Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Hur fick ni arbete efter er examen?

    Jag har en relativt svår bransch att komma in i med en rätt bred utbildning.

    Tog mig ett tag att få jobb och gick via några tidsbegränsade anställningar (samt en period med okvalificerat arbete). Inte mycket utrymme för spontanansökningar utan det mesta skedde genom att söka utannonserade jobb och vara öppen för olika alternativ. Genom praktik, exjobb och ideella engagemang kan man dock knyta värdefulla kontakter.

    Så småningom skapade jag mig en specifik inriktning och har idag ett drömjobb inom detta. Som nyanställd och hyfsat nyexad kan man aldrig allt utan är rätt grön. Känns tungt för mig men fullt accepterat på mina arbetsplatser.

    Varken utbildningen eller tjänsterna har gett nån status. Dels kanske fel ämnesområde, dels är i princip alla högskoleutbildade. Idag har jag en experttjänst där min sakkunskap värderas och ledarskap accepteras, men som person har jag varken högre eller lägre status. Ju högre kompetenskrav desto mer värderar arbetsgivaren varje person upplever jag: hälsa, arbetsmiljö, frihet och vardagspussel blir viktigare och man slutar se personal som "slit och släng" som i vissa andra branscher.

Svar på tråden Hur fick ni arbete efter er examen?