Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Tow2Mater skrev 2022-01-18 13:19:39 följande:
    Det är samma i varendra tråd (har slutat läsa). Med bob nu också i smeten låter det som en schitzofren som pratar med sig själv.
    Är det inte lite väl många otrevligheter idag? 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-01-18 13:30:32 följande:
    Min dag började just, så det var bara den första.
    Kanske tänker jag på igår, det är möjligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 22:40:37 följande:
    Jo tack, fullt medveten om diskussionens innehåll och att jag inte var saklig.. Det var medvetet då jag ej längre har intresse för denna diskussion. (det är lugnt, efter detta så ska jag inte fortsätta den. Ska inte infektera för mycket från själva trådens ämne..) Går ej att diskutera med fanatiska sektmedlemmar. (bla bla wääh ad hominem hit och dit kommer nog nu..) 

    Däremot så förnekade du inte att du och rasister använder samma sorts retorik. 
    Även i de fallen så säger statistik och fakta att oproportionerligt många invandrare döms för våldsbrott. Men påpekar man detta så blir det ett jävla liv direkt.

    Och ifall dina siffror stämmer att endast 13% är ovaccinerade (helt, dvs ingen spruta alls). Då borde dessa människor klassas som minoritet. Vilket betyder att ditt beteende, ditt hat och din fobi mot ovaccinerade människor borde klassas som hets mot folkgrupp..
    JAHA! Stackars ovaccinerade är en minoritet som förtjänar extra skydd? Ungefär som kriminella (de laglydiga är ju i majoritet), eller som veganer - ska vi andra anpassa oss till deras matvanor? 
  • AndreaBD
    Anonym (...) skrev 2022-01-19 09:55:20 följande:
    Då veganer inte behöver utstå samma hat som kriminella, invandrare eller ovaccinerade så är det ganska korkat inlägg från dig där.

    Fast min poäng är inte att ovaccinerade ska skyddas. Utan att invandrare, kriminella och speciellt kriminella invandrare INTE ska skyddas. Men idag så skyddas dessa grupper oerhört pga hat. Hat som nu ovaccinerade även får utstå.

    Man är inte en minoritetsgrupp som behöver skydd bara för att man är få, man är det för att skydda mot hat och förföljelse.
    Tycker man att ovaccinerade INTE är en sådan grupp så byt bara ut ordet "ovaccinerade" till "invandrare" så ser det väldigt hatiskt ut helt plötsligt, undrar varför.. 
    Jag vet att veganer inte var ett bra exempel, men jag ville ha ett exempel till. 

    Men du verkar inte ha förstått vad jag försökte säga. Ni är INTE diskriminerade, just för att ni själva har valt att ställa er utanför. Det är ett val. 

    Nej, invandrare kan just inte välja. De kan inte byta och säga att de vill vara svenskar istället. Så din jämförelse fungerar inte överhuvudtaget. Och inte heller din definition av minoritet. Man kan vara en minoritet som måste skyddas om det är något som man inte själv väljer. Eller om det är något man väljer, så måste det vara ett val som inte drabbar andra. Personliga val så som religion.
  • AndreaBD
    broderbob skrev 2022-01-19 13:49:26 följande:

    Jag rekommenderar varmt Dokument inifrån: Vaccinkrigarna på SVT play som är i 3 delar, gäller alla här inne,  kanske diskussionen om vaccinet kan bli mer nyanserad eller inte 
    Den tar upp betydelsen utav vaccinet  -  samt belyser Antivaxxrörelsen

    Mycket informativ och inte en så massa S'*****t propaganda som Antikvaxerna sprider och tillåts att sprida här på forumet, i form text och Youtube klipp.

    Nu finns inga länkar med endast upplysning till de som har intresse ämnet varför ni inte vaccinerar er ?, Antivaxxare och de som vaccinerar sig

    Väl mött
    broderbob


    Har sett den.
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-20 00:14:34 följande:
    Hälften av dina "riskpatienter" verkar bara ha högt blodtryck. Och det är något som de flesta människor över 50 eller över 60 har. Jag med. Om man medicinerar för det så har man ingen ökat risk. Det här är alltså ganska missvisande. Även diabetes.... jag menar, om det är medicinerat, under kontroll, så bör det inte vara någon större risk - skulle jag tro.
  • AndreaBD
    Anonym (J) skrev 2022-01-20 22:33:52 följande:

    Bara en antivaxxer kommer på / upprepar en sådan dålig jämförelse.


    Allvarligt? Då har du dålig läsförståelse. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-20 22:12:52 följande:
    "Jag vägrar ha vinterdäck på bilen för att:
    Det är min bil, mitt val, min frihet!
    Vinterdäckens effektivitet är inte bevisad(DEFINITIVT inte bevisa genom alla studier som är utförda av tillverkarna själva.)
    Min granne Fredrik var med om en olycka efter han satt på sina vinterdäck, och det är vinterdäckens fel att olyckan skedde!
    Vissa är redan på sin tredje uppsättning däck, detta bevisar deras ineffektivitet.
    Du vet inte vad de är gjorda av.
    Däckjättarna skrämmer oss på vintern bara för att bli rikare.
    BTW däckjättarna uppfann snö och spred den på natten när du sover.
    Om jag har vinterdäck kan regeringen spåra mig i snön.
    Utbilda dig, öppna ögonen, sluta var ett får!
    Årets vinterdäck, jag säger nej!
    Då snö och is finns inte!!!!!"
    Skrattande
  • AndreaBD
    Anonym (Vad) skrev 2022-01-22 11:59:29 följande:

    Nu är det stor manifestation mot Corona pass .Är orolig hur mycket folk smittar varandra där nu .


    Ja, verkligen. Och jag fattar inte ens vad som skulle vara skillnaden. Jag menar, redan nu kan man behöva visa vaccin-bevis. Det är ju bara ett annan variant av det. 
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?