Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Varför tar ni inte vaccinet?

    molly50 skrev 2022-01-23 21:53:58 följande:
    Vi har över 15000 personer i Sverige som har dött av/med covid 19.
    Jag tycker det är ett hån mot deras anhöriga att skriva att viruset inte är farligt.
    Såna där radikala inlägg - där tror jag inte man kommer någonstans med att diskutera. Jag har anmält inlägget. Sånt är ganska obehagligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-23 23:55:34 följande:

    Till molly 50 år!
    Det är inte 15000 som dött av covid i detta landet. Jag ska bena ut detta till dig.
    1. Vi har ingen överdödlighet i Sverige. Källa statistiska centralbyrån. 


    Du ger inte något länk och man måste nog känna till sidan lite för att hitta detta. Men det verkar inte stämma helt:

    www.socialstyrelsen.se/om-socialstyrelsen/pressrum/press/pandemin-orsakade-overdodlighet-2020--vissa-utrikesfodda-mer-drabbade/

    Det verkar inte vara nån överdödlighet 2021. Men det kan vi väl alla räkna ut? Av dem 15.000 som har dött med/av covid har ju nästan de allra flesta dött 2020.
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-23 23:55:34 följande:

    2. Statistiken kring registreringen av döda i covid är stark missvisande pga att alla som lämnat ett positivt covidtest och som dör inom 4 veckor oavsett dödsorsak går in i statistiken. 


    Det här stämmer ju inte heller! Hur mycket desinformation kör du här egentligen?

    www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-over-antal-avlidna-i-covid-19/datakallor-for-avlidna-i-covid-19/
  • AndreaBD
    silbart skrev 2022-01-24 09:30:59 följande:

    Jag blir lite förvånad när jag läser att även du anmält för det har även jag gjort. Jag kan inte göra annan tolkning än att FL tycker att det är ok att sprida vilken desinformation och propaganda som helst så länge som det inte bryter mot svensk lag. Det är bra att EU är på gång att ta fram riktlinjer för communitys och andra sociala nätverk. Det går kort ut på att det kommer att bli olagligt på EU-nivå att sprida propaganda och att sajtägarna görs ansvariga.
    Jo, FL brukar ta bort sånt. Men de måste ju hinna titta på det. Det kan ju ta några timmar eller ibland en hel dag.
  • AndreaBD
    molly50 skrev 2022-01-24 09:40:20 följande:
    Jag reagerar mest på att personen citerar mitt inlägg och ändrar det lite till att få det att se ut som att jag skrivit något helt annat än vad jag gjorde.
    Då är det svårt att försöka föra en diskussion.
    Ja verkligen! Jag menar - du skrev "dött av/med covid" och han påstår att du har sagt att de har dött AV covid. Då försöker man ju lura folk.
  • AndreaBD
    Anonym (Tänkaren) skrev 2022-01-24 09:52:59 följande:
    ..och jag har jävligt svårt att tro att det är högerextremister som driver antivax demon. Hur förklarar man då att det är väldigt många från utsatta områden som inte tar vaccinet? 
    Ja, men det är också vanligt. Nu när det gäller covid så kan det ju bero på att de efter negativa erfarenheter i sina hemländer inte litar på myndigheter. Det kan också hända att de brukade gå till häxdoktorer i sina hemländer och inte litar på modern medicin. 

    Men även i andra frågor kan högerextremister och folk som kommer ifrån vissa kulturer ha en hel del gemensamt. De är både konservativa, intoleranta mot avvikande (homosexuella och liknande), de vill ha/är vana vid ett ganska auktoritärt samhälle, m.m.
  • AndreaBD
    Anonym (Tänkaren) skrev 2022-01-24 11:08:01 följande:
    Jo jo. Men högerextrema är ju liksom ett slaskuttryck som klistras på alla som inte tycker som majoritetssamhället. 
    Vart börjar räkna folk som extremister? Är det höger om centerpartiet? Är det när man frågar efter oberoende medier, eller är det när man tycker att rikets lagar skall gälla för samtliga medborgare? 

    Vänsterpopilism är ett uttryck som aldrig används i realiteten Men se på de senaste lynchmobbarna som dragit fram på sociala medier. Nästan ingen fällande dom har rent juridiskt slagit fast att de "svin" som blivit uthängda faktiskt var skyldiga. 

    Ifrågasätt alltid är väldigt viktigt i dagens samhälle, viktigare än någonsin.
    Det här är inte särskilt sakligt. Och det säger inte mycket heller. Det är klart att man med extremister MENAR extremister. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-01-24 12:54:23 följande:
    Linken säger 30 dagar, är inte det typ 4 veckor?
    Jag tänkte inte på tiden nu, det var den minsta grejen. Utan huvudsaker var ju påståendet att alla skulle räknas som covid-döda, även om de hade dött av helt annan anledning. Och länken visar att man går efter dödsorsakintyg. Dvs. man avgör faktiskt om personen har dött av covid eller av något annat. Man skriver ett intyg för varje person. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-01-24 13:12:36 följande:
    Det står ju att "Statistiken över dödsfall som presenteras av Folkhälsomyndigheten består av personer som har fått en laboratoriebekräftad covid?19 diagnos och är rapporterade som avlidna i databasen SmiNet" och "Socialstyrelsen mäter dödsfall genom dödsorsaksregistret. Dödsorsaksregistret uppdateras varje år enligt föreskrift". Hur ska något som uppdateras årligen reflekteras i fhms statistik?

    Jag kanske  missar något...
    Så exakt vet jag inte. Men tror du att man måste vänta ett år? Jag menar dödorsaksintyg finns ju även om inte registret är uppdaterat? Dessutom borde man redan kunna komma åt korrigerade siffror om 2020 och 2021 - om inte de rättades under årets gång. Så jag skulle anta att det redan ingår? 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-01-24 13:53:52 följande:
    Med svenska myndigheter tror jag inte det är mojligt att det uppdatears mer än minimalt, och jag tror knappast siffror for 2021 har justerats redan i mitten av januari, speciellt med all sjukfrånvaro och vab.

    Och  som vanligt är statistikens källor olika och man vet inte vad man ska kunna lita på, fhm versus socialstyrelsen versus kanske fler? Inte mycket är speciellt tydligt.
    Det är möjligt att det inte är perfekt, men jag tror inte heller att det skulle avvika så mycket att det är ett problem. 
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?