• AndreaBD

    Varför tar ni inte vaccinet?

    EpicF skrev 2022-01-11 12:29:12 följande:
    Vi är väldigt många som jobbar inom vården och som vet att vårdpersonal har gått på knäna långt innan pandemin pga att det inte finns resurser, pengar och personal. Vården har kollapsat för länge sedan men pandemin blev droppen och då uppmärksammades problemer. Men fortfarande så görs inget åt det.
    Kolla upp betydelsen av ordet "kollapsa"!  
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-11 17:09:30 följande:

    Helt klart inget som jag ifrågasatt, utan jag pratar om den extrema skillnaden före pandemin och under pandemin och dramatiskt ökad vårdskuld pga att personalen måste ta hand om annat.


    Och förstår inte varför epic vill prata om annat, än erkänna denna abnorma vårdskuld vi fått pga COVID-19.


    Sen kan man prata om vården före också, och dessa nedskärningar, dock kollaps är vi inte nära där.
    Vi har en del att arbeta på efter pandemin och den vårdskuld pandemin gett oss.


    Japp, det är oroande.
  • AndreaBD
    Anonym (L) skrev 2022-01-12 07:21:23 följande:

    Som vaccinerade bör vi endast se det som att vi har mindre risk att bli allvarligt sjuka. För att ta det säkra före det osäkra bör vi överhuvudtaget inte tro att vi inte smittar/smittar mindre, för vi vet inte exakt när effekten avtar osv.

    Därmed bör vi leva som om vi vore ovaccinerade i princip, ur smittspridningssynpunkt. Har vi ändå oturen att bli sjuka, blir vi sannolikt mindre sjuka och det kan vi ju vara glada för.


    Precis. Det var en vettig inställning. Glad
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-11 19:40:51 följande:

    ROLF = läkemedel och biverkningar.
    Och sen gör COVID-19 mer skada än vaccinen, och MÅNGFALT mer, då skadade postcovid är typ 50000, de med luktskador uppskattas till 300000, och sen döda på detta, men nu är det mest äldre som inte kan bilda antikroppar ovaccinerade som dör.

    Vad vi vet är att de svåra biverkningarna är få till antalet.
    Vad är det du vill ha sagt men inte klarar av att säga?


    Och dessutom är väl den vanligaste biverkningen att få lite ont i armen runt där man satte sprutan. Eller att känna sig hängig i en dag. Eller lite feber. Såna biverkningar räknar man väl med om man vaccinerar sig, oavsett mot vad? 
    Men jag tror de tas med där också förstås. Och det är VANLIGT. Så jag blir förvånad att det inte är fler. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-12 10:48:18 följande:
    Jag vet vad det ordet betyder och behöver inte kolla upp det. Jag jobbar också inom vården sedan flera år tillbaka och jag vet att pandemin inte själv har gjort att vården kollapsat.
    Vården HAR just INTE kollapsat än. Annars hade vi nog alla märkt det tydligt. 
  • AndreaBD
    Random Name skrev 2022-01-13 13:10:52 följande:

    Det som är trist i debatten är att antivaxxers inte sällan visar sig ha en betydligt mörkare och stolligare agenda. De flesta jag stött på har för eller senare låtit sig bli allt mer manipulerade och halkat djupt ner i ett konspirationsträsk som helt saknar gränser. Allt som hamnar i deras redan utstakade flöde hackar dom i sig villkorslöst och sprider det vidare som en manisk sektmedlem. Det är en mycket oroväckande utveckling.

    Snälla, alla som "bara" känner sig lite obekväma med vaccinet (alt är spruträdd) och helst avstår. Fine! Men STAY AWAY från alla dessa grupper på sociala medier. Sök inte bekräftelse eller support. Ni kommer tacka mig senare. Det finns en röd akademisk tråd i dessa grupper och det är sällan den högre skolan som opererar.

    Kom även ihåg att vaccinmotstånd inte är något nytt. Det har funnits sedan vaccinet introducerades på 1700-talet och teorierna som sprids med C-19 vaccinet är på inga sätt nya eller unika för det här viruset. 


    Du har helt rätt där! 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-14 11:44:42 följande:

    Jo, som patient så vill man ha patientsäkerhet och det är nått man bör kunna kräva tom.
    Sen kan man undra hur dessa klart sig igenom utbildningen och när de ignorerar vetenskaplig fakta på det sättet.

    När man är i en pandemi, får man tänka på mer än sig själv, egoism dödar.
    Och det är tack vare de ovaccinerade vi nu får restriktioner.


    Ja, och det handlar inte ens om personlig åsikt. Även om en vårdpersonal nu skulle ha den personliga åsikten att hen inte vill vaccinera sig, så har hen i alla fall inte rätt att låta - etiskt sett nu, det finns ju inga lagliga krav (än). 

    Om man jobbar med sjuka, sköra människor så ska man inte utsätta dem för risker (som skulle kunna undvikas). Sen får man ha vilka stolliga åsikter som helst, bara man inte agerar efter dessa om man jobbar inom vården. 
  • AndreaBD
    Anonym (Frida) skrev 2022-01-13 17:52:41 följande:
    För det första har du fel. Det är i majoriteten av inläggningarna ifråga om mycket annat än covid. För det andra glömmer nog många att personalen på sjukhusen också är människor med mänskliga rättigheter.
    Vad har du för belägg för det? Om de vore i sjukhus av andra skäl så skulle de inte räknas som covid.

    Och de får tycka vad de vill privat, men om de vill jobba i vården, så får de följa vissa regler. 
  • AndreaBD
    Anonym (Frida) skrev 2022-01-14 10:40:05 följande:
    Så du menar att jag som sjuksköterska ska behöva vaccinera mig med ett totalt jäkla värdelöst vaccin för att visa solidaritet? För vad? Nej tack. För att dra in mer pengar till den korrupta läkemedelsindustrin? Nej tack. Jag har arbetat under hela coronaepidemin och kan säga att detta är sjukt uppblåst.
    Om du säger så, så har du inte förstått vilken nytta vaccinet faktiskt gör. Vet du t.ex. att även om du får Omikron nu med lindrigt förlopp, så kan du sedan få Delta och den är farligare. Och det är mycket sannolikt att en lite förändrat variant av Delta kommer efter Omikron.  Om man är vaccinerat (tre sprutor alltså) så har man skydd mot tre eller fyra olika varianter. 

    Lyssnade precis på en presskonferens med dem tyska experterna. De säger att man ska vara skyddat mot svår sjukdom och död när det gäller ALLA hittills kända varianter med vaccination. Ovaccinerade däremot kan få dessa - förutom om de har haft en variant, så får de kanske inte just den igen. Eller så får de den igen, efter ett halvt år eller så. 
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-14 13:01:46 följande:
    Tack vare ovaccinerade vi har restriktioner? Nu snackar du i nattmössan. Har du fortfarande missat att vaccinet främst skyddar den enskilde individen mot allvarlig sjukdom och eventuell död och har minimal påverkan på själva smittspridningen? Hur har du lyckats missa detta? Du vaccinerar dig för att skydda dig själv, så det är främst av egoistiska beslut man vaccinerar sig, att värna om sig själv om man är rädd för att dö i covid. Vilket i sig är en överdriven rädsla då 99,8% överlever smittan alldeles utmärkt. Tillhör man ingen riskgrupp finns det i mina ögon ingen anledning att vaccinera sig. De som dör är 65+ eller tillhör riskgrupp. Det är mycket viktigare att belysa riskgrupper än att skrika att alla ska vaccinera sig oavsett ålder.

    Det hade varit en helt annan femma om vaccinet bromsade/stoppade själva smittspridningen men så ser det inte ut nu tyvärr.
    Det finns ju ingen logik alls i det du skriver.  Utan ovaccinerade skulle vi inte behöva ha restriktioner. Det säger inte bara de svenska experter utan det är man väldigt överens om i världen. 
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?