• EpicF

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl): Han behöver inte närvara vid födseln utan kan ta de dagarna när barnet har kommit hem för att ha än ska kunna knyta an. Bara han tar det mellan dag 1 och dag 60. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 23:51:27 följande:
    Återigen, dessa dagar ska tas innan det gått 60 dagar från barnets hemkomst. Och innom den tid är det rimligt att man fått ett svar på faderskapstestet. 

    Och nej, man behöver inte som pappa ha en anknytning till barnet för att få ta de 10 pappadagarna. De 10 pappadagarn är till för att bla få en anknytning till sin dotter eller son. 

    Du har verkligen svårt att förstå vad som sägs eller står i text. 
  • EpicF

    Ett faderskapsutredning är inte en familjerättsutredning. Man kallas för dns test, för barnet och mamma kan testet tas redan på BB. Pappan kan också lämna dna test till familjerätten så snart barnet är fött. Att få svar tar några dagar. 

    I ts fall är det en pappa som är aktuell och tar en utredning inte lång tid alls. Det tar lite längre tid om det är flera potentiella pappor med i bilden eller om mamman inte vet vem som kan vara pappan. 

  • EpicF

    Anonym (fkl): Föräldrapenning är inget man får utskrivet. Det får man ansöka om till fk när man har ett barn registrerat. Då kan man ansöka om både föräldrarpening (fp) för att vara föräldraledig under en längre period, tillfällig föräldrapenning (tfp)för de 10 pappa dagarna och eller tfp för vård av barn (vab). Det är inget som skrivs ut av någon speciell person. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 00:17:56 följande:
    Man kan bara ansöka föräldrapenning efter fastställt faderskap, trodde alla visste om detta sorry skulle informerat dig om detta.
    Det var precis det jag skrev. Efter att du påstod att föräldrapenning är något man får utskrivet. 

    Registrerad barn = fastställt faderskap. 
  • EpicF

    Anonym (fkl): Mamman och barnet kan toppsas redan på BB. Dvs dna testet tas redan på BB. Ts som pappa.kam också toppsas tidigt. Man kan få en tid för faderskapsutredning innan fyra veckor. Svaret tar ca en vecka. 

    Det där med att läsa vad som står är uppenbarligen inte din grej. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 00:26:17 följande:
    Sluta tramsa, man vet inte vem pappan är, får jag barn med en kvinna menas inte att det kommer andra män o kräver dna testning, detta har dom ingen rätt till.

    Man startar allt efter barnet är fött, inte i direkt samband.
    Vet inte vem pappan är? 

    Kvinnan/blivande mamman har sagt att ts är pappan, dvs det finns inga andra potentiella pappor i ts fall. 

    Jag ska förtydliga till dig eftersom du uppenbarligen inte klarar av att läsa: Mamman och barnet kan toppsas redan på BB. Dvs dna testet tas redan på BB. Efter att barnet är fött, inte i samband. Utan efter. På BB. Inte under förlossning, utan efter. Oftast dagen efter. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 10:38:58 följande:
    Som sagt, TS vet inte ens vem han ska söka föräldrapenning för.
    innan hela processen med faderskap är klar har tiden gått ut.
    Dna testning tar en stund, prover ska tas och skickas sedan själva processen. till fastställd pappa.
    Nej, tiden för att ta de 10 tfp dagarna behöver inte alls gått ut. 

    Och nej, man startar inte faderskapsutredning på förlossningen. Men mamman och barnet kan toppsas på BB. Och ja, det finns många som gjort det. 

    Du vet, man kan förbereda en faderskapsutredning innan barnet är fött. 

    Svaret på testerna tar ca en vecka. Hela faderskapsutredning kan ta två veckor som minst, om det enbart är en potentiell pappa. Som i ts fall. Enbart han som hittills är potentiell pappa. 
  • EpicF

    Anonym (fkl): Ts ska söka tfp för sitt barn. Vad det är för kön på barnet eller om han har varit med vid födseln är irrelevant. 

    Det enda som är relevant för att söka tfp är att han är registrerad som fader till barnet. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 11:21:04 följande:
    Jo vi vet, man ska även påskynda, det menas inom svensk byråkrati inom 1 år, vi svenskar är kända för att vara ineffektiva inom samtliga beslut.
    Tro det ska ta några dagar o veckor, nja så snabbar är vi inte.
    Faderskapsutredning tar inte så lång tid som du tror. Det tar max några veckor. Analysen tar ca två veckor att få. Inte en vecka som jag skrev tidigare. 

    Du kanske inte, men man kan även göra faderskapstest/faderskapsutredning under graviditeten. Dock endast på uppdrag av läkare eller polis. 
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?