• Anonym (S)

    Han hotar att göra slut - är detta rimligt?

    Snälla hjälp. Är så ledsen och känner mig så otillräcklig just nu. Ska försöka fatta mig kort.

    Jag och en man träffades för ett par år sedan. Vi har långdistansförhållande då vi bor ungefär 30 mil från varandra. Vi har aldrig kunnat flytta ihop då vi har barn i samma åldrar på varsin ort.

    Pga svårigheter i hans jobb med tider och så och jag har haft mer flexibilitet i mitt jobb har jag pendlat till honom hyfsat ofta med tåg. Som mest en gång i veckan.

    Jag blev oplanerat med barn och vi behöll barnet som föddes nu för ett par månader sedan. Jag har nu inte samma möjligheter att åka till honom. Dels sover bebisen knappt, dels har jag två andra barn sedan tidigare, sedan har jag inte ekonomin nu när jag är föräldraledig. Är ju helt själv med lilla barnet så allt faller ju på mig med vakennätter osv.

    Jag tar med barnen till honom ibland men de är trötta på att pendla (vill mest va hemma o ta det lugnt) och det är en lång väg att åka med tre barn varav ett spädbarn.

    Nu till problemet. Det känns som att han inte alls förstår mig när jag förklarar att jag inget hellre vill än att åka till honom och spendera tid med honom - min underbara partner och pappan till vår nya bebis - men att orken inte finns där och framförallt inte pengarna (klarar oss knappt). Kostar flera hundra per resa (~800-900kr tur och retur per gång). Han bidrar typ aldrig då han också har dålig ekonomi.

    Har hälsat på där två gånger senaste åtta veckorna (första veckan var vi tillsammans på bb) och vi har då stannat i några dagar. Han hjälper då inte till speciellt mycket heller med avlastning.

    Jag vill vara flexibel med tider vi ska ses på på ett annat sätt och har svårigheter att planera exakta dagar då jag inte vet hur vi mår från dag till dag beroende på om bebis sovit på natten innan. Orkar helt enkelt inte med att gå upp på morgonen efter en sömnlös natt (eller kvällen innan då man är helt slut efter en lång dag med barnen) och packa för tre barn och stuva in i en barnvagn och göra en resa som bokstavligt talat kräver fem byten med div bussar och tåg med gnälliga barn flera timmar i sträck.

    När han pressar på om en dag och jag är för trött blir han grinig/arg/besviken/ledsen och säger att *detta inte funkar* och hotar med att göra slut. Han gnäller om hur besvikna hans föräldrar blir att vi inte kan ses och hur han ställt in sig på att ses. Är detta rimligt från hans sida? Hur kan jag få honom att förstå min situation?

  • Svar på tråden Han hotar att göra slut - är detta rimligt?
  • Anonym (S)
    Fjäril kär skrev 2021-11-14 10:18:54 följande:

    Jag hoppas du begär underhåll för barnet?


    Nej alltså jag gör inte det. Han har inte ekonomin till det
  • Anonym (S)
    Anonym (Nä) skrev 2021-11-14 10:12:06 följande:

    Nej det är inte rimligt.

    Varför tror han det? Är han lite dum i huvudet?

    Självklart är det lättare för honom att själv planera in en dag då han reser till er. På riktigt: har han någon form av hjärnskada?

    Låt han göra slut då. Eller ändå hellre: dumpa honom. Han tillför ju inget. Någon "underbar partner och pappa" ser jag inte där.


    Det är så att han jobbar varannan helg. Han har skrivit på ett avtal sedan tidigare som går ut nästa år (redan innan vi blev tillsammans) och där ingår att han jobbar varannan helg. Ofta blir det mer och sedan har har sina barn varannan helg också och vi bor så otroligt trångt så nog varit jag som faktiskt dragit mig mest från att de skulle vara hos mig. Skulle typ inte funka.

    Jag känner mig bara så jäkla pressad av honom att allt måste ske nu idag typ att jag ska åka dit hela tiden och att han saknar barnet osv vilket jag förstår men ja... och jag vet att jag kommer att skylla på mig själv när det tar slut. För att jag borde ha åkt mer, borde ansträngt mig mer. Men orken och pengarna finns inte där
  • Anonym (S)
    Anonym (Matilda) skrev 2021-11-14 10:24:14 följande:

    Förlåt mig men är detta ingenting ni diskuterade när du blev gravid? Det borde ni väl ha förstått att en ansträngd situation givetvis blir ännu svårare med ännu ett barn? Och varför har ni inte diskuterat lösningar?

    Om barnets farmor och övrig släkt vill ha en relation med dig och barnet kan dom väl hjälpa till så det är möjligt? Eller är du för stolt att räcka ut en hand och be om hjälp?


    Jaa precis. Det var så att jag blev väldigt oplanerat gravid och faktiskt inte klarade av att genomgå en abort. Vet det låter väldigt dumt men klarade inte av det verkligen.

    Hade bokat tid och allting men det ville sig inte när jag väl var på plats. Klarar situationen om jag följer budgeten men finns inga utrymmen för resor.

    Har ingen egen relation med farmorn så och ja jag kan känna det är lite pinsamt att be om ekonomisk hjälp, lite som du säger *hade ni inte planerat för detta*...
  • Anonym (S)
    Tow2Mater skrev 2021-11-14 14:54:48 följande:

    Fem byten betyder 6 olika transporter for att komma 30 mil. Ar Sveriges kommunikationer utom all kritik, eller finns det andra problem här.


    Men det är verkligen så. Jag bor i ett område i Stockholm. Behöver först ta två bussar sen tunnelbanan till city. Efter det är det byte längs vägen (i en annan stad) tills man kommer fram till hans stad. Det är alltid timslånga förseningar, svårt med sittplats, avstängda toaletter, dyra biljetter osv. Trafiken funkar inte i detta land. Sj strular alltid maximalt. Varje gång. Det är ett heldagsprojekt att ta sig dit och hem.

    Naturligtvis finns det många personliga problem också i detta när det kommer till ekonomi och kommunikation.
  • Anonym (S)
    Anonym (Saxen) skrev 2021-11-14 11:19:44 följande:

    Så nu blev det farmor som ska betala? För att hennes son med fjälla inte har vare sig förmåga att planera eller förstånd att se konsekvenser?

    Övrig släkt bryr sig nog inte

    [quote=81489109][quote-nick]

    Nej det är vårat ansvar såklart.

    Anonym (Laura) skrev 2021-11-14 11:49:04 följande:[/quote-nick]Fixa så att du får underhåll! Kan han inte betala löser FK att barnet ändå får det hen har rätt till. Sen får han väl, precis som många andra sagt, faktiskt åka till er nån gång? Vill han så går det att lösa. Förstår inte heller hur du har betalat hela resan förut, då han helt klart borde ha bidragit med en slant för att han skulle kunna träffa dig och hans barn.

    För som det är just nu, hur underbar är han egentligen när han inte tar hand om barnet när ni ses, inte bidrar ekonomiskt och bara verkar klaga och ställa ultimatum på att du, som gör allt, gör för lite? 

    Även om barnet inte var planerat, vad har ni för planer nu för framtiden? Var planen att fortsätta bo isär och ta fem bussar/tåg lite då och då för umgänge? Det låter som att ni fortfarande tar allt som det kommer, även fastän ni hade flera månader innan barnet föddes att lägga upp en plan för hur ni skulle kunna vara föräldrar och bo på olika orter.


    det jag gjorde var att lägga upp en budget innan barnet kom och la undan pengar.

    Planen är att skaffa bil för mig men avstår just nu pga ekonomiska skäl. Kostar mig mer att ha bil just nu än detta gör. Men det är inte hållbart. Vet ej hur vi ska lösa det för kan inte flytta ifrån mina barn och deras pappa skulle inte gå med på att de flyttar och inte heller hans barns mamma såklart.
  • Anonym (S)
    Tow2Mater skrev 2021-11-14 14:50:21 följande:

    Du kan inte spendera varanna vecka där med bebisen när dina storre barn är med sin pappa och du är fl-ledig?

    Naturligvis ska ni ju dela på resekostnaderna.


    Jo, har gjort så vid ett par tillfällen. Tagit med yngsta dock för hon har inte rätt till så många timmar på förskola nu i och med att jag är föräldraledig. Så blir jag som tar henne hela tiden på veckorna i princip. Äldsta går ju i skolan. Vill ju försöka minska pendlandet.
  • Anonym (S)
    Fjäril kär skrev 2021-11-14 16:21:21 följande:

    Varför skulle han behöva ta med sina barn om han flyttar? Han har ju dom bara varannan helg. Han har rätt att flytta precis vart han vill. Det behöver han inte sitt ex medgivande för.

    Det är enbart boendeföräldern som behöver godkännande av den andra föräldern att flytta barnen. Vet du inte det?


    Alltså han har dem varannan vecka
  • Anonym (S)
    Anonym (Teddy) skrev 2021-11-14 17:36:10 följande:

    Ja, ska du åka tåg tvärs över detta land så kan man absolut bli frustrerad. Det bästa du kan göra om du ska resa är att resa rakt norrut eller söderut. Ska du åt nåt annat håll bör du ha gott om tid och tålamod. Jag har släktingar lite kors och tvärs över landet och det som är enklast och snabbast för mig som bor på ostkusten är när jag hälsar på min släkting i Uppsala.


    Såå sant. När du säger det. Ja det är ju inte riktigt japansk standard när det kommer till infrastruktur i det här landet men priset verkar säga något annat :-P
  • Anonym (S)
    Anonym (Oj...) skrev 2021-11-14 22:45:52 följande:

    TS! Jag tror at vi är många som gärna skulle vilja ha svar på ovanstående frågor - hur kommer det sig att du effektivt undviker att svara på just de här frågorna?


    Saken är såhär att han står inte med som pappa till det här barnet någonstans hos några myndigheter osv. Och i och med att situationen ser ut som den gör, så vet jag inte om det är för det bästa att det förblir så också.
Svar på tråden Han hotar att göra slut - är detta rimligt?