• Anotherone

    Hur mycket ska vi våga låna?

    Bankerna har inget emot att låna ut.
    Särskilt inte idag när de kan se höjda räntor inom en inte alltför lång framtid.
    Jag skulle göra tvärtom, räkna ut vad ni är villiga att lägga på boende och ta i med god marginal gällande kostnad för räntor.
    Sen kan ni mycket väl skaffa ett lånelöfte på 13 miljoner om det är vad bankerna är villiga att låna ut men ni måste ju inte köpa ett så dyrt boende bara för det!
    Jag vet att jag och min man fick lånelöfte på 5 miljoner för 10 år sen, utifrån våra inkomster. Hade ett barn då och ganska vanliga "svensson-inkomster".
    Vår egen smärtgräns för vad vi kände var rimligt att köpa hus för var 3 miljoner och vi köpte så småningom ett parhus för 2,7 miljoner.

  • Anotherone
    Jbn skrev 2022-02-03 10:53:19 följande:

     


    Jag hade inte heller kallt räknat med att det alltid bara är att sälja om det skulle bli för dyrt. Ja, priserna har historiskt gått upp men jag är inte den typen som räknar med att det alltid kommer vara så Precis när man själv skulle behöva sälja. 


    Det reagerade jag också på, det är verkligen inte bara att sälja. Vi har ett parhus där marknaden just idag ser fin ut, vi skulle få ca 2 miljoner mer än vad vi gav sett till de senaste försäljningarna i området men det är på pappret! Man har ingen aning alls förrän affären är i hamn och oavsett så ska man bo någonstans sen också. 
Svar på tråden Hur mycket ska vi våga låna?