• Anonym (man2)

    Vilka är de största fel som killar som försöker hitta flickvänner gör?

    Anonym (-) skrev 2022-10-01 20:12:37 följande:
    Vilka är de största fel som killar som försöker hitta flickvänner gör?

    Killar som försöker få flickvänner utan att lyckas, vilka är de största felen de gör?


    De är rädda, svaga, fattiga och sätter kvinnor pedestal. 
  • Anonym (man2)
    Anonym (-) skrev 2022-10-02 16:54:00 följande:
    Jag blev glad att höra detta. Det ger inger lite hopp i alla fall för en som är blyg, introvert och har lite svårt socialt. Men det är klart att man inte passar ihop med vem som helst. Och det gäller väl alla. 
    Ett viktigt fel som singelmän gör är att de lyssnar på vad kvinnor säger att de väljer. 

    Kvinnor är oftast sympatiska och kommer därför i regel att ge sympatiska svar. Men sanningen beträffande vad kvinnor faktiskt väljer är inte särskilt sympatisk.

    Om man ska generalisera väljer kvinnor de män som bidrar mest; ekonomiskt, arbetsmässigt och socialt. Svårare än så är det inte.

    Så när kvinnor säger att pengar, ambitioner och social förmåga inte spelar särskilt stor roll är det bara ett vilseledande men till synes sympatiskt politikersvar.
  • Anonym (man2)
    Anonym (Jakob) skrev 2022-10-08 01:19:40 följande:
    Tack för ditt rara inlägg och dina kloka råd. Jag har ett jobb jag trivs med och och jag spelar tennis då och då. Jag har kanske inte världens största vänskapskrets, men jag har dem vänner jag behöver och jag har aldrig känt mig blyg inför tjejerna. Så det är inte i de bitarna felet ligger. Felet är att jag är inte det minsta attraktiv. Rent kroppsligt är jag normal, men  mitt ansikte är definitivt inte med mig.
    Nej, du är för fattig och oambitiös.
  • Anonym (man2)
    Anonym (Jakob) skrev 2022-10-08 22:15:39 följande:
    Kanske det. Var man nu sätter gränserna för fattigdom och ambitionslöshet. Men jag är åtminstone ärlig om vem jag är.
    Jag tycker inte att du är ärlig. Jag tycker att du hittar bekväma ursäkter för att slippa vara ärlig. 

    Sluta skylla på utseendet för det är inte det som är problemet.
  • Anonym (man2)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-09 09:22:06 följande:
    Man kan ju vinna på lotto också men det är ju inte något man skall räkna med.
    Varför ska du vinna på lotto? Det är inte särskilt attraktivt. Börja jobba hårt och det är nästan omöjligt att inte bli rik på sikt.

    Mannen som förtjänar sin rikedom och har en livsstil som skapar resurser är enormt mycket mer attraktivt än mannen som vinner på lotto.

    Lotto och spel är rent skräp då det skapar en illusion om att resurser handlar om pengar när det i realiteten i längden handlar om livsstil.

    Lev rätt och du blir rik. Lev fel och du blir fattig. Kvinnor går inte runt och lär män att skapa sig en sådan livsstil. De går efter männen som redan lever så.
  • Anonym (man2)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-09 11:20:58 följande:
    Bla, bla, bla... floskler.
    Inte alls. Du är bara för bekväm för att inse att det är sant.

    Gå du och vänta på din lotto vinst och du skjuter dig själv i sank.
  • Anonym (man2)
    Anonym (,) skrev 2022-10-09 12:02:56 följande:
    Jag upplever inte att kvinnor bryr sig särskilt mycket om pengar, så länge mannen tjänar runt medel. 

    Ambition är attraktivt, men det behöver inte handla om karriär utan kanske mer om livsmål. Att man har saker man vill uppnå och målsättningar, drömmar.

    Men det är inte särskilt attraktivt med karrärister som ger sitt allt till jobbet och har lite energi över för partner och familj.
    Resurser är en faktor men utesluter inte de andra. Det handlar om att prestera på alla plan. I arbetslivet, i familjelivet och i byggandet av hemmet. De män som gör det går inte ensamma länge oavsett hur de ser ut.

    Kvinnor bryr sig förövrigt definitivt om resurser. Det är en av de mest underskattade uttalade parametrarna, eftersom det anses lite fult av kvinnor att tala om detta högt. Dessutom sker det i hög grad undermedvetet.
  • Anonym (man2)
    Anonym (,) skrev 2022-10-09 12:56:07 följande:
    Kanske sant såtillvida att en arbetslös, låginkomsttagare eller socialbidragstagare har det tuffare att få partner ja. 

    Men för en vanlig medelinkomsttagare är resurserna inte ett hinder. 

    En man som sköter sitt jobb (likväl som kvinnan), sköter sitt familjeliv och sin relation ser jag inga hinder för. 

    Finns inga större krav på nån extraordinär prestation. Ser inte heller att särskilt många kvinnor idag väljer man utifrån om han är händig, om det nu var det du åsyftade. 
    Ja, om man är en hyffsat framfusig medelsvensson som är skapligt trevlig och med skaplig ekonomi och som ger kvinnor inviter då och söker en Svenssonkvinna.

    Men du glömmer att singelmännen ofta ligger lite efter på de andra parametrarna. Därför är det så viktigt att de kompenserar upp detta med mer resurser och större arbetskapacitet än medelsvensson. Då blir de plötsligt intressanta.

    Dessutom ökar utbudet enormt om man har resurser. Detta även om man är skaplig på de andra parametrarna. Pratet om män är så fokuserat på att få en partner. Men även om man är man är det klart fördelaktigt att kunna välja ur ett större utbud. Det är det man kan göra med resurser.
  • Anonym (man2)
    nihka skrev 2022-10-09 13:21:37 följande:
    Den som lever på drömmen att en obehaglig personlighet kan kompenseras med framtida ekonomiska resurser och jobbar mot det kan ju dränka sina sorger i dyrare whisky i framtiden.
    Varför skulle det vara en obehaglig personlighet? 
    Ofta handlar det bara om att de här männen är lite mer tillbakadragna.
  • Anonym (man2)
    Anonym (,) skrev 2022-10-10 10:56:48 följande:
    Se dig omkring. Är det verkligen så att medelinkomsttagare (män) är utan partners? Nej. 

    Det står klart att män utan resurser har svårt att få partners. Men det betyder inte att kvinnor enbart väljer höginkomsttagare. Det är så otroligt överdrivet.

    Det jag påstår och det artikeln säger, är i stort samma sak. Män utan resurser får det svårare och svårare. Det är dock inte samma sak som att alla som inte är höginkomsttagare väljs bort. 
    Fast du förstår inte hur äktenskapsmarknaden fungerar.

    Att hävda att kvinnor inte bryr sig om resurser för att de flesta gifta män är medelinkomsttagare, är lika dumt som att hävda att män inte bryr sig om utseende för att de flesta gifta kvinnor har ordinära utseenden.

    Ytterst få människor (om ens någon) kan välja partner fritt utan det handlar om att få den partner man få.
  • Anonym (man2)
    Anonym (,) skrev 2022-10-10 10:56:48 följande:
    Se dig omkring. Är det verkligen så att medelinkomsttagare (män) är utan partners? Nej. 

    Det står klart att män utan resurser har svårt att få partners. Men det betyder inte att kvinnor enbart väljer höginkomsttagare. Det är så otroligt överdrivet.

    Det jag påstår och det artikeln säger, är i stort samma sak. Män utan resurser får det svårare och svårare. Det är dock inte samma sak som att alla som inte är höginkomsttagare väljs bort. 
    ...och en rik man kommer att ha betydligt bättre utbud av kvinnor än samma man utan resurser.

    Han kommer sannolikt träffa någon oavsett men hans valmöjligheter och möjligheter att ställa krav kommer att vara betydligt sämre utan resurserna.
  • Anonym (man2)
    Anonym (,) skrev 2022-10-11 07:50:51 följande:
    Fast min poäng är inte att utgå från ett läge där varje människa kan välja och vraka helt fritt, för det läget kommer alltid vara få förunnat. 

    Männen i undersökningen med partner hade en inkomst på runt 400 000. Det var 100 000 mer än de utan partner ca. Men inte särskilt högt ändå. Så det handlar inte om några miljonärer.

    Men undersökningen har alltså enbart studerat parametrarna inkomst, utbildning och partner.

    Det är också tänkbart att män med högre inkomst har egenskaper som attraherar: driftighet, uthållighet etc. Också tänkbart att det spelar in att man väljer någon med liknande utbildningsnivå för ett intellektuellt utbyte. 

    Jag motsäger alltså inte att män utan resurser har det svårare, utan snarare att det skulle vara svårt för medelinkomsttagare. Det verkar räcka med att utbilda sig och ha ett medeljobb för att klara sig rätt bra på partnermarknaden, ur resurssynpunkt. Sen tillkommer kanske andra, mer svårmätbara egenskaper som bidrar till att det blir lättare eller svårare.
    Inget av det du skriver förändrar att en man förbättrar sitt utbud på partnermarknaden avsevärt om han förbättrar sin ekonomi.
    Att du kan få en kvinna om du är en normal medelinkomstagare är rätt självklart när det finns miljontals kvinnor och alla kan inte få en schysst höginkomsttagare. Så det blir många kvinnor "över". Du kan vara fattig som en kyrkråtta och "få" en kvinna ändå men inte heller det förändrar att resurser är viktigt när män söker partner. 
  • Anonym (man2)
    Anonym (ABC) skrev 2022-10-12 13:15:31 följande:
    Säger precis tvärtom. Det finns massor av män som lyckas få kvinnor och själva tror att det är för en helt annan anledning än vad de egentligen är. 

    T.ex. den buffliga högljudda killen som under ytan är supersnäll kanske tror han får tjejer för hans grymma humor, medan tjejerna väljer honom för att han är så snäll och kramgo, den plumpa humorn är något de får stå ut med på köpet. 

    Umgicks mest med män när jag var yngre och de flesta av dom hade inte speciellt svårt att hitta tjejer, men tror inte en enda egentligen vet vad som var just deras egen attraktionskraft medan jag som kvinna absolut skulle kunna peka ut på varenda en av dom vad det är som kvinnor generellt gillade/ogillade (sedan så skiljer det sig såklart åt mellan olika kvinnor). 
    Om nu inte dina vänner är extremt ointelligenta är det där rent trams. När man är 15 år må man inte veta men redan i 20-25 års åldern börjar en normal kille få full koll.

    Man vet i detalj vad som attraherar och vad som inte gör det. Ett gott råd till killar är att utveckla sin personlighet i en attraktiv riktning. Det är inte vidare svårt egentligen men kräver en rejäl och kontinuerlig arbetsinsats.
  • Anonym (man2)
    Anonym (ABC) skrev 2022-10-13 20:12:50 följande:

    Eller hur. 

    Om jag var singel och misslyckades att träffa män skulle jag absolut hellre prata med en man om vad män generellt uppskattar än en kvinna. 


    Men skulle såklart inte prata med vilken man som helst utan en som jag själv upplever har ungefär de kvalitéer jag själv eftersöker. 


    Det är dock så allmänt kännt (att kvinnors uttalade önskemål i hög utsträckning skiljer sig från det de sedan väljer)  att det nästan blir löjligt att ifrågasätta.

    Det är inget fel av en singelman att lyssna på en kvinna men man ska framförallt lyssna på erfarna män.

    Mycket för att kvinnor omöjligt kan få den kunskap en man kan få på detta område. Kvinnorna känner sig själv och behöver heller inte vara ärliga då det finns en kostnad för kvinnor att vara det. En man har ganska snart stött på 100-tals kvinnor och kan prata utan normer som styr honom.
  • Anonym (man2)
    Anonym (S) skrev 2022-10-13 21:13:22 följande:

    Ja, självklart vet männen bäst vad kvinnor vill ha. Se bara på Kaffedraken, han vet allt om kvinnor. Kanske därför han är så framgångsrik?eller inte.


    Han är ingen erfaren man. Snarare motsatsen.
Svar på tråden Vilka är de största fel som killar som försöker hitta flickvänner gör?