Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Mentat skrev 2023-02-03 09:02:18 följande:
    Det var Vilks teckningar också. Usel konst måhända, men fortfarande konst. De provocerande teckningar han gjorde av Jahve och Jesus är i princip bortglömda idag eftersom både judar och kristna är vana vid yttrandefrihet. Det var bara muslimer som gick i taket och inte bara mordhotade honom utan flera försökte också göra allvar av de hoten.
    Jag säger inget mot Vilks heller. Och det hotet och allt som hände runt det är fördjävligt.  
  • AndreaBD
    Mentat skrev 2023-02-03 09:02:18 följande:
    Det var Vilks teckningar också. Usel konst måhända, men fortfarande konst. De provocerande teckningar han gjorde av Jahve och Jesus är i princip bortglömda idag eftersom både judar och kristna är vana vid yttrandefrihet. Det var bara muslimer som gick i taket och inte bara mordhotade honom utan flera försökte också göra allvar av de hoten.
    Jag säger inget mot Vilks heller. Och det hotet och allt som hände runt det är fördjävligt.  
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-03 16:04:18 följande:
    Självklart ska nazister ha demokratisk rätt att bilda opinion och demonstrera. Nazismen är en ideologi, bara att vi anser att det är fel ideologi. Samtidigt ska alla vi andra ha rätt att bilda opinion mot de och att fredligt motdemonstrera. 
    Vi ska ha rätt att bränna koranen, bajsa på den och att göra precis samma sak med svenska flaggan eller någon annan flagga eller "helig" bok. 

    Et gäng kriminella och våldbejakande individer ska inte få sätta agendan för vilken maktinstans som får kritiserar eller förlöjligas. De ska inte få göra det genom att hota, misshandla eller slå sönder polisbilar. 
    Men de kan uppfatta koranbränning som ett hot. Det är det som är poängen. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-03 16:12:33 följande:
    Vilka muslimer pratar du om nu? 
    Turkarna som förvandlade Hagia Sofia kyrkan till en moskee? Eller jihadister som spränger sönder kyrkor? Eller koranen överlag som via dhimmi systemet lär ut att kristna och ickemuslimer måste betala höga skatter för att inte fördrivas eller avrättas? 

    Det finns garanterat massvis med muslimer som tycker att man inte ska skända andra religioner, antagligen främst för att de inte vill att islam eller koranen ska skändas. Det finns säkert de som tycker att man ska visa andra religioner respekt också, och som är jättebra personer. Men det som lärs ut inom islams indikerar inte att det skulle vara fel att elda upp bibeln eller fördriva kristna. Tvärt om. Men visst är det många muslimer som på individnivå tycker det är fel, det har du ju rätt i.
    Allt du pratar om här nu är ju saker som kanske görs i vissa länder, dvs. de har egentligen snarare politisk bakgrund än religiös. Det jag pratade om var att muslimer generellt brukar tycka att man inte ska vara respektlös när det gäller saker att göra med religion. Även då med andra religioner. De har en gemensam grund med både kristendomen och judendomen. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2023-02-03 17:27:20 följande:
    På denna jord är det tveksamt att någon öht upplever Sverige som ett hot oavsett vad vi gör.
    Om man ser folks reaktion, t.ex. folk på gatan där i Istanbul som man fick på kamera,  så finns det ingen tvivel på att de kände sig hotade/attackerade. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-03 16:54:52 följande:
    Nej, det är inte poängen! Det handlar om kränkthet, vilket islam aldrig har klarat av. Men om man ska bo i Sverige får man lov att följa hur vi lever här och våra lagar, inte tvärt om. Muslimer respekterar bara sina egna och så har det alltid varit. Finns absolut ingen plats för islam i en demokrati. 
    Hur vet du det? Kan ju hända att folk känner sig hotade? Framför allt med tanke på att nazisternas brände bl.a. judiska författares böcker. Man kan ju tolka det som att man vill göra sig av med dessa människor (muslimer alltså). 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-03 21:23:51 följande:
    Det enda hot de känner är möjligtvis att islams inflytande blir mindre och att luftbubblan som folk går och bär på om att det som står i den där boken skulle vara sant spricker. Helst ska islam inte kritiseras eller ifrågasättas alls. Och definitivt inte koranen eller hjälteprofeten. 
    Precis samma sak som kristendomen för några hundra år sedan. 
    Nej, så såg det inte ut.
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2023-02-03 21:22:35 följande:
    Det behövs inga "ryska troll" när vi har Paritet Nyans som gör jobbet helt öppet

    www.expressen.se/nyheter/nyans-vill-traffa-erdogan-om-islamfientlighet/

    - Jag vill förklara för Turkiets regering hur rättssystemet i Sverige fungerar angående utlämningar. Men likaså om islamofobin. Turkiet borde ställa krav att om Sverige vill gå med i Nato bör man se över grundlagen som reglerar yttrandefriheten och tillåter koranbränningar.

    Som skrivet: det finns så många andra intressen än "Putin" att vi inte behöver fåna oss om "ryska troll"
    Lustigt vad det verkar störa dig! Och Nyans har ju inte med detta att göra, med Ryssland alltså. Däremot gillar jag inte dem heller och det ger inget positivt, såna utspel. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-02-03 21:36:01 följande:
    Det är viktigt att Paludan visar att ingen religion eller ideologi står över någon annan i väst.
    Det är INTE Paludans jobb! Han är för korkad för det också. Det är snarare regeringens jobb. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2023-02-04 11:45:26 följande:

    Det riktigt roliga klämmen på Paludans koranbränning, som den "ryske spionen" Frick betalade demonstrationstillståndet för:


     


    Den var det ingen som tänkte på.

    Att allt är ett omvänt spel från Putin via de hemliga agenterna Paludan och Frick där det inte handlar om att få IN Sverige utan att få UT Turkiet ur NATO!

    HA!

    Vad säger ni nu då?

    Tungan ute
    Det tror jag först om det verkligen händer. Det vore jättebra, men jag tror inte det. Då skulle Erdogan ju inte ha den publiken längre. Just nu kan han ju hålla sig bra med ryssarna och ändå vara med i NATO. Utanför NATO är han inte heller längre så intressant för ryssarna. Nej, han skulle vara korkad om han gjorde det. Och OM han skulle förlora valet - vilket knappast är möjligt, för han fuskar ju, men ändå - någon mer liberal lär ju inte vilja gå ur NATO. 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!