• Svar på tråden BF APRIL 2023
  • Anonym (3 april)

    Grattis allihopa! 


    Enligt sista mens är bf för oss 3 april. Precis som många andra här skriver är jag orolig för missfall, fick missfall i vecka 6 förra gången, men det var efter vaccinationssprutan, så jag hoppas det berodde på det och inte att vi har ?anlag? för missfall. 


    Brukar springa mycket, men vågar inte det just nu. Försöker ta promenader istället :) 

    Har ?sammandragningar?, livmodern som växer, och känslig för os. Inga känningar i brösten än. 

  • Eveven

    Välkomna alla nya och grattis! Glad


    Kub-frågan, jag tror vi kommer vilja göra det men vet helt ärligt inte riktigt säkert. Håller sig fröt kvar så ska vi på ultraljud när jag är i 7+0 och då ska vi höra oss för. 

    Gällande träning så har jag tränat rätt hårt regelbundet innan, men har bestämt att ta det lite piano nu några veckor. Lågintensivträning. Brukar träna mycket med en kollega på jobbet, men får dra en vit lögn om att jag dragit på mig en ljumske-sträckning eller nåt haha. Så vi får promenera etc istället. 


    En bekant till mig är gravid 2 veckor före mig och vi båda har gått igenom MF, och hon sa till mig att idag är vi gravida och ska vara tacksamma och njuta av det. Det är fantastiskt. Imorgon, om en vecka, om en månad och hela tiden ut så är vi förhoppningsvis också det. Men njut idag och om det kommer en dag som allt skiter sig, så tar vi den DÅ. Finns inget vi kan göra för att framkalla ett MF hos en stark bebis. Förutom dem självklara sakerna som jag tror vi alla avstår. Hjärta 

    Symtom: Varit iväg nu några dagar och fortsatt i helgen, lyckats njuta och inte tänka för mycket vilket gjort mycket. Lycklig och pirrig. Är med på att det kommer bra dagar och sämre dagar, så tar varje dag för vad den är. Knappt någon molvärk, då och då under dagen mer eller mindre. När det kommer så är det en härlig känsla. Bröst och illamående kvällstid. Lite humörsvängningar tycker min partner också. Flört

  • FrkOlsson
    H0nd3ndär skrev 2022-07-31 12:19:13 följande:

    Plussade idag med bf 13 april. Hoppas fröet stannar! Går allt vägen blir detta vårt 4e och sista barn {#emotions_dlg.flower}


    Exakt samma här! Grattis till oss och alla andra!! 
    Jag har en dotter sedan innan, född -14. Det här är fjärde graviditeten men nuvarande partner, de första tre har slutat i missfall. Jag behöver nog inte säga att vi är oroliga?. Men jag ska verkligen försöka njuta denna gång. Är det nåt vi lärt oss är det att vissa saker styr man helt enkelt inte över. Man gör det man kan för att fostret ska ha de bästa förutsättningarna och resten sköter kroppen. Men vi håller förstås alla tummar och tår så hårt det bara går!!
  • SunnyP

    Jag plussade för en vecka sedan.
    Är gravid med 5e barnet, är steriliserad och har genomgått en IVF den här gången. Vi är inte bosatta i Sverige och pågrund av min ålder (fyller snart 41) så gjorde vi PGS testning på våra embryon och vi vet redan nu att det är en liten tjej i magen.
    Jag känner mig mest trött, annars är det mesta som vanligt än så länge.

  • 2020bebis

    Är det möjligt att redan känna av trötthet?! Tränar ganska mycket och har tävlat två gånger sedan plusset i förra veckan, känner stor skillnad i ork?! Högre puls tidigare osv... Eller är det inbillning?Tungan ute

  • H0nd3ndär
    2020bebis skrev 2022-07-31 13:57:01 följande:

    Är det möjligt att redan känna av trötthet?! Tränar ganska mycket och har tävlat två gånger sedan plusset i förra veckan, känner stor skillnad i ork?! Högre puls tidigare osv... Eller är det inbillning?Tungan ute


    Tror inte det är inbillning. Mitt första symtom äl+8 vart att jag fick lägga mig ner 2 ggr när vi storstädade för att jag höll på att gå i backen. Det vart de som fick mig att misstänka att det kanske gått vägen denna gång.
  • Revs

    Åh! Jag är så glad att jag hittade denna tråd!
    Jag väntar mitt första barn tillsammans med min sambo!
    Plussade i torsdags kväll efter att mensen inte kom under onsdagen som den skulle! Tagit två test till som varit positiva och även ett digitalt som sade "Gravid"!

    Jag har preglife-appen som beräknar till den 5/4-23! Det skulle vara ett häftigt födelsedatum... 230405!

    Jag har jobbat på förlossning och BB de senaste 6 åren och kan ju mycket om förlossning och tiden efter.. men att vara gravid!!!! Hallå eller! Vilken chock! jag är så lycklig!
    Nu vet jag som sagt inte så mycket om tiden innan, men jag ska njuta av varje vecka!

    Inget illamående, men nedsatt aptit, kissar mycket, trött som aset och frusen! Känner mig allmänt seg!

    Kul att ha hittat denna tråd

  • Revs

    Glömde även lägga till att jag aldrig tidigare försökt bli gravid. Har varit orolig att jag inte kan bli det! 

    Vi försökte veckan innan ÄL och samma vecka som ÄL... Sen vid ägglossning så pirrade det till i vänster äggstock. Då undrade jag "är det nu det händer?!". Sedan Plussade vi efter att mensen var sen. Nu känner jag ett sug på vänster sida i livmodern och kan inte sova på den sidan, som för övrigt är min favoritsida... Haha, typiskt

  • smurfen1990

    Grattis till alla och så roligt med en tråd. 
    Plussade förra veckan och enligt appen är BF 2023-04-05. Andra barnet och dottern är född 2015. Känns som de va så längesedan sist så har typ glömt allt om hur det är att vara gravid.

Svar på tråden BF APRIL 2023