Inlägg från: Anonym (Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisa)

    Är min kompis för egoistisk?

    Min kompis flyttade ihop med sin sambo för cirka 6 mån sen. Det är lite på prov så hon ska ha kvar sin lägenhet i en annan stad iaf första året. Hon är aldrig där. Nu har min dotter kommit in på skola i den staden men hon har ingenstans att bo. Jag har frågat min kompis om hon skulle kunna sova i hennes lägenhet den första tiden till hon hittar något men min kompis bara viftade bort det. 


    Jag hade aldrig gjort så mot henne eller mot någon annan heller, kan man hjälpa någon så gör man väl det? Jag har tagit detta så hårt att jag känner att jag inte kan umgås med henne längre. Jag kommer ju aldrig att vilja hjälpa henne och sån relation vill jag inte ha. Ska jag berätta hur besviken jag är eller bara låta vänskapen dö ut? Hon har ju egentligen ingen skyldighet att hjälpa mig. 

  • Svar på tråden Är min kompis för egoistisk?
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (E) skrev 2022-08-08 09:41:53 följande:
    Har du sagt att din dotter är villig att betala hyra under tiden hon bor där?
    Inte direkt, det har inte varit aktuellt alls. Jag har sagt att min dotter få bo på vandrarhem så hon borde förstå att det inte är pengar som är problemet.
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Ja) skrev 2022-08-08 09:41:25 följande:

    Jag tycker du kan berätta att du är väldigt besviken. Försök först att få ett vettigt svar på om din dotter kan få sova där.
    Säger hon ändå nej så är de ingen vän


    Jag har jättesvårt för att ta upp det igen, vill helst inte tjata och vara till besvär. Men jag borde kanske säga till henne iaf. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Bonnie) skrev 2022-08-08 09:42:15 följande:

    Skärp dig! Hon är inte egoistisk. Lägenheten är fortfarande hennes HEM även om hon just nu inte är där.
    Jag hade inte heller velat att någon bodde i min lägenhet när jag inte var där, med alla mina personliga saker.

    Hade varit skillnad om din kompis skulle hyra ut i andra hand och valde någon annan före din dotter, men så är ju inte läget.
    Så du har fel, sluta tjura över detta.


    Hon har inte så mycket saker kvar, har som sagt inte varit där på länge. De flesta möblerna är kvar men inte de hon använder. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (X) skrev 2022-08-08 09:53:26 följande:
    Det kan finnas personliga saker där ändå, som man inte vill att andra ska se.
    Har du varit i lägenheten så du vet hur lite det är?
    Jag hjälpte henne flytta ut så jag vet. Småsakerna är borta det är bara en del möbler som hon inte behöver ni kvar. Säng, soffa osv. Väldigt spartanskt. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (X) skrev 2022-08-08 09:52:26 följande:

    Hur gammal är dottern, är det gymnasiet eller högskola?


    Högskola. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Bonnie) skrev 2022-08-08 09:55:05 följande:
    Jaha men oavsett får du acceptera att hon inte vill låna ut den.
    Bryter du vänskapen för en sån sak kan hon ändå inte vara särskilt viktig för dig. Kanske därför hon inte vill låna ut den, om ni inte är nära varandra.
    Ja om hon beter sig så här så är hon inte särskilt viktig för mig. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (E) skrev 2022-08-08 09:55:19 följande:
    Då kanske du ska göra det, så hon inte tror att dottern vill bo där gratis. Tycker det är ganska självklart att man i en sådan diskussion tar upp att man givetvis betalar hyran under tiden man bor där. 
    Det blev inte så mycket diskussion kring det eftersom hon viftade bort det direkt. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Djävulens advokat) skrev 2022-08-08 10:09:48 följande:

    Nej, din kompis är inte ett dugg egoistisk. Man har all rätt att säga nej till att låna ut sina saker, oavsett om det är en klänning eller en lägenhet. Man skulle till och med kunna hävda att det är du som har en konstig inställning att anta att det ska vara ok bara för att lägenheten står tom, du liksom förväntar dig att din dotter ska kunna bo där utifrån.... ja vilken grund då? Att ni känner varandra, att ni är nära vänner? Nej, hon har ingen sådan skyldighet. Checka dina egna förväntningar istället.


    Det kanske är så att jag förväntar mig av mina vänner att det ska ställa upp, för det hade jag gjort för dem. De som inte är såna kan jag vara helt utan. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Djävulens advokat) skrev 2022-08-08 10:13:00 följande:
    Snarare kan man anta att pengar just är ett problem om man måste bo på vandrarhem.
    Anonym (Lisa) skrev 2022-08-08 09:48:34 följande:
    Jag har jättesvårt för att ta upp det igen, vill helst inte tjata och vara till besvär. Men jag borde kanske säga till henne iaf. 
    Nej, lämna henne ifred. Du kommer bara framstå som tjatig och skämma ut dig. Jag trodde man var mer rädd om sina vänskaper än att hålla på så...?
    Du kanske inte vet vad ett vandrarhem kostar men jag kan informera dig om att en vecka går på ca 4000 kr. Det är inget billigt alternativ i längden. 
Svar på tråden Är min kompis för egoistisk?