Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Men det där kommer ju från ryska TASS - att Turkiet skulle lämna NATO. Det är väl vad de hoppas på, men vem tror vad ryska medier skriver? Helt värdelöst..... Tungan ute

  • AndreaBD

    Och det var någon från ett extremt parti i turkiet, som yttrade detta. Ett parti som aldrig ens har  fått 1 % av rösterna.  Tyvärr...... Men man vet ju inte heller om man skulle vilja ha de utanför NATO. Då kan de alliera sig med Ryssland. 

  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2023-02-04 13:05:19 följande:
    Självklart kommer det inte att hända men det visar ju på hur uppskruvat tonläget är när du direkt går på det och ska dissekera frågan som om den vore någonting verkligt.
    AndreaBD skrev 2023-02-04 11:54:11 följande:
    Men det där kommer ju från ryska TASS - att Turkiet skulle lämna NATO. Det är väl vad de hoppas på, men vem tror vad ryska medier skriver? Helt värdelöst..... Tungan ute
    Källkritik? Lär ni er inte det i skolan?

    Artikeln är från den INDISKA tidningen Republic World och nyhetens ursprung är en intervju med turkisk media.

    Men du rusar blint på och triggar igång med "ryska Tass" och gör en smajly som för att håna heal saken, för du har ju koll på detta.

    "Helt värdelöst ..." kallar du saken när det i själva verket är du som visar upp ... ja, vad visar du upp?Sancak som säger detta brukar vara Erdogans inofficiella megafon. När inte Erdogan kan säga någonting som är för kontroversiellt för omvärldens smak kan Sancak vara den som istället säger det.

    Inte för att det kommer att bli av men det visar på det uppskrivade tonläget där Sancak slår mot såväl Sverige som USA som Holland och hela övriga Nato.


    ---

    Jag skriver det igen. Det är läge att dämpa tonläget och tänka lite klarare.
    Bara för att det vore så roligt. Eller egentligen inte. Det är inget bra alternativ heller. 

    Ja, jag brydde mig inte så mycket om vad källan var, jag kan vara lite impulsiv ibland. 

    Hittade sedan en artikel där det liksom dementeras......

    tass.com/defense/1566793
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-04 13:38:49 följande:
    Jag följer nyhetsflödet, jag ser vad som händer, förstår hur muslimer tycker och tänker bland annat. Dock ser jag ingen muslim som känner sig hotad när de bränner svenska flaggor. Så din fråga är felställd. Frågan bör lyda vart ifrån du har fått din information ifrån när den saknar förankring i verkligheten? Hotet är islam emot demokratin, inte tvärtom.
    Eller så förstår du inte så bra hur de känner. Fakta är att det har utlöst ganska starka känslor.  

    Och jag pratade inte om vad som ÄR hot i realiteten. Självklart är de inte hotade. De missförstår oss, så klart. De kan absolut inte sätta sig in i hur det är att INTE sätta så hög värde på sin religion. Eller att inte ens ha en. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-04 13:44:19 följande:
    Snyggt när en lärare sitter på ett forum och uttalar sig så om människor. Ingår det i lärarutbildningen? Har du tagit del av en medicinskundersökning som du bygger det på eller gillar du bara att slänga skit på andra? 
    Vad är ditt yrke då? Är du kvalificerad? Det här är inget expertforum, utan det är vanliga människor som diskuterar.
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-04 14:04:44 följande:
    Korkad är han inte. Han är väl advokat eller jurist i grunden vill jag minnas, så efterbliven är han knappast. Att han sedan pratar på ett visst sätt när han håller i sina koranbränningar beror mer på att han trollar sina åhörare på andra sidan och försöker förlöjliga de. Han är övertydlig och pratar väldigt simpelt, ungefär som man pratar med ett litet dagisbarn. Men han trollar bara. Har sett intervjuer med honom på engelska han det behärskar han flytande och väl. 

    Problemet är väl att vår regering eller andra i maktpositioner inte gjort speciellt mycket för att minska islams inflytande. Då blir det upp till individer som Paludan. Jag säger inte att han är en trevlig person som jag skulle vilja umgås med. Han är säkert en skitstövel. Han har säkert sina motiv till varför han gör det han gör. Men det betyder inte att det han gör inte är betydelsefullt. För det som Lars Vilks, Paludan, Salman Rusdhi eller den kurdiska kvinnan i Iran som vägrade bära slöja och som dödades i polisarresten gjort är mycket viktigt. De gör det som massvis med föregångare gjort tidigare i Europa. När det var förbjudet att häda kristendomen eller kyrkan, för då brändes man på bål. Håller du inte med om att det är individer som de som får världen att gå framåt?  
    Just advokater som gör korkade saker har vi haft tidigare. Jag tänker t.ex. på Horst Mahler som först styrde röda arméfraktionen i Tyskland och sedan blev nynazist. 

    Kanske har han psykiska problem? Det drabbar ju även, eller t.o.m. i högre grad intelligenta människor. 

    Nja, om det leder framåt eller om det ger negativa efterverkningar, det märker man nog först lite senare. Ibland är det slump också, beroende t.ex. på om det just passar i tiden. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-04 19:12:30 följande:
    Paludan kanske ger negativa efterverkningar på kort sikt som upploppen, men bra i det långa. Tjejen i Iran som tog av sig slöjan och som dödades skapade på kort sikt demonstrationer och ännu fler människors död. Men på lång sikt kommer det nog vara till gagn för framtidens iranska kvinnor. 

    Om man bara ska anpassa sig efter våldsverkare eller makten så kommer man ingen vart. Ingen makt har ju fallit för att folk bara knöt näven i byxfickan och hoppades på det bästa. Det bästa vore om mindre extrema personer än Paludan kunde gå i bräschen. Charlie Hebdo i Frankrike är ett exempel. Men vilka har vi i övrigt? Hur många av de etablerade journalisterna eller riksmedierna har gjort något här i Sverige? Hur många politiker? Det är lite som med SD. Ingen vågade ta i invandringsfrågan, bara SD som sedan växte och växte och som nu äger frågan. Islam har varken kritiskt granskats eller drivits med.    
    Kanske, men som sagt, man vet inte före efter ett antal år. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-05 10:14:35 följande:
    Japp, jag är välutbildad i relevant ämne. Ja det är jag, så sluta att sitta och gissa om saker som du inte känner till. Exempelvis koranen, som du inte läst fast du gärna vill tro du vet något om.  
    Det säger ju redan en del, när folk inte vill säga det exakt. Och som sagt, det här är inget expertforum, det finns såna. Det här är bara arrogans på en nivå där det är onödigt. Det finns ju gott om folk här som diskuterar ändå trots att de knappt vet att islam är en världsreligion. Som sagt, det man lär sig på högstadiet - det ska man kunna förutsätta. Allt anant är personligt intresse, inget som man kan förvänta sig. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-05 10:22:51 följande:
    Eller så förstår jag precis. Fakta är att islam ställer sig emot allt som inte är islam, allt annat står under. Du pratar om "ganska starka känslor"... Jag tycker det är väldigt starka känslor!!! De vill bränna hela Sverige till grunden för att koraner har brunnit på svensk mark. Allt detta för att de känner sig kränkta. Åter igen, det här funkar inte i en demokrati och kommer aldrig att göra. 
    Religioner är ju generellt intoleranta. Övriga religioner har utvecklat mer tolerans, islam ligger efter där, det är klart. Frågan är ändå om konfrontation är rätt väg. Eller om man kan komma ganska långt via folk som är välintegrerade i väst-länder. De måste ju uppleva en konflikt där. Kanske tar de initiativ till att modernisera islam? 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!