Inlägg från: Anonym (Missionsprovinserska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Missionsprovinserska)

    Att bränna en bibel

    Ja, jag skulle bry mig på så sätt att jag skulle bli lite ledsen. Men inte skulle jag få minsta utbrott eller hålla på med andra tramsigheter  a la musse för det. Jag skulle be för personen som brände bibeln och jag skulle be för kristenheten. Det är allt. Jag(och de flesta andra kristna) är nämligen inte lika ömtåliga som mussarna. Inte verkar de känna någon större tilltro till sin gud heller eftersom att de tydligen känner att de måste hota, förstöra, skada och gå i försvar för sin gud. Det behöver inte jag. Jag litar nämligen på Gud. Han tar hand om saker och det känner jag full tilltro till. Att bränna en helig skrift skulle jag kalla för ett "moralbrott". Dvs det är inte ett brott som skadar direkt som exempelvis stöld eller misshandel. Dessa mer direkta brott ska straffas här på jorden(och efteråt). Moralbrott är sånt som inte skadar direkt,  men som kanske ändå är respektlöst eller syndigt. Sådant tar Gud hand om, det litar jag på. Därför behöver dessa brott inte bestraffas på jorden. Här kan och måste vi koncentrera oss på att försvara friheter som exempelvis yttrandefrihet. Här trumfar sådant moralbrott. 

  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Lynx123 skrev 2023-02-02 07:35:08 följande:
    Och där har vi anledningen till yttrandefrihet. Även om jag tycker att ditt svar är extremt ignorant och visar på en inbillad överlägsenhet så har du fulla rättigheteter till dina åsikter. För det är ju bara det de är - åsikter. 
    Dvs precis exakt det jag också kämpar järnet för.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Anonym (Perka) skrev 2023-02-02 07:58:42 följande:

    Hur många i Sverige är aktivt kristna? Jag tror de flesta inte skulle bry sig.
    Testa däremot att göra samma grej som gjorts med koranen i t.ex. bibelbältet i USA så blir det en kraftigare reaktion. 


    Fast upplopp a la BLM hade det inte blivit.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Kotten23 skrev 2023-02-02 08:13:00 följande:

    Dom sommar super kristna vill nog inte heller att man bränner en bibel.  försök å gå innan annans skor innan ni dömmer snackar skit.  Vi har yttrandefrihet för staten inte ska kunna lägga sig i Inte för å kunna va elaka mot varandra. 


    nu är inte dansken nån nazist som gillar å bränna koraner. han är egentligen en rysk agent som vill hindra Sverige att gå med i Nato. hade han bränt i Danmark i stället så hade inte Turkiet sagt nej. 


    Läs mitt svar. I Sverige är jag definitivt hardcore-kristen. 

    Paludan är inte ryss. Han är en ganska meningslös kontrajihadist och lätthöger som groomar småpojkar. Dvs det finns inte mycket ideologi bakom honom. Han bränner körande dels för att han har stannat i utvecklingen och likt en småpojkar gillar pang pang och dels för att visa hur relativ Sveriges yttrandefrihet är, samt att det inte finns något som heter integration. Han lyckades med båda.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Mrs Moneybags skrev 2023-02-02 10:31:35 följande:
    Jag tror en kristen skulle bry sig. Men - det finns ganska få troende kristna i Europa relativt sett och därmed är det också väldigt få som bryr sig. Det är bara en bok för dem, det är inget heligt. Man skulle kunna bränna 1000 biblar i Storkyrkan och ingen skulle höja på ögonbrynen. Bränna en Torah utanför en synagoga skulle leda till nationell existentiell kris och bränna koranen blir politisk kris och leder till terrorhot. 

    Kristendomen är på väg bort i Europa mycket pga att den gör ständiga anpassningar efter tidsandan och kulturens utveckling. 

    Judendomen och Islam ändrar inte ett skit, utan förblir mer likadana som de alltid har varit. 
    Det finns inte få kristna i Europa. Särskilt inte om du tittar hos öst/grek-ortodoxa eller katolska.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    AndreaBD skrev 2023-02-02 10:46:32 följande:
    Precis. Och det spelar ju turkarna i händerna nu. Då kan de citera "där man bränner böcker, kanske man bränner människor också snart". Vet inte vem som sa det men det var med tanke på nazisternas bokbål.
    Och ändå stannar de här.... Utmärkt tillfälle att åka hem. Detta om något visar att vi inte kan eller ska leva ihop. Sedan kan de göra som de önskar i sitt land.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-02-02 10:51:16 följande:

    Jag tycker inte att det är konstigt alls att den muslimska delen av världen reagerar mycket negativt. Det handlar inte bara om att Koraner bränns.  I Sverige frodas islamofobi. Att hota och hata muslimer har blivit en sport där extremhögern tävlar om vem som ska bli värst på att uppvigla mot islam och muslimer. Det har pågått i flera decennier nu och det börjar bli klart att det inte är bara några enstaka idioter som provocerar genom att bränna Koran. Det är uppenbart att det är starka politiska, högerextremistiska krafter som står bakom, som vill söndra och härska. SD är andra största parti i Sverige och är mest drivande i Sverige när det gäller hat mot muslimer. Det påverkar Sverige mycket negativt internationellt och splittrar även oss i Sverige. Muslimerna som lever i Sverige känner sig säkert mycket hotade och ovälkomna. Och hur kan vi tex skapa allians med Turkiet (genom NATO) om vi är helt öppna med att vi hatar muslimer?

    Sverige är ett av de mest sekulariserade länder i världen och vi svenskar bryr oss inte så mycket om religion. Men det betyder inte att det är ok att håna och förnedra andra som är religiösa. 


    Eh....enligt alla undersökningar är Sverige ett av världens minst  rasistiska länder. Men människor är inte ämnade att leva ihop. Verklig mångfald uppnår man genom att bevara länder,kulturer och folk.

    Detta vore ju ett ypperligt tillfälle för mussarna att visa hur fredliga de är och hur mycket de respekterar och älskar värdlandet. De kunde vänt andra kinden till av rena PR-skäl. Men det gjorde de inte....
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Anonym (olika fokus) skrev 2023-02-02 12:40:04 följande:

    Bibeln som sådan är inte lika helig som sak i kristendomen. Närmare är då kanske krucifix med Kristus. Det ligger ju exempelvis en bibel i varje hotellrum.. 

    Jag skulle tro att extremhögern skulle reagera mycket starkare om folk började elda upp bilder av Jimmie Åkesson och eller svenska flaggan då de håller dessa betydligt heligare än en bibel.. 


    Nu är ju SD inte extremhöger ens lite, men ok... Nej, höger skulle inte BLM:a sig om en bild på Jimmie eldades. Eller svenska flaggan(oerhört tondövt och dumt förslag av SD just nu att vilja förbjuda brännande av svenska flaggan,  men typiskt dem). 

    Bibeln är självklart helig för oss kristna, men vi är som sagt inte lika ömtåliga som mussarna.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-02-02 13:44:42 följande:
    Du har svårt att fatta att det inte är bara en bok för miljarder andra människor. Det är religioner vi pratar om. Koran är källan till Islam och Bibeln är källan till Kristendomen. Utan Koran ingen Islam och utan Bibeln ingen Kristendom. Du verkar inte vilja förstå heller. Jag menar, du behöver inte vara religiös för att förstå att det är fel att med flit kränka de som är religiösa. Yttrandefrihet har kapats av extrema krafter och onda människor som egentligen vill förbjuda andras yttrandefrihet. Det är ett riktigt hot mot demokrati. 
    Nej, Bibeln är inte bara en bok för mig som är starkt kristen. Du får ändå bränna Bibeln om du vill. Min tro är starkare än att den rubbas av det.
    Yttrandefrihet är yttrandefrihet är yttrandefrihet.
  • Anonym (Missionsprovinserska)
    Anonym (Yey yttrandefrihet) skrev 2023-02-02 15:47:16 följande:

    Själv tycker jag att det viktigaste sättet, för mig personligen, att nyttja min grundlagsstadgade yttrandefrihet vore att hänga en docka som ser ut som Jimmie Åkesson, naken, med en stor dildo det står Vladimir på uppkörd där bak, med ett regnbågsfärgat rep om halsen, utanför Jimmies barns skola. Till detta ska jag givetvis också bränna en upplaga av Jimmies bok insmetad i hundbajs och en "Bedårande Barn"-skiva. Om någon överhuvudtaget tycker detta är något annat än ett helt rimligt sätt att uttrycka min yttrandefrihet så är ju dessa människor uppenbart dumma i huvudet...


    Det bör du självklart få göra även om det där med Putin är fel rent faktamässigt: sverigesradio.se/artikel/undersokning-i-europaparlamentet-sd-mest-putin-kritiska-av-svenska-partier

    Bajset bör du låta bli av hygienskäl.  Att kasta bajs är andra folkgrupper grej...
Svar på tråden Att bränna en bibel