Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-30 15:04:35 följande:
    Känner mig inte alls uppmuntrad av det. Splittring av Nato är precis något sånt som ligger Putin i händerna. Mardrömmen borde vara att en annan president tar makten i usa och väljer att gå ut från Nato med ovanstående motivering förstås. I själva verket så vill den presidenten försvaga Europa som är en ledande ekonomisk makt till förmån för Ryssland.

    usa har inget inflytande över Turkiet eftersom de har en pågående konflikt.
    Just det - jag håller med om att det värsta vore om Trump eller någon som han skulle komma tillbaka. Det har jag också varit orolig för. Helst ska konflikten med Ryssland vara avslutad innan det kan hända. Men det är nog lite väl optimistiskt.
  • AndreaBD
    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-30 15:10:25 följande:

    Bevara Nato är viktigare än att Sverige går med, för världens säkerhet och för demokratin.


    Visserligen, men den där Bolton som sa det, menade ju , att man antigen bara kastar ut Turkiet eller löser upp NATO för att återbilda den genast efter det. Men jag är också lite tveksam. Inte säkert att man kan göra så. Och det är ju tyvärr inte så klokt att stänga ut Turkiet. 
  • AndreaBD
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-30 17:10:23 följande:
    Trump är en narcissist och stollepelle, men tyvärr är Biden inte mycket bättre med sitt mentala handikapp.

    Går inte att lita på någon av dem.

    Vilket mentalt handikapp? Vad pratar du om nu? 


    Biden har gjort vettiga beslut. Han har återställt en hel del stabilitet.

  • AndreaBD
    Anonym (Tiwi) skrev 2023-01-30 18:28:03 följande:
    Sedan spelar det ingen roll vem som är president i USA, Sverige har goda relationer med amerikanarna.
    Det spelar STOR roll om man får någon som Trump. Han började ju dra ur USA ur andra sammanslutningar. NATO kanske hade varit näst. Jag har för mig att han pratade om det nån gång också.....
  • AndreaBD
    Kirenaj68 skrev 2023-01-30 19:29:48 följande:

    I nyheterna idag. En moskè sprängs i Pakistan. Initialt 22 döda. Ingen i arabvärlden regerar på att muslimer spränger platser med gudomlig anknytning, men det tar hus i helvete när en obetydlig jeppe i den höga Nord bränner en koran.


    Det vet du lika lite som turkarna vet hur pass islam-fientliga svenskarna är. 
  • AndreaBD
    Anonym (Tiwi) skrev 2023-01-30 19:39:52 följande:
    Men samtidigt har inte Europa något försvar, Usa mena om inte ni bygger upp ert försvar med minst 2% av BNP kommer inte amerikanarna vilja hjälpa, det samma vill inte vi heller, ingen vill gå in i fullständigt krig frivilligt om det inte berör oss, det såg ni bara i andra världskriget, alla ville vara neutrala, spelade ingen roll om tysken skicka trupper igenom Sverige till Norge, man förneka norska kungen att passera gränsen till Sverige, han var jagad av nazister, norges kung fick en spark i arselet av Sverige, han måste vända tillbaka o in i kriget. Han besökte aldrig Sverige efter det.

    Tror inget land vill gå in fullskaligt i krig även fast man är hotad, man väntar tills kriget nått fram till en själv.
    Visst några trupper o materiel kommer man skicka, men långt ifrån allt som behövs, varav vi behöver USA, dom har folk att skicka, om man jämför med ex Norge o finnen o dansken som vi har starkaste banden med.
    Usa går inte Putin på frivilligt, han tar istället Europa. samtidigt som jag kan förstå amerikanarna o Kanada, dom kan stå emot Putin även fast han tagit hela Europa.
    Räkna med att få fullständigt stöd tror jag inget land kan göra även som medlem i Nato.
    Oj, vilken röra av gamla och nya händelser. Norske kungen under andra världskriget - det är lite inaktuellt för det här. 

     Alla länder i NATO måste hjälpa ett NATO-land som blir anfallen, visst. Samtidigt så får de välja själva hur. Men om ingen skickar trupper, så blir det nog tjafs. 
  • AndreaBD
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-30 21:26:46 följande:

    Jag är för yttrandefrihet men tycker att det som Paludan gör gång på gång borde hanteras så som man gör i Finland. Att bränna Koran skulle då vara förbjudet och falla under "brott mot trosfrid". Varför har inte vi det i Sverige!? Det är ingen tvekan om att det handlar om ett starkt rasistiskt och islamofobiskt handling i första hand och minst om yttrandefrihet. Samma krafter som stödjer Paludan vill begränsa andras yttrande frihet. SD vill förbjuda regnbågsflagga tex, vill tysta medierna som är kritiska mot just SD osv. SD-s ursprung är rent nazistiskt! Det säger allt! Inte konstigt att de stöttar Paludans " yttrandefrihet". Nu är SD med och styr landet. Deras uttalande och handlingar ses utomlands som Sveriges och har blivit största hotet mot Sveriges säkerhet. 


    Usch ja..... det är också deprimerande - det som SD kan hitta på för att montera ned demokratin. 

    Men jag håller med om att vi borde ha hanterat det ungefär som finnarna. Då måste vi ha ett sånt lag först. Jag är inte helt säker på att det är så bra om det gäller just religioner. Kanske missar man något liknande. Kanske skulle man kunna få in det bland något mer allmänt. Finns det inte något som heter förargelseväckande beteende?  Nåt i stil med för andra störande beteende... det skulle väl kunna funka egentligen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-30 22:32:05 följande:
    Japp. När en dansk idiot tänder eld på Koranen i lilla Sverige så exploderar det i länder på andra sidan jorden och Sverige ska bojkottas.

    Borde inte hela Europa bojkotta muslimska länder med tanke på alla terroristbrott de gjort sig skyldga till?

    Nej, för då är det viktigt att inte generalisera kring folkslag.

    Märkligt.
    Inte ett dugg märkligt! Du kan väl inte bojkottera närmare en miljard människor för att några dussin begår terrorbrott. Ska vi kanske också straffa alla män för att vissa av dem begår våldsbrott? 

    Häng inte upp dig på siffrorna nu, det kan inte diffa mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Tiwi) skrev 2023-01-30 23:35:38 följande:
    Känslan av krig är den samma idag som den den var igår, tror inte det är någon skillnad, snarare att man flyr mer idag spec om man kan, nu är det lättare o fly till ett annat land än det var förr.

    Bara vända sig till sig själv, skulle jag välja att åka till Turkiet o kriga mot Putin om han börjar där, mest troligt inte, jag skulle vänta tills han kom närmare, finnen har vi alltid stått närmast i krig, finnen har även krigat med svensken i flera hundra år, samt vi har samma historia i 500 år.
    Finnen ställer jag upp på o hjälpa, min farfars far ställde upp för finnen i finska vinterkriget, en av 9500 st som räckte upp handen, jag kommer, jag gör det samma.
    Man skickar yrkessoldater, inte en massa vanligt folk. Som i Afghanistan. Det var inga värnpliktiga eller reservister utan yrkessoldater. 
  • AndreaBD
    Anonym (Tiwi) skrev 2023-01-31 00:04:09 följande:
    Nu har vi inte så många yrkessoldater i Sverige, mest troligt tillåts inte alla ens resa iväg om det nalkas krig utanför dörren, blir som finska vinterkriget, dom beordrades o försvara moderlandet, och inte ens det räcker soldaterna till.
    Vi har alldeles för svagt försvar, tror det handlar om 20 tusen stycken. placera några hundra på Gotland o övriga platser, räcker inte långt med så lite, Sverige är ganska långt land.
    Jag är inte så insatt när det gäller militär, men många länder har ju ännu fler olika kategorier än värnpliktiga och yrkessoldater. T.ex. såna som är soldater i några år. 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!