• ClumsySmurf

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Mimosa86 skrev 2022-11-15 09:28:27 följande:
    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Jag skulle säga att skillnaden är denna:

    Är du man och stadgar dig med en arbetslös kvinna som bor i andra hand så kan du nog ändå till 90% räkna med att hon kommer göra mer av det oavlönade jobbet i ert hem. Hon kommer (statistiskt) ta ett större ansvar för barnen, deras skola, läxor, tandläkartider, playdates, föräldramöten, basarer, klädinköp, presenter och kalas. I hemmet kommer hon (statistiskt) vara mer drivande. Städa mer än du, laga mat mer än du, tvätta, stuva, vara engagerad på lokala köp och sälj. Vara den som plockar upp en strumpa på golvet när hon är på väg emot hallen. 

    Visst du får en kvinna som inte drar in cash men hon kommer underlätta ditt hemmaliv enormt.

    Så vänder vi på det: en kvinna blir tillsammans med en  arbetslös och ledsen man. Är det då självklart att han kommer steppa in och ta majoritet ansvar för barnen och hemmet? njää inte lika troligt som det omvända. Risken finns att kvinnan i det fallet åker på en riktig dubbelmacka av ansvar. Huvudansvar för jobb, hem och barn. Men också att ta hand om den vuxna mannen och driva på honom. Det orkar hon inte. Därför bättre med en man med cash så hon ev kan gå ner i tid under småbarnsåren för att få ihop familjelivet eller att han kan betala för städtjänst, nanny etc om han nu väljer att inte ta ett likvärdigt ansvar i familjen.

    sen vet jag såklart fall i min egen närhet där mannen tagit allt ansvar och kvinnan legat i sängen deprimerad i år. Men jag stöter ju mer på situationer där kvinnan drar det tyngsta jobbet i hemmet och med barnen.



    "Så vänder vi på det: en kvinna blir tillsammans med en  arbetslös och ledsen man"

    Det dag en kvinna frivilligt försörjer en lågutbildad och arbetslös man och skaffar familj med honom är hon (statistiskt) en enhörning så varför kan inte då mannen också vara (statistiskt) en enhörning och sköta hem och barn?

    "Är du man och stadgar dig med en arbetslös kvinna som bor i andra hand så kan du nog ändå till 90% räkna med att hon kommer göra mer av det oavlönade jobbet i ert hem."

    Man hinner med en hel del på 8h + resa till och från jobbet.
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-15 18:34:21 följande:
    Ja, tyvärr så är saker och ting ju sällan extrema, utan det mesta har sina för och nackdelar. Men min huvudpoäng var att man inte bara kan bestämma sig: Nu ändrar vi på allt det där! För det första - hur gör man? Det är inte så enkelt att förutse vad exakt man behöver göra. Det blir ofta inte den effekten som man hade förväntat sig. 

    Plus att det påverkar en massa annat. Plus att man kanske inte är säker vad det beror på..... Jag säger bara - vissa här låtsas att man vet allt detta. Knappast!

    En av effekterna är att våld mot kvinnor ökar när de tjänar mer än mannen. Det finns alltid en risk att kvinnor lämnar när de tjänar mer, vissa as till män trycker ner för att kvinnan ska stanna.

    www.lu.se/artikel/valdsamt-ojamlika-ny-avhandling-om-kvinnlig-ekonomisk-egenmakt-och-vald-i-hemmet

    amp.smh.com.au/politics/federal/when-women-earn-more-than-their-male-partners-domestic-violence-risk-goes-up-35-per-cent-20210329-p57ewb.html
  • ClumsySmurf
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-16 22:24:46 följande:
    Skillnaden är att damerna inte blir anmälda eftersom männen inte är lika lättkränkta.

    Det är flest män som anmäler mina inlägg,
  • ClumsySmurf
    Anonym (Samma logik) skrev 2022-11-15 20:12:36 följande:
    Det vore bra om man iframtiden kunde ändra på dessa gener.
    Att män som slår kvinnor blir utan sex medan män med känslor får ha sex.
    "Det vore bra om man iframtiden kunde ändra på dessa gener."
    Du kan lösa problemet med kastrering

    "Att män som slår kvinnor blir utan sex medan män med känslor får ha sex."

    Män som slår är narcissistiska och tycker att deras känslor är de enda som räknas, precis som sura bittra incels som garanterat är en riskgrupp, de har ett rött flagg tatuerat i pannan.
  • ClumsySmurf

    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-17 12:07:05 följande:
    På vilket sätt menar bittra feminister som tror på genusflum är mer rationellt än män som tror på biologiska skillnader mellan könen?

    Konspirationsteorier är väl annars vad hela radikalfeminismen bygger på?
    Påståendet i inlägget nedan är fel, vilket bör vara uppenbart för de flesta. Påståendet stämmer hos djur där honor tar hand om ungarna helt själva. Varför skulle inte en man som hjälper till att ta hand om barnen och i alla fall försöka komma överens med barnens mamma tills barnen flyttat ut vara selektiv? Varför skulle han inte försöka välja en bra mamma till barnen?

    Det är inte mer rationellt säga "biologi" än "strukturer" när båda är uppenbart fel. Man kan fakta kolla "strukturer" med genusflum och tro att man har rätt med det är lite svårare att fakta kolla biologiflum med vetenskap
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-14 12:53:52 följande:
    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?
    Enkelt, för att det är män som konkurrerar om kvinnor och kvinnor som väljer, det ger dem en maktposition och den som har makten är alltid den som sätter villkoren.

    Tänk såhär: 
    Om en arbetsgivare annonserar ett jobb så kommer hundratals söka till det. Den som säker har då inte råd att ställa speciellt mycket krav eftersom arbetsgivaren då bara kommer välja någon annan istället. Så länge det finns många som söker kan arbetsgivaren egentligen ställa vilka krav som helst för det finns alltid någon som är villig att gå med på dem.

  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-17 11:39:47 följande:
    Det stämmer inte ihop med min definition av ordet "kränkt". Att man inte tycker det är lönt att försöka övertyga några incels som har jagat upp varandra till att tro på en massa teorier om biologin bakom det hela, det är snarare rationellt. 

    Och sen finns det några som ändå försöker övertyga dem att de är inne på en ... konspirationsteori, kan man egentligen kalla det för. 
    Ska man vara petig så är dessa biologi teorier mest BS.
    Mycket av biologiflummet är som att påstå att kvinnor måste ha stora bröst bara för att män föredrar det när alla kvinnor med små bröst är bevis på att det inte stämmer och motbeviset ser man nästan varje gång man går utanför dörren. Man måste ha väldigt svår kognitiv dissonans för att inte tro det man ser.

    Alla män som inte lever upp till idealbilden av den maskulina långa mannen med enormt självförtroende och inte är modellsnygg är ett bevis på att deras "teorier" inte stämmer.

    Fultolkar något evolutionärt och överdriver när de ska förklara hur det är (enbart biologi) men när de i slutänden ska förklara varför det fortfarande är som det är så beror det på förlegade könsroller (enbart kultur som med genusflum) som i jämlikhetens namn ska motverkas så det blir rättvist men inte så det blir lika eftersom man förväntar sej att kvinnor ska välja långt under sin nivå.

    De målar upp en felaktig bild av hur det är, där det blir otroligt svårt att vara man medan kvinnor är löjligt privilegierade och vill byta könsroller men man vill inte ha nackdelarna som följer med (förnekar att det finns), de vill bara ha fördelarna. Precis som med offerskapsfeminism.
  • ClumsySmurf

    !


    Anonym (?) skrev 2022-11-18 14:18:59 följande:
    Det finns nog inte en enda kvinna (eller man, hoppas jag) som inte håller med om feminismens grundkärna: att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män. 

    Sen har betydelsen av ordet utvidgats och fått diverse negativa associationer, men det handlar inte om själva grundkärnan, som jag inte tror att någon ifrågasätter. 

    Feminismen arbetar även för att motverka machoideal bland män, vilket gör att män mer sällan söker hjälp, oftare begår självmord etc. 
    feminismens grundkärna fanns i första och andra vågens feminism, förutom i radikalfeminismen som kom med andra vågen, ideologier som bygger på genus"vetenskap" saknar dessa värderingar

    "Feminismen arbetar även för att motverka machoideal bland män, vilket gör att män mer sällan söker hjälp, oftare begår självmord etc. "

    Feministisk logik:
    De privilegierade männens enda problem är den självdestruktiva mansnormen som också är roten till all ont i samhället, om man bara lyckades utrotade den toxiska maskuliniteten redan på dagis skulle sjävmorden upphöra, män och pojkar skulle sluta slå kvinnor och flickor.

    Kvinnor är överrepresenterade i självmord+försök, är det någon kvinnorm som är problematisk är det männens fel.
    Om kvinnor slår sina barn får de frikort av vänsterfeministerna. Man ska inte säga upp och hoppa till pojkar för det är ju väldigt viktigt att ha känslor och gråta förutom om mamma är narcissist.
    Man måste motverka allt våld mot kvinnor, förutom när det är en kvinna eller shariapolis som står för våldet.

    Och de nya, de bättre feministerna kan inte definiera "kvinna" och i feminismens namn hatar de öppet roten till all ont i samhället, män, som de inte heller kan definiera. Man skulle ju kunna tro att de feministerna finns väldigt lite feminism göra nu när kvinnor inte riktigt finns (förutom de som har kuk, de är faktiskt riktiga kvinnor) men feministisk logik...

    Feminismen är en parodi på sej själv.
  • ClumsySmurf
    Anonym (xxx) skrev 2022-11-19 16:03:16 följande: #568
    Västsverige78 skrev 2022-11-19 15:46:01 följande:
    Vad innebär det att tjäna tillräckligt mycket? Lönerna stiger år för år. Är det för att kunna upprätthålla en viss social status och en plats i samhällshierarkin?

    Även i framtiden när löneskillnaderna har helt försvunnit mellan män och kvinnor kommer antagligen kvinnor fortfarande att välja bort män som tjänar mindre än dem. Hur tror du att det känns för de män som inte räcker till? Finns det ingen empati för män överhuvudtaget?
    Är det så då, att det är kvinnorna som väljer bort männen pga deras lön, eller är det så att vissa män inte klarar av att inte vara den som tjänar mest?
     
    För de flesta är det både och.
    När kvinnor har svårt att klara av att vara den som tjänar mest är det inte så konstigt om män har svårt att vara den som tjänar minst och tvärt om.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Raptor) skrev 2022-11-18 17:14:28 följande: #463
    Västsverige78 skrev 2022-11-18 16:59:58 följande:
    Min uppfattning är att kraven borde vara mer symmetriska åt båda hållen. Varför ska en kvinna kräva en man som har bra självförtroende om hon själv inte har det, till exempel?
    Nej, det kan man för all del undra.

    Men då måste man nog samtidigt undra varför en del män fortfarande inte klarar av kvinnor som har självförtroende. Som någon skrev högre upp är det rentav större risk att bli misshandlad och lämnad om man som kvinna är framgångsrik och har högre lön.

    Och sen får man fråga sig varför kvinnor så sent som på 1960-70-talen uppmanades att inte visa vår intelligens, handlingskraft eller fysiska styrka för då skulle mannen inte vilja ha oss, han måste få vara störst och bäst i familjen  annars vill han inte va me!

    Hur tror du att man ser på att ta plats och uppvisa självförtroende om man är uppväxt med att det är så det är? Och dessutom tillhör den första generationen av kvinnor som inte varit helt beroende av sin man för sin försörjning under minst familjebildaråren.
     
    Jealousy and partner preference among butch and femme lesbians

    [...]
    Femmes were more jealous of a physically attractive competitor, and butches were more jealous of a wealthy competitor. While the labels butch and femme have often been characterized as social constructions modelled after heterosexual sex roles and applied to lesbians by outside observers, the results of the present study provide further evidence that they are more than that. The present findings, consistent with other research, suggest that a complex interaction of socialization and prenatal development underlie lesbian sex role identification.

    www.researchgate.net/publication/241683373_Jealousy_and_partner_preference_among_butch_and_femme_lesbians
  • ClumsySmurf
    Anonym (Raptor) skrev 2022-11-18 17:14:28 följande: #463
    Västsverige78 skrev 2022-11-18 16:59:58 följande:
    Min uppfattning är att kraven borde vara mer symmetriska åt båda hållen. Varför ska en kvinna kräva en man som har bra självförtroende om hon själv inte har det, till exempel?
    Nej, det kan man för all del undra.

    Men då måste man nog samtidigt undra varför en del män fortfarande inte klarar av kvinnor som har självförtroende. Som någon skrev högre upp är det rentav större risk att bli misshandlad och lämnad om man som kvinna är framgångsrik och har högre lön.

    Och sen får man fråga sig varför kvinnor så sent som på 1960-70-talen uppmanades att inte visa vår intelligens, handlingskraft eller fysiska styrka för då skulle mannen inte vilja ha oss, han måste få vara störst och bäst i familjen  annars vill han inte va me!

    Hur tror du att man ser på att ta plats och uppvisa självförtroende om man är uppväxt med att det är så det är? Och dessutom tillhör den första generationen av kvinnor som inte varit helt beroende av sin man för sin försörjning under minst familjebildaråren.
     
    " Och sen får man fråga sig varför kvinnor så sent som på 1960-70-talen uppmanades att inte visa vår intelligens, handlingskraft eller fysiska styrka för då skulle mannen inte vilja ha oss, han måste få vara störst och bäst i familjen annars vill han inte va me!"

    Kvinnor har avancerat rejält inom forskning och idrott, kan man då tänka sej att kvinnor också blivit mer intresserade av intellektuell porr och köper biljetter till damfotboll? Nepp, de köper böcker om genus och tittar på Kardashians.

    Kvinnor som varken visar intelligens eller fysisk styrka tjänar mer pengar.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?