• AndreaBD

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Västsverige78 skrev 2022-11-16 00:41:23 följande:
    Nej, för 30 år sen kunde man få en bostad på några månader i de flesta kommuner i Sverige.
    Okej, jag kanske tänker Stockholm då. Här var det nästan värre för 30 år sedan.

    Och jag har svårt att tro att alla invandrare hamnar på landsbyggden. Om de inte placerar ut dem där. Vilket förstås vore en fördel för integrationen. Men de brukar sedan flytta till storstaden ändå. Och de har ju sina skäl. Svårt att få jobb t.ex., landsmän som kan hjälpa med det, som bor i stan. Osv..
  • AndreaBD
    Anonym (stay Zen) skrev 2022-11-16 06:41:16 följande:
    den magiska trollstaven
    Tja, jag nämnde för min man att jag skrev det om hans kompis och undrade igen hur han gör. Min man säger bara - han är charmig. 
  • AndreaBD
    Moder1 skrev 2022-11-16 06:48:27 följande:

    Missvisande rubrik tänker jag.
    Personlighet har ingenting med utbildning att göra.
    Jag tänker att både män och kvinnor söker någon som är på samma plats i livet som en själv.
    Är man i samma ålder, som i mitt fall 40-45, så förväntar man sig att man har ett boende och ett jobb.
    Vänner eller bekanta är väl mer en hint om hur social partnern är.
    Hälsa och mående är ofta en hänt om hur deras liv sett ut fram tills nu.
    Men blir man kär så är många av de delarna inte så viktiga.
    Men självförsörjande bör man vara när man uppnått en viss ålder.


    Precis. Och jag tycker också att det är fel att säga "män måste vara sociala". Om de inte redan är det, så behöver de inte bli det för kvinnorna. Men då får man hitta en kvinna som är lika "osocial". Och då får man ha sätt att träffa varandra också.

    Jag är inte världens mest sociala heller. När jag var singel och dejtade, så hände det att jag fick kontakt med män som var mycket mer sociala än jag. T.ex. en där man såg av alla foton att han umgicks mycket. Då valde jag att inte gå vidare där, både för min och också för hans skull. Då är man bara för olika. Varför tar en del män det som en kränkning? Det är bara att vara realistisk. Eller så är de bara ute efter sex. Då spelar det förstås ingen roll. 
  • AndreaBD
    Anonym (Hen) skrev 2022-11-16 07:21:02 följande:

    Ännu en tjattråd där dom bittra männen diskuterar med dom bittra damerna utan att komma någonstans. Kör hårt!


    Varför skulle damerna vara bittra?  Jag tycker faktiskt det är synt om de här killarna. Jag försöker få dem att förstå att bara de själva kan ändra på det. Det gäller att gå ut ur sin comfort zone och testa nya saker. Att hitta sig själv! Att vara intresserad av saker och av människor! Det är just det här att vara aktiv och göra saker som sedan attraherar andra människor, även av motsatt kön. Helt fel är det däremot att sitta hemma och läsa teorier om att allt är biologi och att man inte kan göra något åt det. 

    De bör ge sig ut i världen och vid det tillfället kan man också kolla vilka är dem människorna som är eftertraktade? I regel de som brinner för något intresse. De blir intressanta för att de är intresserade av något - orden verkar ha ett samband?
  • AndreaBD
    Anonym (Hen) skrev 2022-11-16 20:51:39 följande:
    Av det jag sett i dessa genustrådar så är faktiskt damerna lika envisa och näbbiga som männen. Dom flesta damer kommenterar troligen inte ens utan förstår att det är fruktlöst och går vidare. Så jo, även damerna som hänger i dessa trådar är nog aningens bittra.
    Det stämmer inte ihop med min definition av ordet "kränkt". Att man inte tycker det är lönt att försöka övertyga några incels som har jagat upp varandra till att tro på en massa teorier om biologin bakom det hela, det är snarare rationellt. 

    Och sen finns det några som ändå försöker övertyga dem att de är inne på en ... konspirationsteori, kan man egentligen kalla det för. 
  • AndreaBD
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-17 12:07:05 följande:
    På vilket sätt menar bittra feminister som tror på genusflum är mer rationellt än män som tror på biologiska skillnader mellan könen?

    Konspirationsteorier är väl annars vad hela radikalfeminismen bygger på?
    Jag har inte pratat om feminister och genusflum. Jag har pratat om de som diskuterar här.
  • AndreaBD
    ClumsySmurf skrev 2022-11-17 18:37:07 följande:
    Ska man vara petig så är dessa biologi teorier mest BS.
    Mycket av biologiflummet är som att påstå att kvinnor måste ha stora bröst bara för att män föredrar det när alla kvinnor med små bröst är bevis på att det inte stämmer och motbeviset ser man nästan varje gång man går utanför dörren. Man måste ha väldigt svår kognitiv dissonans för att inte tro det man ser.

    Alla män som inte lever upp till idealbilden av den maskulina långa mannen med enormt självförtroende och inte är modellsnygg är ett bevis på att deras "teorier" inte stämmer.

    Fultolkar något evolutionärt och överdriver när de ska förklara hur det är (enbart biologi) men när de i slutänden ska förklara varför det fortfarande är som det är så beror det på förlegade könsroller (enbart kultur som med genusflum) som i jämlikhetens namn ska motverkas så det blir rättvist men inte så det blir lika eftersom man förväntar sej att kvinnor ska välja långt under sin nivå.

    De målar upp en felaktig bild av hur det är, där det blir otroligt svårt att vara man medan kvinnor är löjligt privilegierade och vill byta könsroller men man vill inte ha nackdelarna som följer med (förnekar att det finns), de vill bara ha fördelarna. Precis som med offerskapsfeminism.
    Håller helt med dig. Det är ju därför jag säger att det är en konspirationsteori. Och det är säkert "offerfeminism" också. Jag förstår dock ibland inte, varför de tycker det är värt det. Det leder ju ingenstans. 
  • AndreaBD
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-17 14:55:49 följande:
    Nä du har ju inte det och det är ju det som är det lustiga, både denna tråd och FL kryllar av rabiata feminister med sunkig manssyn som rapar ur sig genusflum men det lägger du tydligen inte märke till, men män som pratar om biologiska skillnader mellan könen..... det har du örnkoll påDrömmer
    Om det är kvinnor som skriver dumheter så har jag inte lagt märke till det för att det inte var ämnet så att säga. I så fall har de inte skrivit något relevant heller. 
  • AndreaBD
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-18 08:33:11 följande:
    Om män vore lika selektiva som kvinnor skulle förmodligen världen se väldigt annorlunda ut.
    Ja, de kanske borde prova. Jag vet, du tycker säkert att kvinnor sållar bort män av helt ytliga skäl. Men själv har jag sett annat - kanske umgås jag i andra kretsar? Nämligen att  kvinnor ofta är selektiva när det gäller negativa egenskaper som inte fungerar bra i en relation. BÅDE män och kvinnor borde sålla bort destruktiva personer
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-18 13:44:27 följande:
    Vilka män skriver här att kvinnor är perfekta? Inte jag.

    Kan du som kvinna ens nämna nånting som kvinnor gör dåligt i relationer eller kritisera kvinnor överhuvudtaget?
    VILKEN kvinna? Du tror väl ändå inte att alla kvinnor har gemensamma egenskaper? Alla människor är individer. 
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?