Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Förskolan klagar på min tvååring

    Va? En tvååring som inte vill sitta stilla och lyssna utan springer runt? Sensation! Ring kvällstidningarna, barnet är nog unikt!

  • FuckGoggleAskMe

    Vi bor i EU men inte i Sverige. När min son var 2 år och gick på förskolan funkade det så här. Vi hade en kontaktbok där personalen skrev något varje dag om min son, och ibland skrev jag något tillbaka, tex att han sovit dålig och nog var trött. 

    De skrev tex Han åt blabla i dag och var väldigt glad. Han åt normalt och tyckte det var jättekul att leka med playdoo. Han sov bra, men en kompis bet honom i armen, fast de bråkade inte. När han var 3 år skrev de ibland, Han och kompisen sprang omkring som macho tjurar i dag och skrämde de minsta. Han lärde sig 2 bokstäver i dag. Han grät en del på morgonen men var sen jätteglad. Han blev jättearg på en kompis. Han dansade breakdans för alla när han kom på morgonen. Han tyckte det var väldigt tråkigt med Xx i dag och kunde inte koncentrera sig. Han bara pratade på lunchen och störde alla. 

    De skrev aldrig att detta måste ni göra, detta är fel, han har problem med Xx, detta måste vi göra pga honom etc. De tog itu med situationen och löste det. Ibland gjorde han tokiga saker, men de analyserade inte sönder det och fick det att få stora konsekvenser. Sen när jag hämtade honom fyllde de ibland på med info, han lekte väldigt mycket med x, hade gillat att sjunga idag osv.

    Bra förskola, välmenta vuxna som inte analyserade sönder situationen och som visste att småttingar kan vara jobbiga. Och dom hanterade situationen på egen hand. 

Svar på tråden Förskolan klagar på min tvååring