• New  Dawn

    Kris i äktenskapet men jag lider mest av att vi inte ligger...

    Tycker det här spretar åt många håll. Jag undrar om du verkligen lyssnar på honom. Han tyckte ju att du drog dig undan och "var svår". Uppenbarligen sårade du honom dessutom när du träffade en kille och "gjorde något som inte var oskyldigt", vilket du sedan mest viftar bort. Du var otrogen på något sätt i hans ögon. Det var antagligen ett svek. Du beskriver att det var efter det han började vara borta. Reflekterade du någon gång över hur han mådde?

    Nu har DU bestämt att ni ska bo i från varandra. Jag tycker det låter lite oroväckande när du beskriver att du ville ha sex med honom och då påpeka att "det är saker han kommer att förlora om han lämnar" . Lite som maktmedel.

    Ja, det är ju uppenbarligen så att han behöver ta större ansvar för barnen, men med tanke på allt som du uttrycker här. Du har gett honom en diagnos (Är du läkare) verka du "veta bäst". Du kanske behöver ge honom utrymme att vara delaktig. Kanske behöver han vara ensam med barnet på BUP. Kanske behöver ni båda se varandra mer. Lyssna. Känns inte som detta handlar om sex, ändå är det just det du använder som rubrik, vilket också känns lite märkligt..


    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Vittran skrev 2021-11-17 11:15:06 följande:

    Uppdatering. Tack för engagemang. När jag tog upp separation, eller snarare att vi skulle vara ifrån varandra 1-2 nätter i veckan, så var det inte menat som ett hot i den bemärkelsen. Jag funderade ärligt på om det var det som behövde o jag kände att ska han vara ifrån oss/vara ifred så ska det vara på mina villkor också.

    Nu är inte det aktuellt. Vi har suttit ner o pratat ut. Vi har funderat på parterapi som någrå var inne på, men i nuläget finns varken tiden eller möjligheten, det är verkligen extremt mycket med barnen, speciellt ett utav barnen där vi har insats från BUP då barnet är hemmasittare. Alla tre barnen har anpassad studiegång och jag är den som kör markarbetet så att säga. Dessutom ska sova påbörja en utredning efter att skolan gjort soc anmälan pga att ett utav barnen inte vill vara i skolan. Vill inte gå in på detta egentligen, men jag vill förklara varför det är extra påfrestningar på äktenskapet just nu o varför vi inte kan börja med parterapi nu på direkten.

    Någon skrev att jag tar mig rätten att "tillskriva" diagnos på min man, riktigt så är det inte. Vad jag menar är att han har, enligt mig o människor runtomkring oss, starka drag av ast o hans svårigheter liknar väldigt starkt ast. Har flera barn med diagnosen, har vänner med den osv.

    Alla som har en familjemedlem med npf och/eller själv har npf, vet vilka utmaningar det kan innebära i vardagen. Speciellt om man då är flera i en familj med olika npf så kan det krocka en hel del å så, framförallt om dessutom en förälder har sina egenheter. Men såklart så märker man också av hans uppväxt med en mycket kritiserande far som varken fanns där känslomässigt eller speciellt mycket fysiskt under uppväxten.

    Hur som helst så älskar vi varandra väldigt starkt. Vi har en otroligt stark sammanhållning, vi är väldigt kärleksfulla och vi har ett fint samliv.

    Jag har själv diagnoser och är har dessutom ett enormt sexbehov. Sex för mig kan lindra ångest och får mig på andra tankar. Det gynnar relationen osv. Så inget konstigt att jag saknar sex när det är krisigt, det är en så stor del i mitt liv o en viktig del i vårat äktenskap. Men när vi är som mest arga o ledsna på varandra, jag är besviken på honom, så har även jag svårt att närma mig/vilja vara nära


    Ni verkar båda/alla ha väldigt stora problem som inte går att komma någonstans med utan en mer komplex bild och med proffesionell hjälp.

    Jag kan inte låta bli att reagera på att du skriver att "en förälder har sina egenheter".

    Jag uppfattar det som att du lägger väldigt mycket skuld på din man. Själv har du "diagnoser". Men de är tydligen inte "egenheter".

    Ni behöver nog prioritera den där terapin.
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (Oj) skrev 2021-11-19 14:50:37 följande:

    "Jag gjorde saker som jag ångrade och la ner det efter bara nån vecka. Det var behövligt just då men samtidigt väldigt dumt o fel". Vad gjorde du? Rätt förståeligt att han drar sig undan om du exempelvis var otrogen? 


    Hon gjorde något "dumt" med en kille "som inte var oskyldigt"....
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
Svar på tråden Kris i äktenskapet men jag lider mest av att vi inte ligger...