Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    pinkv0dka skrev 2023-04-24 19:50:47 följande:

    Grattis vad kul! Håller tummarna för torsdagen😊
    Ja vi kände att vi behövde vänta ett helt år innan vi var redo igen, var naiv och trodde att missfall aldrig skulle hända mig. Är ung och trodde allt skulle gå lätt men nu vet jag annat. 


    Jag har mått rätt så bra ändå, mellan vecka 6 och 8 har jag mått rätt illa men inte så det är extremt, har funkat att småäta. Tröttheten är hemsk och uppblåst. hur mår du? Kul att vi har exakt samma bf nästan😀 har du börjat berätta för familj/vänner? Jag lever nästan i min lilla bubbla än så länge med sambon. 


    Ja missfall tar ju både på kroppen och psyket. Skönt att ni är unga och slipper känna tidspressen man känner vid 40. :)

    skönt att du mår bra. Jag började med hemsk yrsel som sen övergick i illamående, har bara spytt en dag så också hanterbart. Har haft åksjukearmband på mig tre veckor i sträck så det har ju hjälpt en del, plus som du säger att småäta och dricka mycket.

    Jag har berättat för 2 vänner och mina föräldrar. Min sambos föräldrar vet inget än. utifrån våra 2 ma förra året så har jag så svårt att landa i att jag är gravid, behöver se hjärtslag först.😊
    ja 21/11 har jag, när är ditt bf?
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-04-25 09:19:56 följande:
    Jag tyckte inte åksjukearmband hjälpte, hade liksom mer magkatarr-känsla. Hungrig sen mätt direkt efter första tuggan osv. Skönt att det är över för min del, nu är jag mest hungrig😂
    Jag håller med, vi ska göra KUB i mitten på Maj, sen tänkte vi börja berätta. Har också svårt att förstå, just för att det är första barnet och är bara uppblåst än så länge. Känns som det blir mer verkligt sen. Mitt bf är också 21/11, vad kul 😃
    Är i 10+0 idag, kom precis från barnmorskan.
    Allt såg bra ut med järnvärde, Hb, glukos osv. Hade en del ketoner i urinen men hon sa att det kunde bero på att jag ätit och druckit lite dåligt så verkade lugnt.  Andra prover väntar jag svar på. Nu är det lång väntan till KUB och RUL för våran del.
    Gjorde du sån glukosbelastning eller var det bara från blodprovet de såg det? Skönt att det såg bra ut.
    ja sen när de börjar sparka känns det mer verkligt.

    Jag har lågt järnvärde normalt sett så äter redan en tablett i veckan, men blir nog till att öka på det snart.
    Jag har blodgrupp med rh- så kommer få ta lite extra test kring det, och även urinvägsinfektion då jag haft det flera ggr. Annars hoppas jag allt kommer se bra ut. Vi har kub 19/5. Jag har varit i valet och kvalet om jag ska göra nipt istället, men det blir ju privat isåfall, och dyrt...
    sist hade jag 1:7000 för trisomi 21 och 1:20000 på de andra och då var jag 37, så jag hoppas det ska se bra ut även denna gång.
    För mig var kub ultraljudet det där barnet syntes bäst och vi fick(köpte) en bild ifrån. Ska bli så kul att se vad Det är för någon som gömmer sig därinne nu.😊
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-04-25 18:34:20 följande:
    Nej tog ett vanligt blodprov men det var ett fastevärde så hade ej ätit något innan. 

    Jag äter Mitt val Gravid tabletter och de ska väl innehålla järn? Hon rekommenderade mig att börja äta järn från vecka 20. Måste man äta folsyra/vitaminer efter vecka 12? 
    Har haft kronisk UVI orsakat av p-piller troligtvis så har också extra kontroller för det. Peppar peppar ingen UVI ännu. Vi ska göra KUB nån gång mellan 12-19 maj, ej fått någon tid än. Ska bli spännande men känns läskigt med sannolikheten också. Vi tänkte göra NIPT först men det kostar ju en del och gör vi KUB och det visar något så får vi ju gå vidare med tex NIPT.
    Ser verkligen fram emot att se bebis!!
    Ja från v20 är nog vanliga ordinationen. Jag äter mitt val kvinna i vanliga fall och ligger ändå lågt på järnet, och har tidigare blivit rekommenderad att börja med det direkt vid inskrivningen. Har dessutom ätit lite extra sedan missfallet förra året som slutade med blodtransfusion... herregud vad man ska vara med om.😅
    Det kan nog stämma att folsyra inte är lika viktig efter några veckor utan framförallt i början när ryggmärgen bildas. Men mitt val gravid är bra hela graviditeten tänker jag.

    Skönt att slippa glukosvelastning, har hört att i vissa län måste alla göra en sån..
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-04-25 20:26:08 följande:
    Ja jag fortsätter att äta mitt val tänker jag. Käkade folsyra innan graviditeten också.
    ja fy, glukosbelastningen har jag hört ska vara jobbigt, dricka någon söt vätska osv. Tror man bara behöver göra den i vårt län om glukosvärdet skulle avvika på något sätt eller om man har ärftlighet. Jag tog blodgruppering idag, men man ser ju ej det i sin journal på 1177 sen. Tänker att om det skulle vara något så lär de väl höra av sig. 
    Rh- betyder att man kanske är behov av någon injektion kanske va? Att det ej passar med bebis blodgrupp? Du får rätta mig om jag har fel men fick bara höra lite kort om det idag.
    Ja precis. Rh- är ovanligare, så har man det själv så är det vanligt att ens barn är rh+, isåfall behövs en spruta. Med mitt första barn fick jag den efter förlossningen men nu har de ändrat rutinerna här så nu får jag den i v27 eller nåt. Som jag förstått är risken framförallt att kroppen vid nästa graviditet stöter bort det fostret om man inte tagit sprutan.
  • Maymom

    Såg ett hjärta som slog idag!!
    och en liten som vinkade och hoppade runt.😍
    känner mig tusen gånger lättare nu även om kub fortfarande är kvar att invänta.

  • Maymom
    Karrobruden skrev 2023-04-28 08:07:24 följande:
    Åh så roligt!! 
    Jag såg bebis i tisdags när det var dags för KUB, h*n verkar må bra. BM hade dock väldigt svårt att ta måtten som skulle, dels låg bebis så det var svårt att mäta men så tyckte hon att UL var lite tidigt inplanerat, hon kunde mäta bebis till brygt 12 fulla veckor. Så på tisdag ska jag tillbaka igen, då är bebis lite större och det blir lättare att ta måtten. 
    Blir orolig direkt att ska ha växt för lite, men var på UL i vecka 8 med, då skulle bebis enligt sista mens varit 7+4 men hon mätte 7+0. Och verkar vara liknande detta UL, så troligtvis hade jag bara ÄL lite senare :) 
    När har du KUB?
    Vad bra att de kollar igen då. härligt att det såg bra ut.
    Min låg också lite dumt till när hon försökte mäta, hon fick den till 10+5 och jag ska vara på 10+0 så vi bokade om kub så det inte blir för sent, så ny tid 15/5. Verkar ju inte vara något konstigt att det skiljer lite. tror min son skiljde 5 dagar också vid beräkningarna. Han var rätt stor när han kom.
  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-04-28 07:48:34 följande:
    Åh grattis!  Är så avundsjuk på er alla som har fått de de små liven, längtar så efter att få se min lilla krabat också! Går in i vecka 13 idag och har inte UL förrän 9:e maj, men det närmar sig?
    Ja det är fantastiskt att få se. För mig var det främst en lättnad iom att jag hade två ma förra året. 
    ja men då har du ju inte långt kvar tills du får kika.😃

    Tänk förr när man inte fick göra några ul alls, undrar om man var mer eller mindre orolig då?😊
  • Maymom
    Anonym (M.o) skrev 2023-04-30 06:52:43 följande:

    Hej alla! bf 30november. Dom senaste veckorna har bara varit jobbiga för mig psykiskt! konstant oro för att det inte ska gå vägen. Mådde illa, extrem hunger och trötthet mellan v6-7 när jag gick in i vecka åtta försvann det. har känt av illamående ibland på eftermiddagarna men inte alls mycket. Nu är jag i v10 och har inga symtom kvar och igår var det blod på papperet.. ljust rött tunt blod som slutade lika fort som det kom men resten av dagen hade jag ljusbruna flytninga. jag vet att det är vanligt att blöda lite men jag är så rädd! det i kombination med alla uteblivna symtom får mig att känna att något är fel. Jag läser här och det verkar vara så mycket vanligare än jag trodde med MA. Kan min graviditet ha avstannat? Jag får inte göra något VUL då dom säger att det är vanligt att blöda och inget att oroa sig för. Jag vill bara få det svart på vitt och att min kropp kan få hjälp att stöta ut det så jag får börja om så fort som möjligt Om det nu skulle visa sig att graviditeten faktiskt har avstannat. Hur många veckor kan det ta för kroppen att stöta ut det? jag orkar inte börja om från ruta ett igen! det känns pissjobbigt 😔


    Åh förstår din oro. Det behöver verkligen inte vara nån fara med en liten blödning. Många blöder mer än det du gjort utan att det är missfall.

    mitt första ma behövde jag tabletter att få ut, avstannat v9, upptäcktes v14. Det andra började med lite blodiga flytningar och konstaterades i v11, avstannat v7, kom ut spontant dagen efter det upptäcktes.

    Har du ett ultraljud inbokat i v12 eller liknande?
    Börjar du blöda kraftigt eller blöder lite mer men varje dag så kolla igen om du kan får kollat upp det.


    Vet att det känns tungt att börja om men du är ju faktiskt inte där ännu så försök att inte deppa ihop än.

  • Maymom

    En och en halv vecka till KUB nu, tiden segar sig fram..,

    hur har ni andra det? 
    Vilka har ni berättat för?
    Jag är så sugen på att berätta för sonen att mamma ska få en bebis och han ett syskon! Men vågar inte förrän efter kub åtminstone..

  • Maymom
    Mogen75 skrev 2023-05-04 07:19:52 följande:
    Jag måste vänta ända tills den 16 på KUB, mår ganska bra men hade önskat att jag fått höra att det slår ett hjärta åtminstone då jag tycker att det känns så overkligt att vara gravid. Har berättat för de närmaste men känner att jag heller inte vill berätta för alla förrän jag varit på ultraljudet🙂. Tror inte att det sjunker in på riktigt förrän jag ser att det faktiskt bor någon i min mage!
    Förstår dig helt! Är 40 med 2 ma bakom mig, men fick se hjärtat för en vecka sig, så härligt, samtidigt som det inte säger så mycket mer än att det klarat sig längre än de senaste två graviditeterna.🤪
    Har berättat för föräldrarna men inte mina syskon. Och 2 vänner så jag har stöd och nån att prata med.
    Vid mitt ul senast mätte hon fostret till 10+5 fast jag var 10+1, hoppas inte det betyder att något är fel. Jag skulle gjort kub 19e men fick ny tid 15e pga detta.
Svar på tråden Bf november