• Hannis1983

    39 och planera barn

    Hejsan!

    Tänkte kolla om vi är fler som är äldre och planerar barn. Har läst att det kan vara svårt så är väl förberedd på att det kanske aldrig blir. men har träffat en ny partner och vi vill så gärna ha en gemensam. 


    Är första månaden vi försöker sen jag slutade med minipiller så.

    Någon mer?

  • Svar på tråden 39 och planera barn
  • Hannis1983
    Pyret10 skrev 2023-03-06 14:30:15 följande:
    Åh jag är ledsen 😔❤️  Styrkekramar 
    Tack! Just nu är det okej, försöker fokusera på att det inte var meningen och ny chans kommer ♥️
  • Pyret10
    Anonym (35) skrev 2023-02-28 21:58:26 följande:

    jag plussa idag och jag FLIPPAR UT. Jag blev inte glad utan fick panik och börja gråta. alltså? vi hade precis bestämt oss för att vänta till sommarn. vi har 3 barn som är födda i okt-nov. Det är SÅÅ hektiskt runt jul med alla kalas osv (han har två barn sedan innan, vi har 1 gemensamt). nu ska vi alltså få ett fjärde barn i november! Hur är det ens möjligt. vi som försökt i 8-9 månader! Så blir vi gravida på just den månad vi inte ens försökte. Vi hade skyddat sex alla gånger utom EN som jag trodde var EFTER ägglossning!!!! Hur kan det bli såhär. 

    men. Efter att ha försökt så länge så vet jag att man inte kan planera sånt här och att jag BORDE vara glad Över detta. Jag har inte ens berättat det för min sambo än. Jag vill hinna smälta det själv så att jag kan berätta det som en överraskning, som något kul. Inte gråtandes och med panik. 


    vi som dessutom varit dumma och bokat en resa till Thailand med min familj i november! Vi bokade för 2 veckor sen. tänkte att jag kan ju vara gravid då, det är inte hela världen. Men nu kommer vi inte kunna åka. Skulle åka hela familjen med syskon med sambos och barn.

    Jag tänker nog inte klart nu. Jag känner mig så otacksam! vi har kämpat och haft oss och så blir jag ledsen istället för glad?

    usch? jävla skit. 


    Hur har det gått för dig? Hur känns det nu?
  • Anonym (35)
    Hannis1983 skrev 2023-03-06 13:09:49 följande:

     


    Tyvärr blev det ett missfall har varit hos läkaren idag men hon var milt sagt konstig, hon började prata om att jag kanske aldrig varit gravid. Sen såg hon mina test och ändrade sig för att sen gå tillbaka igen. Har lämnat blodprov Och då sa hon att efter det vet vi. privat.

    Hade pratat med landstinget också som ringde upp efteråt som blev milt sagt irriterad på svaret jag fått. Och sa att det finns inte en möjlighet att testen är felaktiga när dom är positiva så länge jag inte tar hormon i sprutform så hon skrev in det som ett missfall direkt. Och sa att blodprovet säger ingenting för det går ner fort vid ett tidigt missfall för de allra flesta. så hon sa att jag ska tänka positivt är det noll är kroppen redo för en ny ägglossning snart 


    Nej gud vad tråkigt att höra! Jag beklagar!  Hjärta


    håller tummarna att det tar sig fort för er nu ! 

  • Pyret10

    Jag har en fråga. Jag upptäckte förra veckan att jag var på väg att få ägglossning. Testade på måndagen och var ett svagt streck på ÄL stickan. Testade varje dag och på fredagen var det starkare än kontrollstrecket. Så då hade jag väl själva ÄL? Grejen är att enligt min app ska jag ha ÄL den här veckan så hade alltså en vecka tidigare. 
    Nu när jag testade med ÄL sticka var det ett svagt streck. 


    frågan är, hade jag ÄL och det här är någon efterdyning? 


     

  • Elisabeth83

    Jag testar nästan alltid svagt med ÄL-test. Man ska få efter när de blir lika starka. Så fredag, precis då jag fick min stegrin! kul 😊

  • Pyret10

    Aha så ÄL var inte på fredagen utan dagarna därpå? Åh hoppas vi ändå prickade in för vi hade sex alla dagar utom söndag 😁
    kul att vi hade samma! 😄

  • Maymom
    Pyret10 skrev 2023-03-14 17:03:33 följande:

    Aha så ÄL var inte på fredagen utan dagarna därpå? Åh hoppas vi ändå prickade in för vi hade sex alla dagar utom söndag 😁
    kul att vi hade samma! 😄


    Jag har för mig att ÄL beräknas ske 24-48 timmar efter pos ÄL-test. Så din ÄL var förmodligen lördag eller söndag. Så ni prickade nog in det rätt bra. Ett sätt att ha koll på om ÄL verkligen har skett är att mäta temperaturen varje morgon, den stiger dagen efter ÄL. 
    (basaltemperatur tas i munnen med termometer med två decimaler)
  • Pyret10

    Åh tänk om vi missade den ändå med dom enda 2 dagar vi inte hade sex på en vecka 🙈 (söndag och måndag)

  • Elisabeth83
    Pyret10 skrev 2023-03-14 18:52:11 följande:

    Åh tänk om vi missade den ändå med dom enda 2 dagar vi inte hade sex på en vecka 🙈 (söndag och måndag)


    Jag håller tummarna att ni prickade rätt! Vi lyckades få till det tors, lör och sön 😊 Jag kände av ÄL-smärta i höger äggstock lör kväll. Antar att det var när ägget släppte. Sitter och hoppas på att det var superägget som släpptes 😅🤩
Svar på tråden 39 och planera barn