Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    pinkv0dka skrev 2023-08-16 21:33:58 följande:
    Jag förstår, detta är ju mitt första barn så känner mig inte alls insatt i alla knep och rättigheter osv. Säger såhär: tänk om man inte kan sova nu när man är höggravid, borde man inte typ bli sjukskriven för enbart sånt? Det kan man ju annars bli om man inte är gravid så att säga. En graviditet tär inte enbart fysiskt utan det går hand i hand med psyket också. Hoppas det löser sig, man har fan tillräckligt att stå i när man väntar barn detta ska inte behöva vara ett stressmoment kan jag tycka❤️
    Jag tänker att jag nog får försöka iallafall.... 
    Men hyser ingen förhoppning om att det går.
    i det nya förslaget står det såhär:
    Att det i sjukpenningregelverket ska förtydligas att en gravid inte ska anses vara frisk om en ickegravid hade ansetts vara sjuk med motsvarande symtom och arbete.



    så tyvärr är vi inte där ännu, mår man dåligt pga andra krämpor så kan man bli sjukskriven men inte pga graviditet, men vissa har ju ändå blivit det så ska försöka.

    Plockade fram bebiskläderna från mitt första barn igår, de är så små jämfört med hans nuvarande storlek, så mysigt!!!😍
    Han föddes på sommaren så får se vad jag saknar för grejer sen när denna kommer, men mycket finns ju redan.😊
  • Maymom
    garderobsblomma skrev 2023-08-17 20:38:52 följande:
    Jag har fått en sjukskrivning nu i v. 26-27 för foglossning och tyckte verkligen inte det var krångligt att få till! Läkaren på MVC lyssnade in mina symtom och skrev en sjukskrivning direkt efter det. Redan när jag var i v. 18 och var där för foglossning och undersökning för att se att det var foglossning och inte något fel i livmodern osv erbjöds jag sjukskrivning men då ville jag avvakta. Rekommenderar MVC-läkare om du inte testat det!
    Har du fått godkänt från försäkringskassan också på att få sjukpenning för det?
    Vad var dina symptom?
  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-08-18 01:06:29 följande:

    Jag har köpt Livly kaninoverall i blå färg, finns lite rabatt på dem just nu. Supermjuk både invändigt och utanpå, är jättenöjd med den. Har också köpt två åkpåsar till vagnen, en Bugaboo babyinlägg och en varmare med fårskinn när det blir kallt. Tänker att han inte behöver ha någon jättevarm overall med åkpåsen. 


    Jag tror att jag har handlat lite för mycket kläder,  har hittat mycket både nytt och begagnat och en kollega har några kassar jag ska få. Vagn och sång är också fixat, babyskydd får vi låna ett nytt av släkting.  


    Appropå säng, jag är så sugen på spjälskydd och sängkläder från garbo&friends, har hittat ett med jättefint mönster, men det känns lite dyrt? får se om jag kan hålla mig. 


    jag vaknade nyss med fruktansvärd halsbränna, tredje gången på en vecka som jag kräks av det. Måste nog bullra upp med fler kuddar och sova mer sittandes. Har googlat som bara den efter lite tips och testat det mesta, får se om bm har något bra tips nästa vecka som jag inte har provat. 


    Åh vad segt med halsbrännan. För mig funkar omeprazol i tre dar sen har jag den ända upp i gommen igen...
    väntade du också en pojke?😊
    Har hört att halsbränna är vanligare om man väntar pojke...
  • Maymom
    garderobsblomma skrev 2023-08-18 03:44:34 följande:
    Skulle säga att jag är tillräckligt påverkad för att jag ska känna att det känns omöjligt att fortsätta jobba med samma arbetsuppgifter (vårdarbete på treskift med mycket tung omvårdnad) graviditeten ut men tillräckligt "bra" i foglossningen gör att ta hunden på promenader och kunna hjälpa till i viss mån med renovering hemma. Blir värre om jag går mycket eller gör tyngre lyft. Min läkare på MVC sa att det troligtvis kommer bli värre med tiden och därför gjorde hon en sjukskrivning redan nu, sedan har jag bara visat upp den för arbetsgivaren och fått andra arbetsuppgifter istället för att behöva vara hemma.
    Får göra ett försök här då. Jag har slutat med promenader sedan en månad tillbaka. Brukade gå till kontoret 10-15 min men det går inte längre, gör iofs ont att sätta sig i bilen också... plus att jag kan ju inte gömma det för eventuella kunder längre så kommer nog inte få så mycket mer kunder nu, inga kunder=ingen lön.
    Foglossningsbältet vet jag inte om det hjälper så mycket heller.
    hoppas den läkaren jag hittar är lika förstående som din... jag har ju inte så mycket tunga lyft jämfört med er inom omsorg, mer gå och stå och gå i trappor medan man ska vara trevlig och inte visa att det gör ont.. men kan inte ta bort de arbetsuppgifterna som är värst heller.
  • Maymom
    barnlängtan2021 skrev 2023-08-18 18:13:45 följande:
    Jag är sjukskriven 100% pga foglossning. Jobbar på förskola så beror nog på vad du jobbar med

    Och du får sjukpenning av försäkringskassan?
    Vilken ålder på barnen? Tänker om det är blöjbarn är det ju mycket lyft. 


    Några tips vad man ska säga til läkaren? Var det lätt för dig att få eller var det nåt särskilt som gjorde att du fick igenom det?

  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-08-28 12:04:54 följande:

    Vecka 29 (28+2) idag. 


    Mitt hb är lägre (115, startade på 130)  så kämpar på med Niferex varje dag nu och movicol för magen.. 
    Har fått min profylax spruta för jag är Rh-, den var inte skön. Aj

    Jag är ivrig och vill träffa bebis nu, antagligen jobbar jag bara sept ut och det ska bli skönt. Vara hemma och boa😀 Det börjar bli kämpigt att komma ur sängen/vända sig, känner mig otymplig. Tycker rörelserna börjar ändra karaktär lite, mer svepande och tryckande än boom boom liksom 😂

    hur mår ni? 


    28+3 här.😊

    hb var bra, 120, så typ samma som vanligt, men niferexen är jobbig...
    Får nog ingen profylaxspruta denna gång, har för mig att lillen också är negativ.


    Rörelserna är lite jobbiga ibland😅 men mysigt. Häromdagen kändes det som att han gick runt ett varv därinne.


    fruktansvärd foglossning,  ska tillbaka till sjukgymnasten och testa tens. haltar pga att det strålar ner i ena benet och stönar när jag ska in i bilen, gör ont att byta pedal med foten😅😔


    Ska ni få kikhostavaccin?
    Tänker ni ta influensavaccin?

  • Maymom
    Mammut1980 skrev 2023-08-28 17:07:51 följande:

    Har gjort blodprovet i för kub testet , ultraljud den 12 sep och jag är supernervös över att det ska visa avvikelser så vi måste gå vidare med ytterligare prover.
    Har tre friska barn så håller tummarna att denna lilla ska må bra oxå.
    Visserligen var jag runt 20+ när jag fick dom och riskerna stiger ju med åldern tror den är på 25 % nu när man  är över 40.  

    Sedan ska jag börja ta blodförtunnande oxå pga ålder och att jag fått lite tidigt födda barn förut och få kallelse till specialist mödravården.

    Annars mår jag relativt bra är i v.11  och känner mig super gravid redan 😁 och vill att hela världen ska veta att jag är gravid men än sålänge är det bara min arbetsgivare och närmaste familj som vet . Kommer vänta till efter kub och eventuellt andra prover med att berätta , tänker vänta till oktober typ.


    Grattis till graviditeten. Ditt svar verkar ha hamnat i fel tråd.😊
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-09-07 19:24:51 följande:

    Vecka 29+5 här

    Hemma med covid och feber, är väl inte det lättaste nu när man börjar bli tung och redan har krämpor.
    Någon som har erfarenhet av covid såhär i tredje trimestern?
    Är inte speciellt orolig så utan mer att jag inte ska bli av med hosta och nästäppa till förlossningen. Behöver man meddela sin barnmorska?
    Lillen sparkar på för fullt där inne och tar Alvedon när febern stiger över 38,5. Nu får man nog bara vila.
    Hur mår ni andra?


    Ja det borde ju gått över tills dess, men vad segt att få det nu, hoppas det går över fort. 


    ja meddela bm, jag har ingen aning om vad de har för rutiner kring det, om de ställer in besök då eller om de vill kolla dig lite extra.

    Jag gjorde glukosbelastning häromdagen, och allt såg bra ut. 


    ja oj vad det är full fart nu. Sparkar och knuffar och far runt. Mysigt och ibland lite överraskande när det sparkas på nåt konstigt ställe.


    Är sjukskriven nu för foglossningen och hoppas bara FK godkänner så jag får sjukpenning. Så haltar runt, gör lite övningar, och kör med TENS varje kväll. 

  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-09-07 20:09:09 följande:

    Ja jag tänkte ringa till bm imorgon och kolla ifall att.
    Skönt att glukosbelastningen såg bra ut, hur kommer det sig att du får göra den? Är det rutin? 


    Ja FK kan vara struliga, jag fick graviditetspenning beviljat så jobbar bara en vecka till om jag nu är frisk till dess. Skönt att du fick sjukskrivning!


    Ja det var skönt, bara FK godkänner, annars blir det tungt.

    Den är inte rutin i vår region än, utan det var för att första barnet var stort så ville de kolla lite extra denna gång. Men allt verkar normalt, jag ligger på nästan samma vikt som med första barnet, och även magmåttet verkar följa kurvan bra. Blir väl en till stor grabb😅
  • Maymom

    33+0 nu. Bebis låg med huvud ner häromdagen hos bm, men är barn nr 2 så får se om han håller sig så eller snurrar runt mer. 


    Foglossningen är lite mer under kontroll här så länge jag inte jobbar för mycket på en dag.

    Dags att börja skriva förlossningsbrev snart kanske, tankarna rör sig mer och mer mot förlossningen nu. Blir spännande att se om det kommer igång av sig själv denna gången, hade igångsättning med första barnet.

Svar på tråden Bf november