Inlägg från: Anonym (beata) |Visa alla inlägg
  • Anonym (beata)

    Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?

    Olika regler gäller i olika länder, olika regler för olika flygbolag.
    Så ni måste kolla upp noga innan ni ens bokar något.

    Nej, det finns inte jordnötsfria flyg, eller äggfria heller för den delen. Klarar sonen att vara i närheten om andra äter ägg eller är det lika illa som svår jordnötsallergi?

    Jordnötsallergiker uppmanas att informera i tid innan avresa och då brukar flygplanspersonalen informera i högtalarna om att passagerarna ombeds att inte äta nötter under flygturen.
    Dock är ljudet på meddelanden i flygplan av någon anledning av urkass kvalité och lär nog inte uppfattas av alla.

  • Anonym (beata)
    Hyllemor skrev 2022-05-14 12:32:02 följande:
    Ah, då är det olika då. I vår sons fall ska vi alltid ringa ambulans efter att han har tagit Epipen. De tar lite prover och kollar så att allt är okej och gör en bedömning kring ifall han ska in till sjukhus eller inte (hittills har han inte behövt åka in utan medicinen har fungerat.) Jag trodde att det var samma för alla som tog Epipen. Det var bra att veta att det inte är så.
    Enligt FASS ska man ringa efter ambulans.

    "

    EpiPen är avsedd som akutbehandling. Du ska alltid söka medicinsk hjälp omedelbart efter att du använt EpiPen. Ring 112, be om ambulans och uppge anafylaktisk chock även om symtomen verkar vara på väg att bli bättre.


    Du kommer att behöva uppsöka sjukhus för observation och ytterligare behandling efter behov. Detta beror på att reaktionen kan inträffa igen någon stund senare.


    I väntan på ambulans bör du ligga ner med fötterna i högt läge, om inte detta gör dig andfådd, i så fall ska du sätta dig upp. Be någon att stanna hos dig tills ambulansen kommer ifall du skulle känna dig dålig igen.


    Medvetslösa patienter ska placeras i stabilt sidoläge."

  • Anonym (beata)
    Hyllemor skrev 2022-05-14 15:44:47 följande:
    Vi får fundera vidare. Problemet är att vårt barn själv har uttryckt att han väldigt gärna vill åka utomlands, precis som hans kompisar gör. En färja känns mindre "farligt" än flyg, men givetvis ska vi diskutera det här med hans läkare när vi väl har bestämt oss för vilket transportmedel och vilket land det blir.
    På en färja kan man ju gå ut och ta frisk luft. Det måste vara ljusår mycket bättre för er.


  • Anonym (beata)
    Hyllemor skrev 2022-05-14 13:18:13 följande:

    Han har fått allergisk reaktion av att bara kliva in på ett café samt av att äta frukost på hotellrestauranger (trots att ingen av oss hade någonting alls med ägg vid samma bord.) Detta gör förstås att det kanske inte är värt risken att sätta sig på ett flygplan som ju är mer "instängt" och som man faktiskt inte bara kan gå ut ifrån.


    Under dagen idag har vi diskuterat om vi istället ska ta en färja någonstans i sommar istället för att flyga, då vi efter närmare eftertanke börjar inse att det trots allt kan vara riskabelt.


    Trots det, så vill vi gärna ha fler tips på saker som man bör tänka på när man är utomlands och lider av kraftig allergi.


    Fy vad jag tycker synd om din pojke, stackars barn. Och inget kan man göra åt saken.

    Kan ni inte åka till Gotland i sommar? Det är nästan lite utomlandskänsla där!
    Ta färjan dit och boka boende samtidigt på destintionens hemsida.
Svar på tråden Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?