Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Härligt med ägglossning Blåbärsskogen!

    Jag har precis slutat ha mens och kommer alldeles strax ha mitt fertila fönster, hej kort menscykel! Och det lutar faktiskt åt att kanske göra ett halvhjärtat försök denna cykel :O 

    Hade ju en släng av pregnancy scare förra cykeln och inbillade mig att jag hade symptom som påminde om graviditetssymptom och kom på mig själv att tänka att det bara vore mysigt. Att det inte gjorde så mycket att jag inte kommer kunna dricka något nu i sommar. Låter som en supertönt nu att alkohol är en stor grej men ska hålla i min bästa väns möhippa och vill helst inte lägga för mycket energi på att låtsas dricka alkohol och hålla graviditeten hemlig. 

    Känner lite som du 19977 att man tänker att man är en sån som det tar sig på det första försöket. Så har stor respekt för att det kan hända direkt. Men samtidigt kan det ta flera försök och då måste man börja försöka någonstans. 

    Men vi får se, lägger till mig på BIM-listan om något händer :)

  • Anonym (F)

    Har ÄL-problem jag med haha :D

    Hade ju som sagt tänkt att smygstarta den här månaden. I söndags på CD10 får jag fertilt sekret, perfekt tänkte jag, nu är det igång. Brukar vänta till dagen efter fertilt sekret innan jag tar ett ÄL-test eftersom det oftast brukar bli negativt om jag tar det samma dag. Och med negativt menas en svag testlinje. 

    Men på CD11 och 12 har jag fått två supernegativa ÄL-tester. Bara ett streck och inte en skymt av ett andra streck. Jättekonstigt. Och det fertila sekretet var bara CD10.

    Nu är jag nojig över att min kropp hoppat över en ägglossning liksom. Har haft en superstressig vår men känns ju konstigt att min ägglossning försvinner först nu om det beror på stressen? Den kanske kommer senare, svårt att säga nu utan facit i hand...

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-05-17 16:46:45 följande:
    Jag vet egentligen inte hur det funkar med stressen, men min analys från egna menscykler är att stress har en direkt påverkan på nuvarande cykel och inte en ?släpande? effekt. Däremot så ska ju ?hälsan? för nuvarande menscykel påverka 3 cykler framåt enligt Jenny Koos så stressen kanske kan påverka framåt ändå såklart.

    Men det kan ju också vara så att du fick sekret CD10 i ett försök till ÄL men att det inte gått igenom, utan att ÄL förskjuts någon/några dagar och får en andra chans lite senare i cykeln bara?
    Ah får hoppas på att det bara är förskjutet :) 
  • Anonym (F)
    H0nd3ndär skrev 2022-05-17 21:07:07 följande:

    F - mina äl-test är alltid som svagast (i princip osynliga) precis innan de sticker i höjden. Så hade sett just det som ett bra tecken! Jag tolkar det som startgropen till den stora stegringen.


    Hm, spännande! Kanske är ett tecken på att det ska hända. Har ju läst att man kan få svagt utslag på ÄL-test under hela cykeln så vart så fundersam när det inte var något streck alls! Får uppdatera er om hur det går :)
  • Anonym (F)
    Uppdaterar listan också :D Har inte jättehöga förhoppningar den här månaden men vi får se helt enkelt. 

    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    14/5 202294 (1a försöket, 1a barnet)
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-05-18 17:46:06 följande:
    Hehe inga problem, tycker bara det ör kul att diskutera!

    Åh vad roligt med ÄL! Hm jag har precis tagit mina första ÄL-test den här veckan, måndag o tisdag kunde jag ana ett vääldigt svagt streck om jag verkligen försökte se ett haha. Men idag kunde jag tydligt se att ett streck kom fram även fast det var svagt. Jag tror väl ändå att man ska hinna se en stegring om man tar ett test varje dag innan ägglossningen, det borde väl inte va lika svagt hela tiden och sen pika på bara några få timmar som man lyckas missa att testa under? 

    Så tror man ska hinna se en stegring även fast man kanske missar den starkaste piken liksom. Men vet inte säkert, har aldrig testat innan men det är bara vad jag hört från andra bekanta. :)

    Jag har för säkerhets skull haft sex precis och har nu legat med rumpan i högläge en halvtimme hahaha, är så himla kissnödig så måste snart gå och låta de små liven rinna ut?
    Som jag har tolkat det så är det inte alla som prickar in peaken utan ser bara en stegring som försvinner. För mig har det varit att ena dagen är svag och dagen efter starkare än kontrollinjen nästan. Då har jag slutat testa så jag vet inte om det är starkt dagen efter också.

    Haha du kör verkligen hard core! Gör ju inget om man kissar, de starkaste spermierna ligger nog kvar ;) 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-05-18 21:49:22 följande:
    Ja så är det nog. :D men man borde ju som du säger åtminstone se en stegring iaf även fast man missar den tydliga peaken. Men har även hört att för vissa så visar ÄL-test aldrig positivt trots ÄL.

    Hehe är man desperat så är man xD Men du har nog rätt med att de starka simmarna borde ligga kvar, en stark en behöver väl inte curlas med tyngdkraften in i livmodern hahaha men det kan väl inte skada tänker jag.
    Haha jo såklart man gör ju vad man kan, men lät inte så najs att ligga där kissnödig :D

    Och uppdatering, fick ett andra streck på ÄL-testet idag :D Tog ett test igårkväll för att se om jag bara tog testet på fel tid av dygnet. Skymtade ett sjuuuuuuukt svagt streck, så svagt att det lika gärna hade kunnat vara inbillning. Imorse tänkte jag att det här är det sista jag tar för den här cykeln, ingen idé att slösa fler test. Och så dök strecket upp redan när jag lagt ner stickan :)

    Vi hade fullbordat samlag i tisdags så vi får se om det tar sig. Ärligt talat har jag inte jättemycket lust att försöka igen. Känner liksom inte att hormonerna är med mig denna cykel. Känner mig inte lika sensuell och fertil som man kan göra annars haha. Och har inte ont i livmodern, inga ömma bröst som jag annars brukar ha vid den här tiden av cykeln. Är redan sådär hormon-deppig man kan vara direkt efter en ägglossning. Märkligt. 
  • Anonym (F)
    amandakollb skrev 2022-05-19 09:53:36 följande:

    hur lång lutealfas har ni? :D när kan man börja ta gravtest? är på ÄL+12, det är för tidigt att testa nu va? 


    Jag har 10 dagar, så på gränsen till för kort. Alltså borde du kunna börja testa nu om det gått 12 dagar sen bekräftad ÄL :)
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-05-19 16:06:00 följande:
    Åh kul med ÄL! Förstår dig med att inte känna lust trots att det kanske är en lämplig dag idag. Jag ska hem och ta ett test nu som jag tror kommer visa positvt då jag såg en liten stegring igår. Men har typ 1,5h på oss att få till det nu när jag kommer hem från jobbet och sedan måste sambon åka och jobba. Känns inte så lustfyllt utan mer stressigt, så det blir nog inget idag tyvärr här heller.

    Märkligt att du känner dig luteal-fasdeppig redan! Brukar du ha ömma bröst och ont i livmodern vid ägglossning i vanliga fall?
    Oj ja 1,5h känns tight speciellt om en kanske är trött och hungrig och den andra kanske är lite stressad. Men förhoppningsvis har ni en till dag på er att försöka :)

    Aa det brukar jag, pirr i äggstockarna och lite som mensvärk när det är på gång. Och brösten kan antingen vara jätteömma eller så kan de bara kännas tunga och "i vägen" och att jag känner att jag verkligen måste ha på mig en mjuk bh så fort jag går upp ur sängen på morgonen. 
  • Anonym (F)
    amandakollb skrev 2022-05-19 16:15:42 följande:
    okej aah tempar och har fått bekräftad äl, men om jag kommer ihåg rätt från att ha tempat förut så har jag nog lite längre lutealfas så kommer nog vänta till lördag med att testa om inte mensen kommit! :) 
    Ah okej :) Låter bra, hoppas det tar sig!
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023