Inlägg från: Anonym (Help) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Help)

    ”Omöjliga” attraktioner

    Anonym (Man) skrev 2022-01-16 08:05:48 följande:

    Menar du att det måste vara fysisk attraktion eller kan du attraheras även av personligheten också?


    Funkar tyvärr inte så enkelt för mig haha. Antingen så säger det KLICK eller inte. Vet inte ens om det mest är personligheten eller utseendet jag blir attraherad av. Vet bara att det max sker typ en eller två gånger per år av alla tusentals jag träffar på
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 09:12:28 följande:

    Handen på hjärtat, ja, vuxna människor bestämmer till stor del om de ska låta sig uppslukas av en attraktion eller inte. Man kan bli attraherad men att dagdrömma stor del av vaken tid är ett val.

    Ni skriver att ni sällan blir attraherade och när ni blir det, då är personen otillgänglig. Det logiska är att ni attraheras just av drama och otillägnigheten. Men samtidigt skriver ni att ni haft okomplicerade omsesidiga relationer. Då är det inte så illa. Det kan bara vara en karaktärsdrag, att ni gillar att fantasera, för det är roligt, även om det inte leder någonstans


    Kan inte tala för de andra men som sagt i mitt fall så VET jag ju oftast inte att personen är otillgänglig när jag blir attraherad från början, ofta har de snarare verkat som motsatsen. Det är därför jag har svårt att köpa att jag attraheras just av drama och otillgängligheten.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 10:51:58 följande:

    ? och under din kontroll. Du väljer att upprätthålla gnistan. Vissa saker blir man medveten om först i efterhand, det finns inget jag kan säga för att upplysa dig. Insikten att det är du själv och inte någon oemotståndlig naturkraft som blossar upp ditt ensidiga längtan måste komma inifrån. Och det kommer göra det, när du blir tillräckligt trött på att vara ensam med dina fantasier. Inget fel med fantasier i sig men om de tar över leder det ingenstans.


    Även om du inte svarade på mitt senaste inlägg till dig måste jag ändå fråga här; vad menar du med att fantasier ?tar över?? Tar över från vadå?

    Och sen NÄR kan människor styra sina känslor helt och hållet? Som sagt, isåfall hade det inte existerat skilsmässor eller nåt ju?
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 12:04:06 följande:

    Förlåt, jag diskuterar med båda samtidigt.

    Fantasier tar över emotionell fokus. Så länge man tror man är kär i någon otillgänglig är man inte öppen för andra.

    Man kan inte styra känslor helt och hållet men man kan absolut inse att det är lönlöst att blossa upp fantasier om någon som är ointresserad. Annars skulle vi allihopa vara kära i perfekta kändisar


    Men asså va? Hur går det med läsförståelsen? Skulle absolut inte säga att jag går runt och fantiserar om folk dagarna i ända, däremot hänger vissa tankar kvar ett tag, men det är i regel mer konkreta tankar baserat på interaktioner jag redan haft med människorna.

    ?Blossa upp fantasier om någon som är ointresserad? när har jag sagt att jag gör det? Eller vem gör det?

    Jag hoppas dessutom att du inser att otillgänglig/omöjlig inte nödvändigtvis betyder ointresserad.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 14:49:44 följande:

    Det är precis vad det betyder, någon som är otillgänglig vill inte ha dig, i alla fall inte på samma sätt som du vill. Dont kid yourself. Eller så sitter han i fängelse men då har du större problem.

    Du är i kontroll, vare sig du är redo att acceptera det eller inte. Lycka till.


    Asså hahah jag förstår inte ens vad du svarar på? Du kan ju inte ens ha läst hälften av det jag skrivit?

    Dessutom borde du ju få nåt slags nobelpris om du insett att folk kan kontrollera sina känslor precis hur dom vill, grattis!

    Så om en person bor i ett annat land och vill inleda ett förhållande trots avståndet vilket jag inte vill, så vill personen inte ha mig?

    Eller om en person offrar hela sin karriär i princip om jag och denne inleder nåt och jag inte vill riskera att få det på mitt samvete, det betyder också att personen inte vill ha mig?

    Eller om det uppstår en attraktion mellan mig och en gift person och jag inte vill agera på det för att inte splitta upp en familj och/eller bidra till otrohet så vill personen inte ha mig? Inte ens om jag fått en kärleksförklaring?
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 15:49:54 följande:

    Alla dessa män av stora ord, har du haft sex med dem gumman?


    Men nääär har jag skrivit något om män för de första?? Över huvud taget? Ser du ord i syne när du läser eller vad är det frågan om?

    Och med ?alla dessa? vet jag inte vad du menar, men den allra största majoriteten av de jag vart attraherad av har jag varit intim med iaf.

    Hur ska jag ta det du skriver seriöst när du inte ens förstår det du läser(om du ens läst i tråden öht) eller vet vad du svarar på? Eller bara antar du att du är något allvetande väsen?
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 12:04:06 följande:
    Och HELA min frågeställning i mitt första inlägg var bokstavligen

    Finns det några andra som känner igen sig? Hur hanterar ni det? Finns de nåt ni djupt ångrar att ni inte agerade på?

    Men det kunde väl inte du läsa antar jag :)
  • Anonym (Help)
    Anonym (Fellix) skrev 2022-01-16 19:08:15 följande:

    Du förstår väl själv att det där är inga omöjliga attraktioner utan män som säger vad som helst till en naiv tjej för att ha sex med henne


    Nu har du ju spårat helt
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-16 22:33:31 följande:

    Attraktionen till män sker på exakt samma sätt som för dig. Upp till 30 skedde den ofta utifrån yttre parametrar: fysiskt attraktiv kille! Numera attraheras jag till kombinationen det inre och det yttre som berör mig på något sätt.

    Om din attraktion väcks till kvinnor 1-2 ggr per år blir det 3-6 kvinnor på tre år. Med andra ord innebär det enormt utbud för dig kärleksmässigt. "I bästa fall" 6 kvinnor på tre år. Skulle skapa enorm förvirring för mig om jag attraherades så ofta av män i känslomässig nivå till att bilda par. Kunde känna mig icke selektiv polyamorös. Betänk att det finns många människor som aldrig attraheras till en annan människa någonsin i hela sitt liv. Med det i åtanke är din statistik inte illa. Du snittar nog över genomsnittsmannens. Vanlig kåthet undantagen.  "Så om en person bor i ett annat land och vill inleda ett förhållande trots avståndet vilket jag inte vill...".

    Om kärleken slagit till ordentligt hur kommer det sig att det blir omöjligt för dig att flytta dit eller för kvinnan att flytta till dig? En relativt vanlig företeelse i vårt mångkulturella samhälle av idag. Avstår du "satsa på riktigt" om den rätta känslan kommer till? Eller har upplevelsen helt enkelt inte infunnit sig än så länge?

    "... om en person offrar hela sin karriär i princip och jag och denne inleder nåt och jag inte vill riskera att få det på mitt samvete, det betyder också att personen inte vill ha mig?". 

    Varför i hela fridens namn behöver någon in love offra hela sin karriär i princip om personen ifråga inleder ett förhållande med dig?? Innebär ett samboskap eller äktenskap med dig det omöjligt att samtidigt göra karriär? Hur kommer det sig? Handlar det om ojämställdhet i skötsel av hemmet, tiden med barnen eller vård av vänner under fritiden? Ingen uppdelning av gemensamma uppgifter?

    "... om det uppstår en attraktion mellan mig och en gift person och jag inte vill agera på det för att inte splitta upp en familj och/eller bidra till otrohet så vill personen inte ha mig? Inte ens om jag fått en kärleksförklaring".

    Här finns inga frågetecken från min sida. Tycker det är ädelt av dig att avstå otrohet. Samtidigt går inte att bortse ifrån att ohyggligt många äktenskap och samboskap upplöses med anledning av att någon av parterna träffat en annan och förälskat sig hals över huvud. Förklaringen till uppbrott är till och med mycket vanlig. Om du fått en kärleksförklaring av en bunden kvinna (sambo ex vis) går det för dig att föra ett moget resonemang om din betydelse kontra mannens utan att hamna till sängs? I så fall är du en bit på väg i att bejaka din känsla samt tar pulsen på vad kvinnan ifråga egentligen känner för dig. 

    I bilden som tecknas hittills lämnas alla dörrar öppna - dåtid, nutid och framtid - "ifall att". Det låter som du har fler bollar i luften samtidigt utan seriös satsning. Leker du under tiden fram till dess du backar undan (av ovannämnda skäl) med kvinnornas känsloliv. Får dem uppleva att de är den där fantastiska kvinnan vars lov du sjunger. Eller attraheras du av en kvinna i taget som du uppvaktar och sköter kontakten med. Eller är du olyckligt kär i någon/några du varit otydlig med och idag har svårt att glömma. Flyr relationsobehaget med ständigt nya lösa kontakter.


    Blev helt snurrig av att läsa det där.

    Du vet ingenting om mitt kön eller de jag attraheras av, helt irrelevant.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-16 22:33:31 följande:

    "... om en person offrar hela sin karriär i princip och jag och denne inleder nåt och jag inte vill riskera att få det på mitt samvete, det betyder också att personen inte vill ha mig?". 

    Varför i hela fridens namn behöver någon in love offra hela sin karriär i princip om personen ifråga inleder ett förhållande med dig?? Innebär ett samboskap eller äktenskap med dig det omöjligt att samtidigt göra karriär? Hur kommer det sig? Handlar det om ojämställdhet i skötsel av hemmet, tiden med barnen eller vård av vänner under fritiden? Ingen uppdelning av gemensamma uppgifter?


    Nja syftar ju på mer där man möts inom professionella sammanhang och det går emot etiska regler att inleda nåt.

    Dessutom verkar du skriva som att man är dödsförälskad vilket inte riktigt är fallet, då hade jag skrivit olycklig kärlek istället för attraktioner.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-17 02:54:49 följande:

    Ställer mig till ditt förfogande. Vi benar gemensamt upp exakt vad du blir snurrig av.

    Kön har ingen som helst betydelse i mitt resonemang, men upptäcker jag missade skriva "som för dig med kvinnor" i första meningen vilket inte var avsiktligt. Har inte tagit något intryck av anspelningar som dykt upp i tråden. De är ledsamma. Ändrar genus till femininum/maskulinum (kvinna/man) samt hen vid behov för att underlätta vår förståelse för och vår fördjupning i själva ämnet. Om en omöjlig attraktion kommit till en kvinna eller man blir mindre intressant i sammanhanget. Säg till om du önskar så skriver jag om hela inlägget i gängse text snitt.

    Nytt försök:


    Gav redan svar på en av dina frågeställningar ovanför. Jag går dessutom inte runt och är olycklig och/eller olyckligt förälskad i massa människor hela tiden men tack ändå :)

    Min enda frågeställning med tråden var som sagt om det fanns folk som kände igen sig och hur de tacklar det, inte ett facit på hur jag ska leva mitt liv. Isåfall hade jag som sagt uppsökt en professionell psykolog och inte familjeliv, haha!
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-17 03:19:21 följande:

    Vad samtalen oss emellan handlar om är enligt din trådstart följande:

    ska det så klart vara!

    Nu har mitt kusinbarn lagt sig ordentligt för natten efter hostattack.

    Så det gäller passa på att få sig en tupplur själv.

    Ha det så gott! Godnatt.


    Jag förstår! Skönt! Sov gott :)

    Min poäng var att jag inte behöver råd om hur jag ska leva mitt liv och/eller spekulationer i hur mitt liv/kärleksliv faktiskt är. Ville bara höra tankar från likasinnade och hur dom tacklar det :)
  • Anonym (Help)

    Vill återigen tacka för alla som kommit med kloka svar, speciellt de som faktiskt kände igen sig i min TS och kom med de tankar och funderingar jag bad om :)

    De som däremot inte känner igen sig och/eller drar massa slutsatser om saker jag inte ens skrivit eller sagt behöver inte göra sig möda att försöka påstå hur jag funkar eller hur jag ska sköta mitt liv. Om jag en dag blir olycklig eller dylikt kommer jag uppsöka en psykolog.

  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-17 04:20:14 följande:

    @Help

    "Min poäng var att jag inte behöver råd om hur jag ska leva mitt liv/och eller spekulationer i hur mitt liv/kärleksliv faktiskt är. Ville bara höra tankar från likasinnade och hur dom tacklar det :)

    Bäste Trådskapare, Nu vimsar du allt till saker!

    Sena eller tidiga timmen beroende på betraktelse?

    I mitt första inlägg #89 i tråden var vi nämligen komplett ense. Bägge rörande överens om att vi var helt och totalt likasinnade! Vad gäller vårt gemensamma synsätt på "omöjliga attraktioner". 

    I ditt svarsinlägg #90 till mig och ytterligare två skribenter sade du så här: "Tusen tack för era kloka svar och för att ni delar era tankar!! Tre personer i rad som funkar som jag, wow :)". 

    Min fördjupade feedback som baseras på dina skribenters funderingar samt mina spontana iakttagelser innebär "vår korta smekmånad" över?? Den blev i så fall osedvanligt kort, och det bör du väl hålla med om? Väldans surt och trist bemötande i din tråd. Har aldrig varit med om dess like på forumet. 

    Vänligen benämn mina s k slutsatser med ord. Har endast citerat dina egna påståenden i ditt eget inlägg och därifrån försökt besvara dem och förstå bättre hur du menar. 

    Har jag talat om hur du funkar eller hur du ska sköta ditt liv får du gärna ge ett konkret exempel på den saken, tack!

    Samma om jag trampat på en öm tå.

    Nej, jag är inte din psykolog. Bara så att vi vet var vi har varandra.

    Vill du ha mig till din terapeut får du allra vänligast efterfråga den tjänsten. Numera arbetar jag inte ideellt. 

    Ser fram emot att i veckan ytterligare utveckla min åsikt om egna upplevda omöjliga attraktioner i tjänsten. 


    Ja precis, jag tackade för era svar då det var det jag var ute efter. Sen fortsatte du bäde spinna vidare på saker som jag INTE bett om råd om OCH anta saker som inte stämde, vilket jag inte känner att jag har lust eller ork för att fortsätta spinna vidare på eller förklara. Inte svårare än så :)

    Mina egna påståenden som du så fint citerade var enkom saker i dåtid som jag nu släppt och som jag inte behöver gräva i under nutid, isåfall hade jag bett om råd angående dom.

    Om du har flera egna tankar och funderingar om hur du SJÄLV funkar och själv tacklar saker är du mer än välkommen att fortsätta dela dom, då det var just det jag var ute efter med tråden.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-17 04:20:14 följande:

    Min fördjupade feedback som baseras på dina skribenters funderingar samt mina spontana iakttagelser innebär "vår korta smekmånad" över??


    Jag uppskattar tiden och energin du lagt ner, verkligen :) men jag var inte ute efter nån fördjupad feedback, jag var ute efter att höra andra likasinnades upplevelser och erfarenheter.

    Som sagt hade jag behövt mer ingående råd om mitt liv hade jag inte vänt mig till familjeliv i första hand.

    Hoppas du förstår hur jag menar och inte tar så illa upp.
  • Anonym (Help)
    Anonym (Man) skrev 2022-01-17 07:45:21 följande:

    Tyvärr blir det väldigt missvisande, de gör samma misstag som jag gjorde om män trots att det inte var du som nämnde män, så mycket flödar på så kort tid att man knappast lyckas hänga med.


    Är antagligen så! Fick fantastiskt mycket respons på mitt inlägg på såhär kort tid, verkligen mer än jag väntade mig.

    Skönt att veta att jag inte är helt ensam iaf :)
  • Anonym (Help)
    Anonym (Sanne) skrev 2022-01-17 08:15:40 följande:

    Hoppsan ja, men DU efterlyste faktiskt vad jag tolkade som ett fördjupat resonemang i din trådstart, när du bad om förslag på hur få hjälp med komma ur "tänk om" tankar som många delar. I så fall hjälper analysen till. Men det är ALLTID tillåtet att banga under resans gång om nåt känns obehagligt  ELLER om något går för mycket på bakgrund. Ursäkta, inget med avsikt som sagt. Men varför ska det vara så svårt att stå upp för sig själv? Upplägget går att överföra till "tänk om" hur allt blivit om jag vågat lägga in en stöt på den eller den ex vis vis? Vi vill alla som du säger vara så lyckliga som möjligt; tillsammans med en för oss bra match. Second thoughts är vanliga företeelser. Vi törs eller vågar inte alltid vara sanna i stunden inför vad vi innerst känner inför en tjej/kille vi gillar mycket.

    Här okej att dela "omöjliga attraktioner". Sen stopp.

    Nope. Varför skulle jag ta illa upp av "skrapa på ytan" i något som kunde ha blivit ännu mer intressant? Har redan deklarerat att jag inte funkar som terapeut och jag har ingen tanke om att pådyvla någon annan något. Dessutom tror jag du råkade ut för en projicering eller mer en förväxling av en känsla utifrån ett förrymt minne av en oärlig relation.

    Hoppas omvänt du inte tagit illa vid dig av min längre kommentar.

    Önskar dig en bra start på veckan!


    Tack detsamma!
  • Anonym (Help)

    Att JAG trollar? Det är ju du som uppenbarligen antinger struntar i att läsa det jag skriver eller fantiserar ihop att jag skriver saker som jag inte gör?

    Varför får du gång på gång för dig så mycket saker som jag inte har skrivit? Jag förstår verkligen inte

    Till exempel har jag _aldrig_ sagt att jag blir KÄR i dessa? Och som jag sagt innan, så har attraktionen många gånger uppstått innan jag fått till mig att dessa är otillgängliga, HUR blir jag då attraherad av otillgängligheten? Och ?inga andra tillgängliga människor?? Jag har ju skrivit att jag haft flera förhållanden? Så uppenbarligen kan jag ju faktiskt bli attraherad av tillgängliga människor också?

    Om du inte är ett troll är du ju helt delusional

Svar på tråden ”Omöjliga” attraktioner