Inlägg från: Alexi |Visa alla inlägg
  • Alexi

    Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?

    Jag som är allergisk mot allt möjligt hoppar över flygplansmat helt och tar med egen. Jag har epipen och liknande i handbagaget, det är inga problem. 

  • Alexi
    Hyllemor skrev 2022-05-14 11:42:52 följande:

    Tack för ditt svar!


    Jag antar att man behöver någon form av intyg från läkare eller så, angående vad det är för medicin?

    Om vår son behöver ta Epipen, så måste vi ringa ambulans efteråt. Jag antar att det är samma sak för dig? Jag inser ju att det är vettigt att ha koll på var närmaste sjukhus finns och hur man tar sig dit, men om olyckan skulle vara framme, behöver man tänka på något särskilt inför det? Ska man ha läkarintyg med sig eller kanske någonting annat? Kan man räkna med att sjukhus i exempelvis Tyskland eller Polen har samma "riktlinjer" som vi i Sverige (t.ex. att man ska ringa ambulans efter att man har tagit Epipen.)


    Intyg från läkare på medicinen, nej. Men det sitter ju en etikett på själva förpackningen på apoteket men det är aldrig någon som frågat om det. 

    Vem säger att ni måste ringa ambulans? Man ringer väl ambulans om man behöver ambulans. 

    Och nej, jag är vuxen, jag bedömer väl själv om jag behöver ringa ambulans... Jag har dock aldrig behövt använda epipen, jag har koll på vad jag äter. 

    Du måste ju förstås ha EU-försäkringskort och det är väl alltid bra med en beskrivning på engelska vad som är diagnos och behandling osv. 
  • Alexi
    Hyllemor skrev 2022-05-14 13:18:13 följande:

    Han har fått allergisk reaktion av att bara kliva in på ett café samt av att äta frukost på hotellrestauranger (trots att ingen av oss hade någonting alls med ägg vid samma bord.) Detta gör förstås att det kanske inte är värt risken att sätta sig på ett flygplan som ju är mer "instängt" och som man faktiskt inte bara kan gå ut ifrån.


    Under dagen idag har vi diskuterat om vi istället ska ta en färja någonstans i sommar istället för att flyga, då vi efter närmare eftertanke börjar inse att det trots allt kan vara riskabelt.


    Trots det, så vill vi gärna ha fler tips på saker som man bör tänka på när man är utomlands och lider av kraftig allergi.


    Jag förstår inte. hur lever barnet i vardagen? Lämnar han hemmet någonsin? Åka kollektivtrafik, gå på mataffär eller vad som helst? Kan man inte vaccinera äggallergi som man kan med andra allergier?
Svar på tråden Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?