• EpicF

    Något är fel med min fru

    Anonym (Vadärfelet?) skrev 2023-01-13 15:04:53 följande:
    Hon är 41. Hon har dock regelbunden mens och vår yngsta är 1,5 år. Tror du att du kan leta rätt på det programmet och länka? 
    Oavsett vad det är så behöver hon få en läkartid på vc med en gång. Det vara allt från början på klimakteriet, stress, utbrändhet, stroke, demens eller alzheimers. Så det är viktigt att hon får komma till läkare snarast. 
  • EpicF
    Anonym (Hannele) skrev 2023-01-13 16:01:38 följande:

    Jag håller med om att mycket kan bero på utbrändhet. Men då tycker jag att det skulle märkas på andra sätt också. Att glömma hämta barn är till exempel inget som händer sådär bara för att man är stresad. 

    Jag har själv varit så utbränd att jag glömt det mesta som man kan glömma - men då blir man ju själv skrämd av sitt dåliga minne också. 

    Hoppas hon får läkartid snabbt.

    Lycka till!


    Det kan man absolut göra om man är utbränd eller extremt stressad. 
  • EpicF
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-13 17:00:20 följande:

    Detta är symptom på ett sent stadium av rejäl utbrändhet, dvs utmattningsdepression alternativt en tidig Alzheimersdemens. I båda fallen behöver hon vård, hjälp henne boka tid hos vårdcentralen, följ också med. I detta tillstånd hon verkar befinna sig i behöver hon nog att en anhörig följer med .


    "Detta är..."? Nej, men det kan vara. Kan vara mycket annat också. Inkl alkolism, låga järnvärden eller vitaminbrist. 

    Vad det är kan inte vi svara på.
  • EpicF
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-13 17:38:33 följande:
    Håller med.  Läkarbesök akut ! TS måste följa med. 
    Ja, symtomen kan vara alzheimers. Men kan Mika gärna vara jernmangelanemi, eller utbrändhet. Kan också vara hjärntumör. 

    Poängen var att du inte kan uttala dig om att "detta är symptom på ett sent stadium av rejäl utbrändhet, dvs utmattningsdepression alternativt en tidig Alzheimersdemens" eftersom ingen av oss kan diagnostisera ts fru. 
  • EpicF

    Ts ska följa med om hans fru vill. Det är hon som bestämmer om hon vill ha med sig sin man/sambo. Vill hon inte så finns det inget att göra åt det. Förhoppningsvis så vill hon eftersom det kan underlätta. 

Svar på tråden Något är fel med min fru