Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    jippi1234 skrev 2023-10-04 06:44:18 följande:

    Nä nu måste vi försöka väcka liv i denna tråd haha 
    Hur mår ni?? 


    Jag hår in i v.35 på torsdag och är helt ärligt less på att vara gravid nu.. det börjar bli tungt, andfådd, täppt näsa, sover dåligt och jobbiga sammandragningar.. men jag försöker tänka att detta förmodligen är sista gången jag upplever en graviditet och då blir det lite lättare, för stunden. 
    Jag vaknade för någon natt sedan med ?mensvärk? och blev lite orolig att det skulle dra igång då min tidigare förlossning startade så, men det lugnade ner sig som tur var för även om jag är less så får han vänta några veckor till där inne 😊


    Ja när man säger vilken vecka man är i inser man hur kort tid det är kvar nu..

    börjar tro att min kommer komma tidigare men han får hålla sig till rätt vecka åtminstone 😅

    Här är det inte så tungt än. Men däremot är foglossningen inte kul. Är deltidssjukskriven och hoppas att fk ska godkänna det också...

    hur går det för er med namn? Jag har fortfarande inga finalister utan listan ändras hela tiden...
  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-10-06 09:00:56 följande:

    Vi har en lista med namn som vi lägger till och plockar bort namn till hela tiden. Svårt med pojknamn! Men tänker att vi har några förslag och får se vad som passar när han kommer ut. 


    Var hos bm idag och pratade ?inför förlossning?, blir spännande att se hur den här förlossningen blir. 
    Jag går in i vecka 36 idag, 34dgr kvar till bf enligt appen. har två veckor jobb kvar och känner mig redo efter det! Vill inte hoppas för mycket på innan bf, blir en sådan lång väntan om Man sen passerar bf. Men utifrån hans rörelser i magen så känns det som att han letar efter en väg ut!


    Ja så var det för mig med första barnet, gick hem 20 dar innan bf. I och med att detta var i början av covid hade dessutom veckorna innan varit väldigt lugna på jobbet. Och sen kom grabben nästan 2 veckor sent, så blev lång väntan....😅
    Jag hoppas det startar spontant denna gång, även om min igångsättning var väldigt lik en vanlig förlossning.
    Har du skrivit nåt särskilt önskemål kring förlossningen?
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-10-10 12:45:39 följande:

    Vecka 34+3

    Mensvärken och magknipen har lättat, skönt för lilleman får gärna vänta några veckor till. Kroppen kommer nog göra några såna här spratt nu innan det är dags på riktigt. 
    Ilar fruktansvärt där nere när jag ska sätta mig, vända mig osv ibland, bebis verkar borra sig ner ordentligt, någon mer som känner samma? Hur mår ni andra? Är så nyfiken nu hur alla känner sista veckorna och om det är bebis på gång nånstans😃


    Jag känner också som ilningar eller ibland som att han krafsar därnere och vill ut.
    Foglossningen är hyfsat under kontroll just nu. 


    sammandragningarna har börjat kännas lite mer, behöver nästan stanna upp för vissa av dem.
    Men han får stanna kvar några veckor till! 😅
    har en del att stå i innan jag är redo. 😊

  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-10-11 08:41:29 följande:

    Jag är i vecka 36 (35+5). 


    Får ordentliga sammandragningar till och från och det ilar mest när jag gått längre promenad eller ansträngt mig på annat sätt fysiskt. 


    Kräkningar har kommit tillbaka, kommer från ingenstans och att gå i trappor låter som att jag har sprungit ett maraton. En fördel är att magen fungerar bättre, inte hård längre alls  


    Jag kollade på preglife vilket datum som är troligast att föda på utifrån ultraljud, ålder, vikt och längd. Fick då den 14/11:e, så jag är inställd på att gå några dagar över bf. Har hört att deras uträkningar har stämt rätt så bra. 

    Min bebis där inne rör sig mer än vad han är lug, känns som att han ska spräcka hela livmodern emellanåt och att han tar spjärnar för att ta sig ut. Det gör ont!


     


    Har du betalversion av Preglife eller var hittar man den funktionen?

    Segt med kräkningar igen. Funkar det bättre om du äter mindre portioner ofta? 
    Här är det halsbränna hela tiden med lite sura uppstötningar, så äter omeprazol som funkar bra.
  • Maymom
    Loviisa92 skrev 2023-10-16 17:49:17 följande:

    Hur går det för alla? Har ni packat BB väskan? Har ni tips för oss förstföderskor? Vad skulle ni inte klarat er utan och vad hade ni klarat er utan? 

    Själv så är jag i v.36 nu och tycker att allt blir tyngre för var dag som går, ska bli skönt att är gå hem ifrån jobbet om två veckor


    Lyssna på din kropp, lita på den. Det är häftigt att se hur kroppen sköter det hela.😊
    Hade klarat mig utan det mesta😅 tror knappt jag åt chokladen jag hade med.
    Mitt bästa var elektriskt ljus som jag hade tänt på bb på natten, lagom belysning för amning och blöjbyte men lagom mörkt så man kunde sova med det också.
    Fick tips om att ha med våtservetter för att torka sig själv med då toapappret på bb är av det hårdare slaget...
    Kläder till bebisen att gå hem i var nog mest nödvändigt, en mössa iom att det är vinter snart måste jag nog själv påminna mig om.


    En kompis till mig hade tagit med snygga trosor att gå hem i, de var totalt onödiga.😅😂 Nättrosorna man får på bb är typ det enda man vill ha på sig dagarna efter.🤪 Löst sittande kläder är skönt.
    Se till att ha bröstvårtscreme, bindor och amningskupor hemma. 
    Ikeas vita små handdukar, på barnavdelningen, är bra att ha Hemma.

  • Maymom
    barnlängtan2021 skrev 2023-10-16 20:27:51 följande:

    Är i vecka 35 (34+1) nu och började igår ta suppar för hemorrojder och idag från ingenstans är jag lös i magen. Kan man bli det av dom? Hittar inget när jag försöker googla och har varit förstoppad typ hela graviditeten innan. 
    Har också hört att man blir dålig i magen innan förlossningen drar igång men tänker att kan det verkligen vara dags redan? Sonen är född i v 37+4 som startade med spontan vattenavgång. 


    Låter ju som att det hänger ihop med dem.
    jag har också varit lös i magen i helgen plus att bebis varit väldigt aktiv. Så mina tankar har också gått dit. Tror även att bebisens sparkar på tarmarna kan påverka, kändes så när han fick in en bra träff medan jag satt på toa😅


    35+4 här nu, nästa besök hos bm på fredag, får se hur han ligger då. Igår kändes det som att han låg på tvären, och rörde sig väldigt mycket, eller så kändes det bara mer när han ligger åt det hållet.

  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-10-17 15:42:52 följande:

    Jag läste någonstans att bm ibland kan ge influensavaccin, jag ska på kontroll på fredag igen och kan fråga. 


    Två dagar kvar att jobba! På fredag går jag redan in i vecka 38, helt galet. Har bokat in gravidmassage, får se om det är något att ha. Är också bokad på spahotell i helgen, så efter sista arbetspasset ska jag ha det gott och njuta. Nästa vecka ska jag börja ?bona? lite för bebis, fixa vagnen och sängen mm. Bb-väska för bebis har jag fixat, men packning till mig själv är klar. Min tanke är att köra bb-hemma om allt går bra, i så fall behövs inte så mycket packning. 


    Blir du först ut av oss här då kanske?😊 eller är nån annan längre gången?

    jag var på gravidmassage häromdagen. Det var ljuvligt!! Var så spänd.
    Vad skönt med lång tid att fixa hemma nu då. Här går allt väldigt långsamt pga foglossningen men lite fix hinner jag förhoppningsvis innan bebisen kommer..

    Ja hur tänker ni alla kring bb, några som kör tidig hemgång?
  • Maymom

    Sonen låg åt fel håll idag hos bm. Eventuellt blir det vändningsförsök nästa vecka, kan ju hoppas han vänt sig innan dess... 

    Nån som gjort vändningsförsök tidigare?

  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-10-21 09:55:27 följande:
    Jag har en kollega som gjorde det nyligen, men de lyckades inte. Hon tänkte först föda i säte ändå, men när de mätte bäcken så gick inte det. Vad jag har förstått så är det 50/50 att man lyckas med vändning b
    Åh, hoppas han hinner vända sig innan då... testar lite olika övningar, spinning babies, men har sån foglossning så det är svårt att göra dem. Finns en risk att det är en till stor kille här så misstänker det blir svårt om han inte vänder sig...
  • Maymom
    jippi1234 skrev 2023-10-24 04:55:18 följande:

    Att vara pigg nitt i natten kan jag skriva under på haha, detta är något som pågått under hela min graviditet, men i perioder.. nu är en sån period. kissar 2 gr/natt och har svårt att somna om. nu har jag varit vaken sen kl 03.30...

    på tal om något annat, igår fick jag synrubbningar, lite flimmer eller mer en blixt i synfältet som varade ca 20-30 minuter. de var lite läskigt. jag har inte haft högt blodtryck eller äggvita I urinen men blev värt skraj för att nått var fel. efter lite googlande så tror jag att det var ögonmigrän då huvudet kändes tungt efteråt. men sjukt vad saker man ska vara med om, som man inte haft tidigare. Har ni andra upplevt liknande? 


    Håller med om att det låter precis som ögonmigrän/aura.
    Jag har det ibland när jag inte är gravid. Prata med barnmorskan om det. Har man det normalt sett ska man undvika tex diklofenak och p-piller, kan vara bra att känna till om det skulle fortsätta efter graviditeten, men förmodligen gör det inte det.
    Jag har sluppit det under mina graviditeter, har förmodligen med hormonerna att göra på nåt sätt.
Svar på tråden Bf november