• SunnyP

    Blödning i vecka 6, solskensberättrlser?

    Jag blödde mellan v.8 och v.12. Ibland varje dag, ibland varannan, var tredje dag. Ibland rosa, ibland brunt och ibland klarrött. Oftast bara på pappret när jag torkade mig men vid två tillfällen droppade det ner i toaöetten så vattnet blev helt rött. Jag hade ett SCH, fick gå på massor av ul och ta det väldigt lugnt men det var aldrig någon fara med bebisen. Man brukar säga att ungefär hälften av alla tidiga blödningar slutar i missfall och hälften är ofarliga men det är helt omöjligt att veta innan man varit inne och kontollerat det. Jag vet flera med SCH som haft störtblödningar med stora klumpar utan att det varit någon fara också så jag skulle inte bry mig så mycket om hur blödningen ser ut men rött betyder pågående blödning och brunt gamalt blod. Mina blödningar startade oftast som rosa eller röda för att sedan övergå till brunt under någon vecka innan de försvann (och sen började om..),
    Jag är 41 och vet precis hur det känns när man upptäcker blodet.... men försök att få en tid och kolla upp med VUL, det är enda sättet att veta säkert.
    Lycka till!!

  • SunnyP

    Jag förstår att det är tungt men vänta med att ta ut något i förskott till du varit på VUL. Symptom kan komma och gå. Jag var helt övertygad om att min första blödning var ett missfall. jag har fyra barn sedan tidigare och har aldrig haft så mycket som en färgad flytning under de graviditeterna och jag har inte alls lätt att blöda men för mig så var det som sagt ett SCH, en form av blodpropp i livmodern som inte påverkar barnet och som är ganska vanligt och som man får helt slumpmässigt. Det behöver inte vara ett missfall även om det självklart kan vara så också. Om du inte samtidigt har ont så har du ungefär 50 procents chans att blödningen är ofarlig.

Svar på tråden Blödning i vecka 6, solskensberättrlser?