Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Jojjans skrev 2022-07-01 13:09:47 följande:
    Om du inte vill köpa digitalt så skulle jag absolut ha köpt ett testa tidigt. Det blir stor Skillnad mot vanliga test om det är tidigt i graviditeten. Och grattis!!
    Skulle köpt ett idag men tydligen såldes de bara online på det apoteket jag var på idag så det blev inget :/ Får hålla mig till mina testa ofta ett tag till. Åker nämligen iväg till landet med familjen imorn och vill veta om vi ska berätta, men då vill jag vara säker först hehe. Tack! :) 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-07-01 19:15:44 följande:

    ÅH stort grattis hörni!!!! När har ni BF då tror ni? Så himla roligt. Stort lycka till!!!

    Det var samma för mig med att jag inte hade några gravidsymptom, men månaden innan när det inte tog sig så kände jag massor haha?

    En annan sak har varit att mina stickor från RFSU har visat svagt med morgonkiss jämfört med mitt kvällskiss som visat betydligt starkare test. fast alla säger ju att det ska vara tvärtom. Så testa ta ett test nu ikväll om du lyckats hålla dig i ett par timmar.


    Tack! :) Lutar åt den 10e mars för min del. Lite klurigt att räkna ut med min korta lutealfas på 10 dagar, vill ju räkna datum från befruktning och inte från första mensdagen. 


    Ja så spännande att det stämmer in på fler! 


    Hm kanske ska ta ett test då ikväll bara för att. Och sen ett imorgon. Kommer nog inte orka ha med mig test på semestern ändå så lika bra att testa klart nu haha. 


    Blir det plus ikväll/imorn uppdaterar jag BIM-listan ;)

    Har förresten börjat få lite halsbränna idag? Känns lite tidigt men verkar som att det finns fler som har det som symtom. 

  • Anonym (F)

    Gjorde ett test igår kväll med RFSU testa ofta och ja strecket var starkare. Så nu såg sambon strecket med :D Men imorse var det ett svagt streck igen men tror inte det var lika koncentrerat kiss. Så jag skriver in att jag plussat så får jag väl ta bort det sen haha.

    Tror fortfarande inte på att jag är gravid och vi vågar inte fira något. Det vågar man kanske inte förrän man har två starka röda streck? Eller när man ser ultraljudet? Eller håller i bebisen?  



    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet) PLUSSAT
    27/6 F (2:a "försöket", 1:a barnet) PLUSSAT
    30/6 aprildag (2:a försöket, 2:a barnet) PLUSSAT
    3/7 Locoz (2:a försöket, 1a barnet) 
    7/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet)
    7/7 Barbrastreisand (1a försök, 2a barnet)
    23/7 amandakollb (2a försöket, 2a barnet
    27/7 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)

  • Anonym (F)
    Jojjans skrev 2022-07-02 17:20:48 följande:
    Vi har firat direkt vid två sträck oavsett hur svaga, men kanske inte firat så stort. Men efter KUB har det börjat kännas på riktigt över huvud taget. Men den här gången vet jag inte. Vi har en förlust efter KUB, och en förlust efter RUL, så det kommer vara svårt att våga tro att det kommer komma en bebis. Kanske får man ta varje tillfälle att fira då för säkerhets skull. Det värsta som kan hända är att man varit glad en extra gång. 
    Det är ändå en fin inställning, att ha varit glad en extra gång :)  Låter fruktansvärt att inte ens KUB/RUL ger en en garanti att allt kommer gå vägen, man vill ju bara gå in i bebis-bubblan och ordna allt tills den kommer. Tycker du ska följa ditt egna råd att fira varje steg så ska jag försöka med <3
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-07-03 08:22:59 följande:
    Åh men grattis!!!! Förstår din känsla med osäkerheten. Man vågar ju inte tro på det, särskilt inte om man inte har symptom. Jag är fortfarande skeptisk trots att det gått en månad sedan jag plussade nu. Man fattar det nog inte förrän barnet flyttar hemifrån haha! Jag har berättat för nästan alla i min närhet nu, och varje gång så känns det som att jag ljuger så jag måste tillägga ?alltså jag TROR att jag är gravid men jag är lite osäker för jag känner ingenting? haha.

    Lustigt att ditt kvällstest också blev starkare precis som för mig! men ett hett tips är att sluta testa nu, man blir bara så himla orolig om testen blir svagare vid något tillfälle, eller ännu värre om man testar med Clearblue digital och veckorna inte tickar upp som man förväntat sig? men tror det är väldigt varierande beroende på hur koncentrerat urinet är och det behöver faktiskt inte vara ?bäst? på morgonen enligt min erfarenhet.

    Tack! :) Nä förstår att det är svårt att ta in när man inte har några symptom och inget syns. Haha ja det blir väl när barnen flyttar hemifrån och man bara jahopp vad var det som precis hände? 


    Jag velar om jag ska berätta för bara mamma idag, kommer storböla om jag gör det så att hon kommer bli orolig för att jag inte vill ha en bebis haha. Blir tårögd bara av tanken att berätta för henne. Igår sprutade tårarna när jag berättade för min sambo att det var perfekt att jag plussade nu till sommaren för att det var så fint ute nu. Så ja, även om jag brukar ha lätt till gråt annars så märks det att det är en hel del hormoner i kroppen ;) 

    Kommer nog också lägga in en stor disclaimer att jag TROR att jag är gravid och OM allt går bra. 


    Ja jag borde sluta testa. Blev alldeles kallsvettig när jag tog ett test i smyg imorse och inget andra streck dök upp, men sen kom det fram efter en stund. Vill ju ha två starka så att jag inte berättar för familjen i ?onödan?.  

  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-07-04 09:05:19 följande:

    Ahh jag förstår absolut! Bra synpunkt. Tänkte om det var något som jag missat med de digitala. 


    Har du berättat för familj? <3


    Ja nu har jag berättat för mina föräldrar :) Blev en del tårar från båda två, märks att de har längtat en hel del i hemlighet men aldrig sagt något till mig. Är ju första barnbarnet så blir ju lite extra speciellt. 


    Även om det känns lite skakigt att berätta så tidigt så är det skönt att de kan vara med i planeringen för vad jag kan äta och dricka nu och ta extra hänsyn om jag är trött eller mår illa. Och smått börja fantisera tillsammans om att vi kanske kommer ha en bebis på en filt här på lantstället nästa år. Och att det vore bra med en extra spjälsäng här osv :) 

  • Anonym (F)

    Hej gänget!

    Jag är tillbaka igen :) Tyvärr fick jag mensvärk igår morse och på eftermiddagen kom det bruna flytningar och slutligen blod på kvällen. Hade precis gått in i v6 men med en dålig känsla eftersom mina grav-test fortfarande var svaga. På ett sätt var det ?skönt? att det kom blod för fy vad nervös jag har varit hela min gravida vecka. Det tär verkligen på psyket att googla symptom och hela tiden känna efter. Missförstå mig rätt :) 

    Nu känner jag bara att jag ska blöda klart så kör vi på nytt försök igen direkt. Det som ändå är fint med det hela är att vi som innan varit nervösa över att skaffa barn för att det är ett så stort steg har blivit mycket mer säkra i att vi vill ha barn nu. Förhoppningsvis kommer ÄL om inte allt för länge.

  • Anonym (F)

    Kul att få uppdateringar från er som är gravida :)

    Tror jag precis passerat min första ÄL sen missfallet. Så konstig period det har varit, från att ha ?mens? men inte få använda tampong eller bada i början på juli. Läskigt ifall man skulle få en infektion liksom! 

    Har varit lite irriterad på min kille nu när vi skulle försöka igen. Eftersom det är semester med värme och allt så har jag slarvat med termometern och har inte tagit ÄL-test. Har bara haft koll på sekret, livmodertappen och humöret när man hatt tid. Men när vi väl haft tillfälle så har han varit för trött på! Så har blivit dissad två kvällar under mitt fertila fönster men en kväll fick vi till det. Så det blev bara ett försök denna månad med, men det funkade ju förra månaden så vi får se haha. 


    BIM 1/8, orkar inte uppdatera listan när jag är på mobilen men får lägga in det vid senare tillfälle. 

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-07-23 19:14:45 följande:
    Åh jag känner igen det där. Min sambo var också för trött under mitt fertila fönster den månaden det tog sig, trots att jag sa DET ÄR NU ELLER ALDRIG typ haha. Men jag lyckades ju få till ett fullbordat samlag dagen innan ÄL ändå och det räcker ju med ett samlag för att det ska bli något. Håller tummarna för att det tar sig för er nu!!!

    Jobbigt att inte få bada mitt i sommaren också?
    Haha ja så sjukt irriterande när det är så kort period det handlar om. Då är det bara att bita ihop :D 

    Det var inte så farligt att inte kunna bada eftersom jag bara badar när det är riktigt varmt ändå. Och i början av juli var det rätt lagom varmt ute. Värre var nog att vilja ha nära till en hyfsat fräsch toalett när man är på utflykter osv. 
  • Anonym (F)
    Blåbärsskogen skrev 2022-08-03 15:57:05 följande:

    Ville bara uppdatera lite!
    Var på VUL idag för att kika hur det ser ut. Gissa chocken då läkaren berättar att jag redan är i v. 8 (7+3) och man ser tydligt hur hjärtat slår. Enligt henne såg allting jättefint ut. 
    Är så glad, men har börjat sedan helgen må lite illa och vara otroligt trött. Men efter detta besked så känns det lite lättare att hantera Hjärta


    Åh vad kul att det har gått bra! Grattis :) Haha ja mår man dåligt för en bra sak så brukar det vara lättare att hantera ;) 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023