9 år) tappade bort sin jacka, så fick min förfrågan via sms läraren att följa med henne dit och hjälpa henne i 20 minuter med att leta reda på den. 
    När jag frågade sonens lärare när jag tyckte att sonen (då 10 år) inte förstod något i matten förra året, så gick han igenom det igen med sonen och skickade hem en bunte problem att jobba med hemma. Läraren följde dessutom på eget initiativ upp och kollade av att han kände sig säker på det hela.

    Alltså, väldigt, väldigt tjänstvilliga lärare som gjorde mer än jag någonsin skulle ha "krävt". Kanske är det så att det finns lärare som sätter en omöjlig standard? 

    En annan tanke är kanske att dessa föräldrar ser sig själv som engagerade och detta är något som skolan ofta säger sig uppmuntra. 

    Frågor till dig är hur du arbetar med att få självständiga och ansvarstagande elever samt vad du gör för att styra föräldrarnas engagemang dit du vill?
    Ja, så kan det ju mycket väl vara. Om läraren hinner, om det funkar, så gör man ju gärna det. Men om det sedan skulle komma 10 stycken till och kräva att deras barn också ska ha hjälp med si eller så (trots att det inte är så viktigt där och bara för att de också vill ha det som andra får), då blir det ju lite hopplöst. Så länge alla föräldrar tar det lite rimligt och lagom och inte kräver saker bara för kräva något, så är det ju inga problem
  • AndreaBD
    Alexi skrev 2021-10-23 07:10:34 följande:

    Fast detta med kontakt. Jag som föräldrar skickar mejl den tid det passar mig och så förväntar jag mig att läraren eller vem det nu än är läser och hanterar mejlet på den tid det passar hen. 

    Jag ringer extremt sällan folk för då kan jag ju riskera att störa. Men det är inget konstigt att mejla kl 22 en fredagskväll om det var då jag råkade ha tid. 


    Det verkar väl vara en bra idé. Jag kollar inte min jobbmail på kvällarna ändå. :) 
Svar på tråden Vad tänker egentligen föräldrar?!