• Anonym (Mamma)

    Tonåring hämtar syskon - Lärare lägger sig i

    Jag hade samtal med trettonåringens lärare idag och jag fick höra att dottern säga att hon är ansvarig för att hämta sina småsyskon, så hon kan inte följa med kompisarna efter skolan. Det spelade ingen roll hur många gånger jag sa att dottern vill det själv för att ha en anledning att slippa följa med, läraren insisterade på att det är fel av oss och att vi hämmar hennes utveckling genom att ge henne "vuxenansvar". Till slut la jag faktiskt på, läraren var omöjlig att nå fram till och accepterade ingenting av det jag sa.

    Någon annan som har liknande erfarenhet? Där här läraren har lagt sig i konstant sen dottern började där i höstas och jag får fnatt snart.

  • Svar på tråden Tonåring hämtar syskon - Lärare lägger sig i
  • Anonym (H)

    Om det är så att din dotter hämtar syskon för att ha en anledning att inte hänga med kompisar, borde du oroa dig över din dotter - du gör henne en björntjänst 

  • Anonym (Sådär själv)

    Jag menar inte att misstro din dotter. Men, jag själv var som liten och är till viss mån noga med att pleasa andra. 
    Det innebär att jag säger det jag tror omgivningen förväntas. Med andra ord, det kan finnas en möjlighet att din dotter inte alls vill hämta syskon och slippa vara med vänner. Hon kan säga det för att hon tänker att det förväntas av er av diverse signaler hon fångat upp i era konversationer (med henne eller mellan föräldrar).

  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Det är svårt att se varför en lärare skulle lägga tid på att lägga sig i sådant, om inte läraren misstänkte att 13-åringen for illa på något sätt.

    Det är absolut inget konstigt eller fel att en tonåring hämtar småsyskon eller passar småsyskon ibland. Men det bör inte bli regel. Tonåringar bör hjälpa till hemma men har också rätt till egna liv, att utvecklas med kompisar osv. Inte behöva avstå från fritidsaktiviteter eller nöjen. Ibland självklart, men inte dagligen eller nästan dagligen.

    Varför vill din 13-åring inte vara med kompisar? Säger 13-åringen verkligen sanningen?

  • Anonym (Omg)

    Ingen ide att svara i denna tråd. 
    Trådstartaren har nog lagt på (stängt ned) familjeliv då vissa kommentarer inte är eniga med henne. 

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Omg) skrev 2023-01-13 17:37:31 följande:

    Ingen ide att svara i denna tråd. 
    Trådstartaren har nog lagt på (stängt ned) familjeliv då vissa kommentarer inte är eniga med henne. 


    Eller så har jag varit upptagen med jobb och familj?

    Nej, det är helt dotterns val, men det är inte det tråden handlar om, utan en lärare som gång på gång lägger sig i saker som inte angår henne.
  • Anonym (H)
    Anonym (Mamma) skrev 2023-01-13 20:14:50 följande:
    Eller så har jag varit upptagen med jobb och familj?

    Nej, det är helt dotterns val, men det är inte det tråden handlar om, utan en lärare som gång på gång lägger sig i saker som inte angår henne.
    Du tycker inte att det är konstigt/börjat undra varför din dotter inte hänger med kompisar, utan hellre hämtar syskon? Det tycket nog läraren eftersom hen ifrågasätter detta - istället för att bli irriterad på läraren, kanske du ska vara tacksam att hen reagerar vilket jag tror många skulle göra. Varför vill inte din dotter hänga m kompisar? Uranförskap? Mobbing? Social fobi? Osäkerhet? Osv. Det är nog ovanligt att barn i den åldern hellre hämtar syskon än umgås m kompisar. 
  • Fiona M

    Hur gamla är syskonen?
    Vem har ansvar när de kommer hem?
    Vad händer om hon vill göra ngt annat?

  • Anonym

    Att din dotter på regelbunden basis har ansvar för något som ska ligga på er föräldrar är inte bra. Som nödlösning när det kör ihop sig är det ok. 
    Bra att läraren pratar med er.
    Att du slängde på luren låter inte alls bra. 

  • Anonym (Lis)

    Du får nog respektera att din dotters lärare ser andra saker än du själv. Det är där hon spenderar stor del av sin tid och tydligen har ju läraren pratar med henne om detta. Du borde uppmuntra din dotter att göra andra saker än att hämta småsyskon. Om hon har det som ursäkt eller väljer det själv, oavsett behöver en trettonåring göra andra saker för sin utveckling, precis som läraren säger. Synd att det inte går fram till dig.

  • Anonym (Ina)

    Klart det angår läraren att snoka runt i hur barnen har det hemma. Bra lärare. Du däremot. Ta hand om dom barn du satt till världen!

Svar på tråden Tonåring hämtar syskon - Lärare lägger sig i