Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    19977 skrev 2022-03-27 15:30:03 följande:

    #190 Anonym (F)


    Haha förstår dig!!! Jo men om du känner att du vill berätta för din familj tidigt så ska du göra det tycker jag, det gör ju inget om sambons familj får veta först senare sålänge inte din familj skvallrar innan ni själva hinner berätta hehe.

    Oj men vad jobbigt att du känt så nu! Kan det vara post pill syndrome? Verkar vara relativt vanligt att man får massa skumma symptom när man går av hormonerna och kroppen ska ställa om sig.
    jag har förstått att man kan få dessa symptom även ett halvår efter man gått av sitt preventivmedel, snart var det ett halvårsen jag tog ut min spiral så jag hoppas inte dessa symptom dyker upp för mig nu heller!

    Nej det är egentligen bara under 3 dagar som vi inte kommer ses alls, men det är dagarna precis innan ägglossning vilket suger haha!!! Men ja vi får satsa på att skapa en flicka en sisådär 4-5 dagar innan ÄL då haha! ;)


    Ja vi får se vad sambon säger men känns ju som att man har lite veto som gravid..

    Det låter verkligen som att det är det. Har varit med om liknande förut när jag slutade med preventivmedel för längesen pga att de inte funkade. Men har inte varit med om att mensen dröjt med att komma tillbaka och har iaf under de senaste 5 åren haft ägglossning så borde inte ta lång tid att återhämta mig. 

    Du lär nog vara safe om du inte känt något hittills :)

    Men dåså då finns det ändå en liten chans ;)

    Tänk, inte långt kvar alltså innan folk kanske plussar här i tråden. Har varit så intressant med just den här tråden att följa era tankar och planer innan allt satt igång och snart gäller det för många av oss :D
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-03-29 19:35:20 följande:
    Så spännande att det närmar sig för oss alla med försöken!!! Har någon här planerat in någon särskild ?ritual? för att främja försöken eller liknande hahaha?
    jag har bokat in frisörtid nu för att färga håret innan vi börjar försöka, känns som en milstolpe av nån anledning haha. Vill försöka undvika att färga håret sen, iaf under en tidig graviditet. Annars kommer jag inte göra något utöver det vanliga, dvs undvika koffein och värktabletter, inta kosttillskott och D-vitaminboost innan ÄL.
    Haha nä ingen speciell ritual. Jag tar multivitamin med folsyra + extra magnesium och zink men mest för min egen hälsa nu när man ska få mens igen. Har ju problem med både mensvärk och hormonell migrän som kommer komma tillbaka.

    Sen tar jag ÄL-test när jag tror att ÄL är på g och tagit tempen i ett par månader i förebyggande syfte eftersom jag INTE vill bli gravid den här månaden. Hade en ordentlig temp-dipp imorse och fick två starka streck på ÄL-testet så då känns det som att det mesta står rätt till i kroppen trots hormonkaoset tidigare den här månaden :) 

    Färgar inte håret ändå så det kommer jag inte göra, däremot har både jag och sambon sen 2 år tillbaka(?) slutat med deodorant med aluminium och fasar ut våra teflon-pannor. Även det är mycket för vår egen del men också sånt man hört kan påverka reproduktionssystemet. 

    Vi ska nog inte heller försöka "på riktigt" förrän i sommar men ska nog varken försöka eller inte försöka innan dess :D Men tar det sig inte inom typ 6 månader då kommer jag nog försöka boosta innan ÄL och verkligen försöka under ÄL. 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-03-30 17:56:23 följande:

    Okej men lite extra vitaminer är alltid bra! 


    ooohhh tempdip, det gillar vi! Vad skönt för dig, då verkar det ju absolut stå rätt till i kroppen ändå!

    Åh hur överlever ni med deo utan aluminium? Jag har sådana problem med det! Jag har köpt på mig sjukt mycket olika deodoranter utan aluminium det senaste halvåret för jag tänkte precis som du sluta med det. Men alltså SÅ FORT jag slutar använda mina gamla deos med aluminium så svettas jag som en gris under armhålorna. Har alltid haft problem med svettningar och speciellt från armhålorna, får lökringar jätteenkelt och det skäms jag väldigt mycket över så jag har endast tröjor i de färger (hehe typ svart) där man inte ser lökringar så tydligt? Så jag har gett upp detta precis nyligen, fick hem 2 deos utan alu för 2 veckorsedan men jag känner hur svetten tränger igenom på jobbet och känner doften konstant. Hört att det kan vara en invänjningsperiod men hur lång tid ska man behöva stå ut? :(


    Ja det är en vanesak, deodoranter utan aluminium hjälper inte så mycket mot själva svetten utan mer att man inte luktar. Så kan inte säga att jag hittat bästa deodoranten eller att det funkar 100%.

    Man får badda med papper under dagen ifall man svettats mycket. Jag jobbar ju en del hemifrån också så då är det inte så noga de dagarna. Men det blir ju såklart att man klär sig i lössittande plagg och i svart eller vitt men inte i grått :D Vilket var så jag redan brukade klä mig. Det hjälper ju att veta att det är bra för kroppen att undvika aluminium de dagarna man svettas lite extra haha...
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-04-02 08:01:45 följande:
    En liten oro från min sida är bara att min kille kommer känna sån press att han inte kommer lyckas komma i mig kring ägglossning, jag hoppas verkligen inte det blir så. Men det har hänt förr när han känt sig stressad. Det är dock ingenting jag har nämnt för honom för då tror jag att han skulle bli ännu mer stressad av att jag tror det hehe. Jag kommer inte heller säga när ägglossningen närmar sig, jag kommer bara ta eget initiativ till sex då och se till att vi prickar in några bra dagar innan/under ÄL.
    Har samma oro som dig, plus att vi har lite ombytta könsroller i vår relation. Jag är den med störst sexlust och som tar initiativ flest gånger. Sen är det 50/50 vem som kommer och förut har det ju inte spelat någon roll men nu kommer det att göra det. 

    Ser fram emot oskyddat och att inte behöva oroa sig, men inte produktions-sexet som känns ganska oundvikligt om det inte tar sig på de första försöken. Tänk så mycket man oroat sig för att man kan bli gravid så lätt när man inte försöker och kör oskyddat och sen när man försöker ja då är det plötsligt några dagar eller till och med timmar när det gäller :O
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-04-06 18:36:51 följande:

    Välkommen hit! Hoppas mensen kommer tillbaka snart, har du planer på att sluta amma inom snar framtid?

    och?
    HALLÅ HÖRNI! Idag kom min mens, så, nu hoppas jag innerligt att detta är sista mensen på sisådär ett år eller så. Har inte aaaaalls höga förväntningar på detta första försök hahaha?. Enligt mina beräkningar skulle BF bli 11-15 januari om det tar sig denna månaden. Högst troligtvis blir det ju inte så haha men drömma är jag bra på iaf.


    Heja! Hoppas det blir sista mensen :D Och hoppas du hänger kvar här också oavsett hur det går! 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-04-07 16:48:28 följande:
    Hihi så kul att alla här är så exalterade! Jaaa jag tänker hänga kvar här oavsett vad, är inne och kikar i tråden varje dag ifall någon har uppdaterat, läser allt som skrivs även fast jag inte alltid svarar (vilket typ alltid beror på att citat-funktionen på Familjeliv har slutat fungera hehe) men min magkänsla säger att denna resa nog kan ta ett tag, så det blir väl inget plus denna månaden haha men kommer uppdatera er såfort jag får plus eller mens iallafall! Skrattande
    Ja men det är så kul nu när vi ändå följt varandra i våra tankar och förberedelser sen årsskiftet. 

    Gillar också dynamiken i den här tråden just för att barn 2023 är ett så vagt mål. Det kan ju betyda både BF jan 2023 och dec 2023. Vissa vet exakt när de ska starta, andra (typ jag :D) velar fortfarande när, andra håller på att övertala sin partner och vissa behöver hjälp på traven. Är intressant med så olika perspektiv. 

    Sen får vi följas åt i våra upp och nedgångar och hoppas på det bästa helt enkelt :)

    Kikar också in tråden typ varje dag, men inte alltid jag har tiden/ron att svara. Men jag läser och lajkar ibland. 
  • Anonym (F)
    millionvoices skrev 2022-04-08 14:59:22 följande:

    Hoppar in här! Tog nyss ut min spiral och hoppas på bebis 2023 :)


    Välkommen! En till som haft spiral! Vilken sort var det? :) 

    Tog också ut min spiral nyligen och väntar på mens den 14/4.  
  • Anonym (F)
    millionvoices skrev 2022-04-09 21:18:30 följande:
    Hade Mirena! Vad hade du?

    tog ut en spiral förut och blev gravid efter 1 månad. Hoppas det blir så denna gång :)
    Yes den hade jag med :)

    Ah då gick det snabbt alltså. Det har varit min uppfattning eftersom jag antar att många fortfarande har ägglossning när man har Mirena. 
  • Anonym (F)
    Anonym (S.A) skrev 2022-04-10 12:00:16 följande:

    Någon här som använder Natural Cycles för att tracka er menscykel och hitta era mest fertila dagar? Är det värt att lägga pengar på eller kan man lika gärna tracka via ngn gratisapp eller kanske rent av i en helt vanlig hederlig kalender?

    Har läst runt en massa efter lite tips här i tråden och tänker att jag skulle vilja börja tempa för att lära mig hur mina cykler fungerar och öka chansen att "pricka rätt" lite snabbare. Har tidigare alltid fått höra att exempelvis NC bara är hittepå och inte fungerar men har tänkt om nu.


    Har aldrig använt NC men jag skulle nog säga att det inte är värt att lägga pengarna på. Inte för att det är hittepå, men för att du redan har tillgång till allt gratis/billigt bara du är villig att ha koll på din kropp och läsa på lite.

    Sen har jag läst lite om man behöver en termometer med 2 decimaler eller inte eftersom jag har en med bara en decimal. Men för mig har det absolut inte varit något problem att bara ha en decimal när min temperatur varierar mellan 36,1-37,0 och eftersom temperaturen måste stiga 0,3-0,6 grader vid ägglossning så har man ändå inget behov av att veta om temperaturen steg 0,35 grader eller 0,65. Det är som att ha en stegräknare, det spelar ingen roll om en sorts stegräknare mäter 50 steg mer/mindre än en annan sort när du egentligen bara vill veta om du gått närmare 2000 steg eller 5000 på en dag :)

    Jag använder mig av appen Flo mestadels för att ha någonstans att logga temperatur och symptom på och så skriver den när ägglossningen har/borde ha varit. När jag misstänker att jag har ägglossning så har jag tagit ett ägglossningstest mest för att bekräfta det jag trott. Men det i samband med att kolla att temp ökar och ha koll på sekret. 
  • Anonym (F)
    Skufsan skrev 2022-04-12 12:34:01 följande:

    Ni som använder er av Read Your Body eller annan liknande app där man lägger till skiljelinjen manuellt. Hur resonerar ni när ni lägger till linjen? Jag har lärt mig att välja den högsta tempen av de 6 lägsta under lutealfasen, men bara hittat information om detta på ett ställe så har inte så mycket att gå på. Någon som gått utbildning av justisse eller annan metod av fertilitetsförståelse som vet? 


    Antar att du menar cover line? Försökte också googla massa på det förut men det mesta man hittar är i Fahrenheit och dåligt beskrivet. Men tyckte den här videon förklarade det så man fattar: 



    Sen råkar min cover line vara min lägsta temp plus min högsta temp delat på 2. Vet inte om man "får" räkna så men det stämmer för mig :D 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023