Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    om det är en kvinna i månaden som dödas av sin partner så tror jag att det är topparna på isberget vi ser.


    Anledningen till att det talas om mäns våld mot kvinnor är för att män ska ta ett ansvar för det, inte känna skuld. Du som man bidrar med alla sociala interaktioner, hur man uttrycker sig till kvinnor, om kvinnor och vad du skriver på nätet.

  • Anonym (Mjölk)

    Klipper ut från Kvinnas tråd (då jag inte kan citera)

    Tyvärr är nog det enda man kan göra för att förebygga kvinnomisshandel att lära kvinnor vilka tecken och röda flaggor de ska vara uppmärksam på för att undvika farliga män redan innan eller väldigt tidigt i förhållandet.

    Jag förstår vad du menar, men tror att Män som grupp har möjlighet att förändra sig. att behandla problemet som något oundvikligt är mer att acceptera att män är våldsamma. 

    man kan jämföra med att som i kina, acceptera luftföroreningar och sätta på sig en ansiktsmask i stället.

    läser varje dag något aggressivt mot kvinnor på nätet. Känns som att det ligger i tiden att förakta kvinnor. 

  • Anonym (Mjölk)

    Läste Magdalena Graafs bok det ska bli mig ett sant nöje att döda dig, där hon berättar om när hon blev misshandlad av sin man, det finns många obehagliga saker att läsa, en av sakerna som jag reagerade på var att när hon var gravid så gick hon och hennes kille samt en kompis till honom och skulle köpa pizza (tror jag, många år sen jag läste) då blev hon misshandlad på öppen gata av sin kille och hans kompis reagerade inte.

     Det här är väl typexemplet på vad som är nästan minsta nivå, misshandla inte (förstås), men reagera om någon blir misshandlad! Det här gäller också på hur nå uttrycker sig och vad du skriver på nätet 

  • Anonym (Mjölk)

    Försöker man få mäns våld mot kvinnor till en invandringsfråga så är det ganska uppenbart att man skiter fullständigt i kvinnor och försöker lyfta sin egen agenda. Problemet skulle inte vara ur världen om alla invandrare skjutsas ut från Sverige, när någon skriver om invandring så undrar jag om de menar att bara svenska män får slå? 

  • Anonym (Mjölk)

    Till Gemig som vill skylla på kvinnor iom att du skriver 
    Frågan ni kanske borde ställa er själva, är varför den radarn inte riktigt fungerar för er.. 

    fast det är ju den som fungerar idag, är du en knepig kille som inte är så socialt skicklig, verkar ha ett kvinnoförakt, ser kvinnor som aliens och bara vill ha en kvinna utan att se till individen, så är chansen ganska stor att du blir utan.

    en slags reaktion på mäns våld mot kvinnor vål mot kvinnor 

  • Anonym (Mjölk)
    gemig skrev 2022-08-04 18:10:11 följande:
    Det första du gör är o påstå att jag lider utav kvinnohat.. För det är det du har tränat dig på att sitta här i 20 år o tro att det är okej att bara säga.. 

    Det är lika illa som att jag skulle börja varenda mening med "Men du äter ju barn..." Är det meningen med att ingen ska reagera när du sitter och i inte klarar av o bete dig när du citerar någon annan.. 

    O gud ja... Med dom här super trevliga tjejorna är det superviktigt o vara gentleman!
    Jag pratade i generella ordalag. Du tog uppenbarligen åt dig. Varför är du så aggressiv?
  • Anonym (Mjölk)
    gemig skrev 2022-08-04 18:13:26 följande:
    Vad fan tror du?... Vet du ens innebörden utav det du kallade mig???
    Vad snackar du om? Förstår du hur du beter dig?
  • Anonym (Mjölk)

    Till ingen nyans, bara för att ett är fel, så betyder det inte att något annat också är fel. 

    har en barndomsvän som blev dödad av en man, en annan väns mamma blev misshandlad av sin man. Han blev dömd men verkar vara omedveten om att han misshandlad henne, tycker alla andra är dumma mot honom. (Samtliga svenskar)

    Det är ett samhällsproblem som framförallt män måste sätta ner foten för. Tänka sig för på hur man pratar om kvinnor, till kvinnor, och hur man uttrycker sig på nätet.

  • Anonym (Mjölk)

    Vad har män att förlora på att öka säkerheten för kvinnor? det är uppenbart att (gissningsvis män) försöker styra från ämnet eller till och med uttrycker sig med ?håll käften?

    vad är problemet? jag är uppriktigt nyfiken, eller är det bara trollfabriker som försöker slå split?

  • Anonym (Mjölk)

    Så vissa i tråden tycker att lösningen på problemet mäns våld mot kvinnor är att ?feministerna? slutar prata om mäns våld mot kvinnor.

    jaha? då tror jag man inte är så engagerad från början utan bara vill att problemet med kvinnors säkerhet inte ska synas (syns det inte så finns det inte)

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?