• AndreaBD

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Allvarligt, det där stämmer inte. Jag känner själv män som knappt uppfyller några av dessa "kriterier" och som ändå är populära hos kvinnorna. Vad har dessa män då? Jo, de är sociala. De kan snacka. Och ska man vara charmig så måste man verkligen vara social och kunna snacka. 

    Okej, du hade kanske nåt sånt kriterium med också, som gäller att vara social. 

    Men jag hörde en intressant av en (manlig) kollega som är socionom - han säger att det är många killar som har problem numera, att det är just de som är lite yngre än vad han själv är, så han märker det. Det är den generationen som har vuxit upp med datorer och mobiler, och som då inte har träffat så mycket folk IRL på fritiden. Uppenbarligen ger det brister i sociala färdigheter - att man inte umgås så mycket med faktiska människor direkt. Och det drabbar killar mer, för att tjejer i större utsträckning ändå väljer att ge sig ut och inte sitter lika mycket framför en skärm. 

    Om man vet att det är så - killar, ta tag i problemet! Skyll inte på en massa annat, utan se till att umgås med människor. I helt vardagliga situationer. Gå med i en förening, gör något ideellt. Sånt går också hem hos kvinnor. Men framför allt så blir ni säkrare på hur man snackar med folk. 

  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 10:43:10 följande:
    Därför att ingen människa är perfekt...
    Nä, det är klart. Skulle aldrig falla mig in heller, att leta efter någon som är perfekt. Frågan är också - menar man då perfekt för en själv, eller verkligen perfekt? Min man är ganska perfekt för mig. Så pass att jag inte skulle få för mig att någon annan överhuvudtaget skulle kunna passa så bra. Men andra kanske undrar vad jag ser i honom? Han själv kan tycka det ibland också. Men det är ju väldigt individuellt, vad som passar en. 
  • AndreaBD
    Anonym (Jag) skrev 2022-11-14 11:14:27 följande:

    Jag är ju själv kvinna så jag kan ju inte svara på den den frågan som egentligen kräver ett svar här d.v.s. "Varför ställer män absolut inga andra krav på en kvinna än att hon ska låtsas skratta åt hans skämt"? Det låter desperat och sorgligt.


    Ja, precis. Fast, så är det inte där ute i samhället. Annars hade jag åtminstone fått dem männen som jag ville ha. Det har jag nämligen alltid haft otur i. Så fort jag var verkligen intresserad av någon, så var det inte ömsesidig. Och då har jag ändå mycket mer att erbjuda. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 12:48:29 följande:
    Skillnaden är att män inte har lika stora krav på att kvinnor ska vara sociala som tvärtom, om det är det som är den stora faktorn här.

    Om vi pratar om den yngre generationen är bostadssituationen helt annorlunda nu än vad den var för 20 år sedan. Detta drabbar väl även män hårdare eftersom män förväntas ha bättre ordning på sitt boende än kvinnor.
    Min son hade inte eget boende. Han flyttade in hos flickvännen.  Han är nu 28 och de har väl bott ihop i tre år nu. Och han har då tyvärr också suttit för mycket framför datorn och hade sina problem med att ta kontakt med tjejer. Men inte blev han nobbad för att inte ha eget boende.
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 12:48:29 följande:
    Skillnaden är att män inte har lika stora krav på att kvinnor ska vara sociala som tvärtom, om det är det som är den stora faktorn här.

    Om vi pratar om den yngre generationen är bostadssituationen helt annorlunda nu än vad den var för 20 år sedan. Detta drabbar väl även män hårdare eftersom män förväntas ha bättre ordning på sitt boende än kvinnor.
    Kanske har kvinnor det lite lättare där. Men helt osmidiga får de inte heller vara. Det finns kvinnor som inte får någon för att de är för osociala.

    Tro mig, det har sina nackdelar också att vara kvinna. ALLT har sina för-och nackdelar. Och männen har definitivt inte alla nackdelar. Och man kan inte alltid heller ändra på det, inte särskilt snabbt i alla fall. Det är många faktorer som hänger ihop. 
  • AndreaBD
    Anonym (?) skrev 2022-11-14 13:21:04 följande:
    Kvinnor som inte har barn ansrs generellt suspekta, iaf om de är typ över 35.
    Jo..... jag har en bekant som inte har barn. Man funderar ju - ville hon inte ha barn eller är hon för knepig för en relation? Det är ju det man tänker. 
  • AndreaBD
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-11-14 13:27:32 följande:
    Många kvinnor vill inte ha en perfekt man. Tvärtom
    Många kvinnor skulle tycka att det känns stelt, ej avslappnat och o-roligt med en perfekt man.
    Då är det bättre med en man som hon känner sig avslappnad med, att dom har kul ihop. Trots att han klantar sig ibland. Och ej är perfekt. Det gör hon också.
    Hon är inte heller perfekt.
    Det har du rätt i. Jag skulle inte vilja ha en mycket yngre man heller. Skulle vara för jobbigt att leva upp till sånt. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 14:41:03 följande:
    Du som kvinna gör det, men männen gör det antagligen inte.
    Kanske borde de? 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 14:46:30 följande:
    Vad är positivt med att döma ut människor?
    Vem gör det? Det är andra gången att du anklagar folk här över faktiskt ingenting. Min fråga var ju en ren fundering. Jag har inte svaret. Jag vet inte om de borde eller inte borde. Observera: KANSKE. 

    Om du gör det annars också, så kan jag tänka mig att det kan vara svårare att få kontakt med folk. Det säger sig självt. Antagligen är det då du själv som drar sig tillbaka pga upplevda kränkningar.
  • AndreaBD
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 15:09:46 följande:
    Upplevda kränkningar är ofta just det: dålig stämning som man upplever. Vad du anser om den upplevelsen är väl inte relevant för hur det blir för män i deras kontakter. Var du i ditt upplevda överläge där DU är trygg. Har läst ganska mycket från dig där du framstår som en ensam människa med livslögner, precis som den Kaffedrakesläkting du läxar upp just i denna tråd. Att din son lyckades ta sig hemifrån var väl jättebra med en så dominant förälder. Upplever du dig kränkt av mig nu så bär du hela ansvaret för det själv. 
    Allvarligt! Du vet ingenting om mig. Och det är bra för ALLA barn att ta sig hemifrån och 26 år är ganska sent. 
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?